Въпроси относно извинителните бележки за училище

• 21 833
  • 54
  •   1
Отговори
# 45
  • Майничка
Ако е мед.бележка, се извинява автоматично.

# 46
Да, автоматично е, докторката преди две седмици пусна на дъщеря ми еднодневна бележка в девет часа, а в школо се появи към един на обяд. Класната не знам дали може нещо да направи, по-скоро поне да знае. Администраторите на школо ще разрешат проблема, но това може и да отнеме време.

Последна редакция: чт, 15 май 2025, 08:23 от lyatno vreme

# 47
  • Пловдив
Благодаря ,момичета!Все още медицинската бележка не се е появила в дневника.(Школо и НЕИСПУО, училището ползва и двата  едновременно).
Не знам дали изобщо класния  ръководител може  да направи нещо ако го уведомя.

Ще допълня ,че след разговор а класния ме посъветва  да изчакам до неделя и ако не се появи бележката да се обадя на ЛЛ.
Ама аз се свързах  с него  за пореден път,отново провери  че всичко е точно при  него и предложи  ако искам да ми я принтира  бележката, но от училището отказват  този вариант.
Аз или училището  трябва да направи  връзка с администратор на ел дневник да видим къде е проблема?

Последна редакция: чт, 15 май 2025, 11:44 от Princess Leia

# 48
  • София, Манастирски ливади
Ако имате достъп до вашето електронно  здравно досие, може да видите и на детето. Там излизат всички издадени електронни бележки. Причина да не се появи бележка в електронния дневник от моя опит, ако е написано, че детето е здраво. Да кажем били сте на профилактичен преглед, изследване или нещо друго, което не е болест. Да, има бележка, но тя не се отразява в школо или каквото ползва училището.

# 49
  • Пловдив
Ако имате достъп до вашето електронно  здравно досие, може да видите и на детето. Там излизат всички издадени електронни бележки. Причина да не се появи бележка в електронния дневник от моя опит, ако е написано, че детето е здраво. Да кажем били сте на профилактичен преглед, изследване или нещо друго, което не е болест. Да, има бележка, но тя не се отразява в школо или каквото ползва училището.
Нямам достъп  за съжаление.
Бележката е по здравословни  причини,пуснаха я с уговорката,че ако не се чувства все още добре ще може да я удължат,само да им се обадя.
Ще изчакам до утре и ще  видя как ще се развият  нещата. Ако мога да пусна една по семейни причини със задна  дата ще си реша главоблъсканицата

# 50
Какво стана? Излезе ли бележката в школо? Сега ние имаме този проблем -бекежка от вчера, още я няма. Личната твърди, че е пусната и всичко е наред.

# 51
  • Пловдив
Какво стана? Излезе ли бележката в школо? Сега ние имаме този проблем -бекежка от вчера, още я няма. Личната твърди, че е пусната и всичко е наред.
На третия ден,след уверения по телефона, че бележката  е изпратена в системата  отидох  на място в кабинета да ми я разпечатат  на хартия.
Веднага видях проблема:В дясната  графа си пишеше че е на домашно лечение,но в ляво вместо вирусна инфекция беше  отбелязано,че е здрава.Обърнах им внимание,анулираха и написаха нова и се появи в дневника  след 4 часа.
Ако не бях отишла на третия ден не знам дали щяха да могат да напишат нова с повече от 3 дена назад.

# 52
  • Майничка
Могат, ако е под 10 дни.

# 53
Чух се с класната и ми каза да изчакам до другата седмица, да не би да се появи. Проблемът е, че ми е много трудно да отида до личната, работя в друго населено място и пътувам с влак, а те са на рядко. И трябва да си взема поне два часа отпуск. А щерката не е малка, но е много притеснителна и няма да иде без мен. Освен ще пускам по семейни причини, ползвали сме два дни тази година и надявам се да не ми се налагат други. То ние и тях по медицински причини ги ползваме.

# 54
  • Пловдив
И на мен класната ми каза да изчакам до неделя и ако не се появи отново да безпокоя ЛЛ,но имах възможност да отида да проверя на място .Щом нямате възможност да посетите ЛЛ пуснете по семейни причини ако не се появи до ден,два.И без това имате достатъчно за ползване,възползвайте се.

Общи условия

Активация на акаунт