Банята - тема 45

• 42 752
  • 762
  •   1
Отговори
# 675
Не мога. Като цяло не чистя  моите в банята специално. Но фугите в антрето са светли и потъмняват. Тях чистя с Аче на клечка от уши и после търкам с четка за зъби (може да ползваш на свекървата Wink  ). И след това забърсвам с  мокър парцал.

# 676
Уоу, много труд това с клечката.

# 677
Е, може и с тънка четка за рисуване или друго. Плочките не се развалят и да се намацат, но трябва добре да попие във фугата.

# 678
и после търкам с четка за зъби (може да ползваш на свекървата Wink  ).

LaughingLaughingLaughingLaughingLaughing
То аз специално не ги чистя-като мия банята тогава.Медикс-а обаче не ги разтича.Не знам каолко маха варовик,че банята ми нали е новичка..но иначе чисти.. Thinking
Старата само с Доместос,но пък се отравях ,но и фугите бяха бели...Сега не ща да го гледам .

# 679
  • Sofia
Ако е положен правилно, това са характеристиките на Ultracolor Plus:

Устойчивост на разтворители и масла: отлична
Устойчивост на алкали: отлична
Устойчивост на киселини: добра устойчивост на киселини с pH > 3

# 680
В едно Пепко намерих съвсем случайно четка, много удобна за фуги и други тесни пространства - с ширината 2-3 косъма е, твърди косми, с дълга дръжка. Май при четките за бебешки шишета беше.

# 681
  • София
В бриколаж има и е дълга. Ето такава

Обаче то горното не. Е проблем на фугите.

# 682
Ако е положен правилно, това са характеристиките на Ultracolor Plus:

Устойчивост на разтворители и масла: отлична
Устойчивост на алкали: отлична
Устойчивост на киселини: добра устойчивост на киселини с pH > 3
Не мисля, че има какъвто и да било смисъл дори да се опитвам да правя рекламация. Префугирахме и запечатахме с Боро-то.

Дами, аз не бих чистила фуги с четка . Даже не бих ползвала и магическата гъба,  но всеки си прецЕня.

Преди няколко страници се коментираха контакти в банята. Ето какво намерих за зоните и размерите.
https://go.electricianexp.com/elektroprovodka/rozetka-v-vannoj

# 683
Здравейте!
Бихте ли ме ориентирали дали тия плочки са качествени?
https://baldocer.com/producto/dome/60X60/

# 684
Да, трябва да са качествени. С много нисък % водопропускливост, R10 и R11 клас на противохлъзгане, т.нар. ректифицирани са, т.е. практически с еднакъв размер, което предполага, че няма да има разлика в ширината на фугите, като се налепят.

# 685
  • София
Много добре изглеждат. В София предлагат ли се някъде?

# 686
Много благодаря за отговорите!

Много добре изглеждат. В София предлагат ли се някъде?
Мартинели ги предлагат

# 687
Дано да имат мостри, за да ги видиш на живо.
R10 са съвсем добре за под на баня, R11 е много вероятно да са грапави, т.е. с улеи, и принципно са предназначени за мокрещи се пространства около външни басейни, т.е. не за вътрешна употреба.

# 688
И още нещо - шарката не се повтаря. Това ми навява някакви идеи, че евентуално може и да са фул боди гранитогрес. Ако е така просто няма по-добро. Но не видях да пише, може да се забележи на живо само.

# 689
Какво е фул боди?
За всички испански, които разглеждах ми казваха, че имали по 6-7 лица. Тоест освен плочката, която имат за мостра има още няколко шарки за този модел. Ама не ти ги показват, щото ги нямат. И може да има изненади с оранжеви и ръждиви нотки примерно, които ги няма в мострата. Е, как тогава да поръчам и платя нещо, дето не съм видяла?
Моите у нас също са различни.

Общи условия

Активация на акаунт