Термин юни 2024

• 43 999
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, как се справяте с пиенето на кафе .. опитвам се да пия само по едно, но още в 9-10 часа сутринта се чудя къде да заспя, като добавя и ниско кръвно...

# 136
Трудно. Правих си миналата седмица по едно безкофеиново, поне плацебо ефекта, ако може да свърши работа.

# 137
Здравейте,дами🍀
Бихте ли ми казали,че вече съм забравила..
Например 5 г.с+3 6-та седмица ли се води?

# 138
Здравейте,дами🍀

Не, 5-та си е.

# 139
Здравейте има ли някоя мама която да е ходила на преглед през 6 гестационна седмица как мина прегледа на мен ми предстои и не знам какво да очаквам 🙂

Аз бях в средата на 6та седмица. АГ определи ембриона като 6с+3, измери го, имаше пулс, видя и леко отлепване за което ми даде утрогестан, но не се притесни особено. Каза ми след това чак към 10та седмица да отида, за да може да го измери добре. Следващият час, който успях да запиша при нея е в 11та седмица чак. Преди това в 10та седмица съм записала час за пренателен тест. Чудя се дали да не отида преди това профилактично някъде в края на 9та седмица, за да съм спокойна, че всичко е наред преди пренаталния тест.

# 140
  • София
Здравейте,дами🍀

Не, 5-та си е.

Аз не ги разбирам хич ,но една мацка по-нагоре беше писала ,че е завършена 5та и е почвата 6та . Т.е. би трябвало да е 6та седмица 🙄 На мен са ми голяма каша тези седмици 😁

# 141
Здравейте,дами🍀

Не, 5-та си е.

Аз не ги разбирам хич ,но една мацка по-нагоре беше писала ,че е завършена 5та и е почвата 6та . Т.е. би трябвало да е 6та седмица 🙄 На мен са ми голяма каша тези седмици 😁
Да,каша си е.
В сряда ми е първият преглед и знам,че около 6-та седмица може да се чуе сърчице и много се надявам❤
При предната ми бременност го чухме пак доста рано и се надявам и сега да е така.

# 142
  • София
Аз днес бях на преглед,  6+4 според мен , според доктора 5+4 🤔🙄 Каза ми ,че се долавя пулс вече ,дори ми го пусна да го чуя ❤. Но все пак каза ,че е раничко за пулс и не се чува ясно . Едно ембрионче имаше само ,аз ае надявах на две ! 😁😁😁

# 143
Привеет, аз също се присъединявам. Първо едва едва видяхме втората чертичка, но след преглед при аг и кръвни е сигурно. Със зацапване съм и леко отлепяне да сега смело нагъвам прогестерон, дуфастон и повече лежа, но онзи ден видяхме сърдечни пулсации, така че стискаме палци да има здраво сърчице и всичко да е наред.  😊

# 144
Здравейте. С потвърдена бременност съм. Ембриона отговаряше на 4 г.с. ,а по менструация 6 г.с. Отдаваме го на поликистозните яйчници и късната овулация. Да попитам имате ли от време на време болки ниско долу в корема или понякога от двете страни,малко ми е притеснено?

# 145
Здравейте. С потвърдена бременност съм. Ембриона отговаряше на 4 г.с. ,а по менструация 6 г.с. Отдаваме го на поликистозните яйчници и късната овулация. Да попитам имате ли от време на време болки ниско долу в корема или понякога от двете страни,малко ми е притеснено?

Аз вчера и днес имам леко придърпване все едно в левия яйчник, имала съм и от дясната страна. По времето, когато трябваше да ми дойде, но не ми дойде, изпитвах предменструални болки, но те отминаха за няма и седмица. Мисля, че е нормално. Матката сега расте и ние го усещаме по един или друг начин.

# 146

Аз вчера и днес имам леко придърпване все едно в левия яйчник, имала съм и от дясната страна. По времето, когато трябваше да ми дойде, но не ми дойде, изпитвах предменструални болки, но те отминаха за няма и седмица. Мисля, че е нормално. Матката сега расте и ние го усещаме по един или друг начин.

Подкрепям - чувствам нещо постоянно. Или е придърпване или е тъпа болка или е напрежение (ляво, дясно, долу, в кръста). Малко ме е страх, пия си хапчетата, лежа си и гледам да не го мисля, но то с това повръщане - така и не ми остава време да се тормозя толкова. 😂

По-горе видях, че пишете за кафето - на мен ми казаха спокойно да си пия по 3 кафета, но с много мляко, а ако е чисто - само едно, може и двойно. Супер много се зарадвах, защото обожавам кафе, но от три дни не искам и да погледна..

# 147
И аз тук. Последният влак на Юнските бебета. Термина ми го изчислява на няколко места различно - 29-30.06. Още не съм ходила на лекар, защото скоро разбрах и предстои да помисля къде ще се следя. Даже ме е страх да кажа, че съм бременна и ми звучи нереално. Даже на моменти си мисля дали наистина съм бременна. Цикъла ми закъснява с 4 дни, първи тест ЧХГ - 180 IU/L, но усещам само като спазми ниско долу все едно ще ми дойде. Не ми е лошо, не ми се повръща, нямам непоносимост от разни миризми и храни. Не ми се спи, предвид че от няколко вечери съня ми е неспокоен и разкъсан, но го отдавам на всичко случващо се и се вълнувам. Утре смятам да си пусна втори тест за ЧХГ, прогестерон, коя кръвна група съм и резус фактор.

За безкофеиновото кафе четох, че е по-вредно от кофеиновото, защото за отделянето на кофеина от кафето се използва метилен хлорид, който се намира също така в препарати, лепила и други. Има и други методи за отделяне на кофеина, но трябва да сте сигурни в произхода му.

# 148
И аз тук. Последният влак на Юнските бебета. Термина ми го изчислява на няколко места различно - 29-30.06. Още не съм ходила на лекар, защото скоро разбрах и предстои да помисля къде ще се следя. Даже ме е страх да кажа, че съм бременна и ми звучи нереално. Даже на моменти си мисля дали наистина съм бременна. Цикъла ми закъснява с 4 дни, първи тест ЧХГ - 180 IU/L, но усещам само като спазми ниско долу все едно ще ми дойде. Не ми е лошо, не ми се повръща, нямам непоносимост от разни миризми и храни. Не ми се спи, предвид че от няколко вечери съня ми е неспокоен и разкъсан, но го отдавам на всичко случващо се и се вълнувам. Утре смятам да си пусна втори тест за ЧХГ, прогестерон, коя кръвна група съм и резус фактор.

За безкофеиновото кафе четох, че е по-вредно от кофеиновото, защото за отделянето на кофеина от кафето се използва метилен хлорид, който се намира също така в препарати, лепила и други. Има и други методи за отделяне на кофеина, но трябва да сте сигурни в произхода му.

Честито и стискаме палци! Аз имах ужасни болки в главата и непрестанна умора, когато трябваше да ми дойде. Сега повръщам и ми се спи много, плюс странните усещания.
За безкофеиновото и аз така четох, та като аг ми каза - пий смело и се зарадвах. Нищо обаче май не помага за умората и гаденето - просто в един момент отминават.

# 149
Здравейте, как се справяте с пиенето на кафе .. опитвам се да пия само по едно, но още в 9-10 часа сутринта се чудя къде да заспя, като добавя и ниско кръвно...

Аз започнах да си го деля. Половинка сутрин и другата половинка като ми се допие. Преди пиех по 2-3 еспресо с мляко, но попаднах на информация от доктор, на който имам доверие, че кофеина може да доведе до преждевременно раждане и реших да намаля. Но ми се доспива редовно де. Пийвам повече вода и сякаш има ефект. Фреша също енергизира, а и доста ми облекчава усещането за гадене. Както и нара- абсолютно вълшебно действа.

Общи условия

Активация на акаунт