Въпроси относно извинителните бележки за училище

• 25 330
  • 66
  •   1
Отговори
# 60
  • Майничка
Това не е проблем от школо, а от МОН. Не се извиняват отсъствия по болест за изследвания, ваксини и подобни на здраво дете, затова въведоха 15те дни по семейни причини. За да бъде извинено отсъствие по мед.причини, в бележката трябва да има код на заболяване.

Последна редакция: сб, 04 окт 2025, 13:06 от gargamela

# 61
  • ВАРНА
Благодаря ти, gargamela ! Ще коригира в понеделник лекарят, защото на хартия са писали "здрав", но е далече от истината.

# 62
  • ВАРНА
ъпдейтвам за казуса с бележката на дъщеря ми -

Лекарят-специалист, който издаде бележката в петък, днес не успя нито да я коригира, нито да я изтрие. Корекция на издадена бележка може да се направи в рамките на два часа след издаването ѝ. Съвсем отделен е въпросът защо в случая е сложен статус "здрав", при положение, че не отговаря на истината.
Съвет от мен - следете какъв статус слагат лекарите, когато издават бележки.
Извиняването на отсъствията за петък се реши с издадена днес от личния лекар бележка.

# 63
  • Пловдив
Имам една дилема.
Днес е последен работен ден на месеца.Ако детето е болно ,но се заведе в понеделник за бележка при ЛЛ,дали ще се извинят отсъствията за ноември,при положение,че дневниците май в края на всеки месец се приключват(не съм сигурна дали е точната дума).
Ако някой е наясно ще съм благодарна да сподели

# 64
На мен личният лекар ми каза, че за предишната седмица не може да се издава бележка
Иначе дневника за месеца се оформя до 5 число на следващия месец

# 65
  • Пловдив
Ако детето е втора смяна и в пътък следобед му стане лошо,а ЛЛ работи до обяд няма как да се заведе на преглед.Реално понеделник е първия възможен работен ден за това.🙄

Благодаря за отговора!
Щом дневника се приключва до 5-то число е добре.

# 66
  • ВАРНА
На мен личният лекар ми каза, че за предишната седмица не може да се издава бележка
Иначе дневника за месеца се оформя до 5 число на следващия месец
Не е много вярно това, което Ви е казал лл. В понеделник може да се издаде бележка за петък. За ден преди петък  - не.

Общи условия

Активация на акаунт