Къде във Варна подстригват хубаво? -Тема 4

• 26 666
  • 412
  •   1
Отговори
# 345
С риск да бъда нападната, знам колко се оскъпиха всички стоки и услуги, но 15-20-25 лв за постригване ( а някъде и заедно измиване и/или издухване) е нереална цена и аз лично подлагам на съмнение качеството на услугата. На никой не му се дават много пари, но суми под 30-35 лв ме карат да си задавам въпроси ( с какво ме мият, дали не разливат от разни евтини гаражни литровки, кога за последно си е купила хубава ножица, дали това не е начин да събере клиенти и т.н.). Много хора мислят, че това е нискоквалифициран труд, не виждат консуматив ( никой не мисли за ножиците) и почват да се чудят и маят на крайната сметка. Аз ходя 2-3 пъти годишно на фризьор( посещавам я от 5-6 години) за постригване, през януари оставих 50 или 55 лв за измиване, подстригване и оформяне. И понеже не ми се налага редовна подръжка и все още мога да си го позволя, тази цена за мен е приемлива. Преди година и половина ми прави кичури ( прави ги страхотни), за тях ( по-точно беше повдигане + матиране+ подстригване ) оставих 180 лв. Работата отнема около 2 часа и половина. Ама…. Кеф цена няма. И сега като чета тук кичури за 75 лв и се чудя с какво и как са ви правили.
Някой спомена Даниела Монева, пак и отново ще си разкажа преживяванията си с нея, защото ми е беден речника да я квалифицирам и не мога да намеря точните епитети. Годината е далечната 2018г. Година по-рано фризьорката, която ми поддържаше цвета с Фармавита си изнесе от Варна и аз цяла година си правих домашни експерименти с цветове, ясно ви е в какъв вид се появих при Даниела. След много съмнения и четене, реших да й се доверя. Отивам да запазя час, направи ми добро впечатление, огледа косата, каза, че работи с Алфапарф и Монтибело, аз заявих категорично, че искам Монтибело, защото имам лош опит с Алфапарф. Коментирахме цвета, тя си записа номерата на боята за да ги поръча за датата, защото ги нямаше налични. Дотук всичко е супер. В момента, в който бърка боята, виждам как бърка Алфапарф и като се доближи до мен, й казах, че очаквам номер еди кой си Монтибело. Реакция :” Аууу, за теб ли бяха? Те са тук, но се обърках.”. На мен ми стана тъпо, все пак боята е забъркана и й казах да маже, но другия път държа на Монтибело. Не бях очарована от резултата, но не й попречи да ми вземе 65 лв за боя ( без нищо друго), наглосттта й беше, че ме таксува за Монтибело, въпреки че ме намаза с Алфапарф. През 2018 г 65 лв за боя си бяха сериозна сума. Все пак стиснах зъби и запазих час след 40 дни, с уговорката да ме боядиса с обещаната боя. Ами, и втория път ме направи с Алфапарф, видях го с очите си, но този път нищо не й казах, пак оставих 65 лв и кракът ми не стъпи повече там. Видях как смесва и бои на Бес ( това пък изобщо го нямаше като предложение, сами се сетете защо). Аз по- разочарована от фризьор не съм била. Наблюдавах и техниката й на подстригване, усукване на кичури, остъргване вертикално нагоре  по дължина, възможно най-отвратителния начин за почистване на цъфтеж.

# 346
Аз плащам 20 лева за подстригване, без измиване и издухване в квартален салон и съм безкрайно доволна. Колко според вас трябва да струва тази услуга, при положение, че трае не повече от 20 минути??? Ако е около 50 лева, то колко трябва да взема например една мед. сестра за същото време? (не съм сестра, примерът е произволен).

# 347
Аз плащам 20 лева за подстригване, без измиване и издухване в квартален салон и съм безкрайно доволна. Колко според вас трябва да струва тази услуга, при положение, че трае не повече от 20 минути??? Ако е около 50 лева, то колко трябва да взема например една мед. сестра за същото време? (не съм сестра, примерът е произволен).
Примерът с мед.сестрата изобщо не е уместен. Времетраенето на подстригването също. Аз уважавам всеки труд, всичко има себестойност. Радвам се, че сте доволна и минавате “ тънко”. Тези 20 лв за мен са подбиване на цени. За 20 лв тя трябва да включи консуматив, труд, осигуровки , евентуално наем и да остане печалба, явно й излизат сметките. Но това ще да е за сметка на нещо друго. Ако не е тайна, колко често ходите на подстригване?

# 348
На два месеца, винаги получавам касов бон, ако се опитваш да намекнеш, че крие данъци жената. Много релевантен е примерът, защо да не е?  Мед. сестри сигурно не плащат сметки с мизерните си заплати, а трудът им спасява живот.  Както и да е, плащай, колко сметнеш за справедливо, в крайна сметка все сам решава как да похарчи парите си.

# 349
Цената която сме склонни да платим се определя от много фактори - нашите доходи съответно колко можем да отделим като сума, претенциите ни , дали сами можем да си го свършим Stuck Out Tongue
Последно платих 40 лв. за подстригване, с измиване и изсушаване. Продължителност 1 час. Среден клас професионални продукти.
Научих се по неволя да се боядисвам, правя си терапии и се оформям с четка и сешоар.

# 350
Изобщо не намеквам за укриване на данъци, дори не съм си го помислила, ти го каза. Идеята ми беше, че ако ходиш често през месец-два, защото вероятно косата ти има нужда от това, не се ли замисляш, че именно подстригването може да е причината, т.е.некачествена услуга. В твоя случай бих приела за нормално, ако държиш на определена дължина или форма и косата расте бързо. Преди няколко години известно време ми се налагаше да контактувам с фризьори и маникюристи служебно и съм убедена, че за 20 лв няма как да ми предложи нещо особено. Малко ми се струва порочен кръг ( в други сфери също го има) : с тези ниски цени, не могат да си покрият качествени консумативи, ако ги вдигнат, може да изгубят клиенти и се страхуват. Ако тази жена си вдигне цената на 30 лв, ще продължиш ли да я посещаваш?

# 351
Какъв консуматив има в подстрижка без измиване? Ходя толкова често, защото ми е приятно косата ми да изглежда добре подстригана и  свежа , какво некачествено може да има в една подстрижка на черта? Казах за данъците, защото ти намекна, че е за сметка на друго и това ми хрумна на прима виста. Цената в момента при тези условия намирам за разумна. Ако се промени, ще преценя спрямо обстоятелства тогава.
Нищо не казваш за сестрите, колко трябва да вземат те?

# 352
Какъв консуматив има в подстрижка без измиване? Ходя толкова често, защото ми е приятно косата ми да изглежда добре подстригана и  свежа , какво некачествено може да има в една подстрижка на черта? Казах за данъците, защото ти намекна, че е за сметка на друго и това ми хрумна на прима виста. Цената в момента при тези условия намирам за разумна. Ако се промени, ще преценя спрямо обстоятелства тогава.
Нищо не казваш за сестрите, колко трябва да вземат те?
Аз броя ножицата за консуматив. Ножиците изискват наточване или ако са самонасочващи, през определено време се сменят. Имаш ли представа колко струва една хубава ножица? Има доста фризьорки, които и черта не могат да направят, в темата има такива примери. Аз самата също съм била “жертва” на зле направена черта, цъфнах след седмица.
Темата за сестринските услуги не е за тук. И мога да говоря много повече по нея, защото аз самата съм медицинско лице с 20 години опит.

# 353
Приемаме, че съм човек, който го подстригват зле, защото ножицата не е наточена. Явно много хора не го правят, защото се чух по друг повод с приятелка и я помолих да сподели опит. Плаща 18 лева за подстрижка, салонът се намира в карето между Винса и Макдоналдс. Получава и тя бележка.
Не отговори конкретно на въпроса , разбрах те чудесно.
Тази дискусия ми напомня за една друга тук, където дори след качена снимка никой не повярва на една жена, че е платила пет лева за килограм ягоди. След като се убедиха с очите си, започнаха да ѝ обясняват, че не били вкусни и всъщност доста нискокачествени.

# 354
Аз само да си кажа, че цъфтя по еднакъв начин и след подстрижка за 50 лв с измиване и издухване в популярен салон в гръцката, и с подстрижка за 15 лв от "кварталната" ми фризьорка без измиване. С коса почти до кръста съм, фин косъм, и много се дразня на това вечно филиране по краищата, което не е за фин косъм като моя! "Кварталната" не ме филира чак толкова и съм си казала, че вече ще ходя само при нея.
 Подстригвам се на около 5-6 месеца. Не се боядисвам още с корен, но и друг път съм споделяла в темата, че за балеаж и кичури съм безкрайно доволна от Фросина от No name beauty. При промяна на цвета или следваща работа с боя пак ще отида при нея. За подстригване обаче цените й не ме устройват (вече).

# 355
Хелия, а коя е фризьорката, при която ходиш и казваш, че си доволна в дългия ти пост?

# 356
Ето, че има и по-ниски цени от мен цитираните, пак казвам, всеки да заплаща за дадена услуга толкова, колкото счита за редно. Аз също съм в сферата на услугите и честно казано познавам начина на работа на колежка, чиято цена е по-висока от моята, но за качеството не мога да кажа същото, понеже публикува материали и клипове и виждам как подхожда. Да не говорим, че и образование няма за тази дейност, но ако съдиш по цената, ще решиш, че е чудо на чудесата.

Последна редакция: нд, 23 мар 2025, 15:06 от Паганне

# 357
Моята коса допреди две години цъфтеше като луда! Петя от Макс и бюти също ми беше казала, че е възможно да е от некачествени ножици. Откакто мажа дължините с масла и стоя 2-3 часа преди всяко измиване нямам и един цъфнал косъм. Пак са ме подстригвали с различни ножици, така че при мен не беше от ножиците.
Но да, ножиците са консуматив, продуктите, ток, вода, данъци, наеми и т.н. Спор няма, че разходи има, макар да не ги виждаме като клиенти.
Токът в помещението си върви, а салоните са търговски помещения, които са на промишлен ток. Вътре свети и се отоплява през целия ден, без значение дали ще влезе 1 клиент за цял ден или ще влязат 20.

Миналата година от април до май до юли имаше ваучери за подстригване при Лариса и Гергана в Бютик. При Лариса подстригването беше 25 лева, при Гергана на по-ниска цена. Сега във Варна бюти студио подстригването с ваучер при Лариса е 35лв. Редовната цена и двата пъти в салоните беше 50лв.

# 358
Чакайте малко сега. Не е мой проблем, че в даден салон тока, водата и не знам какво още си вървяло, без значение дали щял да влезе един или десет клиента за деня. На това му се казва риск на професията (и далеч не се отнася само за фризьорите). Не може на гърба на един клиент да ги избиват тези ежедневни разходи. Да работят добре и да измислят как да запазят и увеличат клиентите си.
На този принцип ако има 20 записани ча̀са за един ден, защо не си намалят цените?

# 359
Напълно съм съгласна, че не е редно да си избиват цените на гърба на клиентите, но нямат друг избор. Казвам само, че в салонитe има консумативи и разходи. Простата логика е, че когато се вдигне всичко - цената на тока,  на водата, на продуктите за коса, напълно логично е и те да си вдигнат цените. След това идва и моментът, че всеки служител ще иска да си зареди гориво в колата, да си плати сметките, да си купи храна, а всичко това също е поскъпнало.
Е, как се очаква да не се вдигнат и фризьорските услуги?

Общи условия

Активация на акаунт