Термин юни 2024

• 43 933
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
Гадене и аз имам и почти нищо не ми се яде,, но ям поради същата причина. Но стомаха ми е безкрайно подут, нон стоп нещо къркори там и газове имам. Сутрин като стана все едно не съм бременна, а вечер като се прибера мога да мина и за 4ти месец бременна…😫

# 586
  • София
Не съм знаела, че приема на желязо може да причини гадене, ама и аз нямам особено избор, ще стискам зъби и ще пия, като не съм му обърнала внимание от преди бременността.
 И аз от два дни имам някакви внезапни позиви,сгажда ми се изведнъж.Днес се освестих с едно лукче,сутринта нагънах една филия сух хляб.Взех си един пакет солети да си имам,газирана вода ...

# 587
Аз рових до сега, но май началната страница е всъщност първия коментар. Тоест caboom може да си коригира коментара и да го направи, би било много готино. В майската тема са го направили много сладко Relaxed

За гаденето абсолютно подкрепям,че трябва да се яде въпреки него 🤯 Звучи нелепо,но и на мен ми помага. Имах някои много тежки дни, постоянно ми се гадеше и ми поотминаваше като хапна нещо (нищо,че и от него ми се гадеше). Вече трети ден се подобрява положението и се надявам да не се завърне 🙏

Дали някой може да се ангажира да направи първа страничка с термините ни? Скоро ще започнат и да се показват бебчовците 🩷🩵 и ще
 можем да записваме и пола към термина.Мен за съжаление въобще не ме бива

# 588
Колкото повече пишете, толкова по - бързо ще стигнем 50-та страница и може да се направи нова тема.

Just sayin. Trollface

Също така може да ми пращате термини и пол на ЛС за новата тема от сега.

Желязото освен, че дразни стомаха, и запек причинява. Доста е неприятно, но няма как. Аз си имам перманентен проблем с липсата му и затова редовно приемам суплемент, та сега имам добър запас, за да мога да си позволя малко да го спра. Желязо - 23, Феритин - 35, Хемоглобин - 139. Хематологът остана много доволен. Като знам, че съм стигала до желязо 9 и, да. Satisfied

# 589
Да, права си Relaxed

Иначе нямам търпение да разбера пола, но аз най-рано на 28.11 ще го разбера, до тогава само гадая. За сега бабешките методи показват момиченце. До преди това бях с нагласа за момче, но вече сякаш съм сигурна, че ще е момиче и даже си представям как се обличам по същия начин като нея и ѝ плета плитки Smile

Колкото повече пишете, толкова по - бързо ще стигнем 50-та страница и може да се направи нова тема.

Just sayin. Trollface

Също така може да ми пращате термини и пол на ЛС за новата тема от сега.

Желязото освен, че дразни стомаха, и запек причинява. Доста е неприятно, но няма как. Аз си имам перманентен проблем с липсата му и затова редовно приемам суплемент, та сега имам добър запас, за да мога да си позволя малко да го спра. Желязо - 23, Феритин - 35, Хемоглобин - 139. Хематологът остана много доволен. Като знам, че съм стигала до желязо 9 и, да. Satisfied

# 590
  • София
Като знам, че съм стигала до желязо 9 и, да. Satisfied
Как го вдигна и за колко време?
 Аз не мога да ти кажа как за 5 месеца го смъкнах от 17 на 9.

# 591
Много бавно, това е резултат и без да го спирам, де. Иначе отново е трагично. Редувам Бетър Ю 5 и 10мг.
За съжаление установих за себе си, че не мога да живея нормално без нон стоп да тъпча някакви витамини.
Б12 изобщо не го усвоявам по никакъв начин през стомаха и ако не взимам всеки ден метилкобаламин, стойностите ми са около 100.
С първата бременност никой не ми каза, че трябва да си пускам желязо и феритин, освен стандартните изследвания (отново намигване към НЗОК с техните смешни проследявания). Не подценявайте тези изследвания, въпреки, че се плащат.
В крайна сметка хемоглобина винаги ми беше супер, но желязото ми през цялото време е било трагично. В последствие се оказа, че разбира се, всичко това е рефлектирало и върху бебето, а то беше с желязо 7 и брутална желязодефицитна анемия. Тогава покойната д-р Кадъм успя да ни закрепи и двамата, защото и на мен изписа терапия, от няма и къде, все пак като бременна никой не беше решил да ми сподели за тая подробност, а аз бях така наивна да им се доверя. Satisfied

# 592
Lina в коя седмица си? Аз бях по подобен начин някъде до началото на 12-та. Само, че аз като си помислих за храна ми се гадеше, но като започнех да ям, НЕ МОЖЕХ да спра - естествено надебелях. Започнах да ограничавам количеството докато го сведа до нормално, но на нормалното количество започна да ми се подува корема и буквално все едно топка бях глътнала. Сега от няколко дни съм ограничила и храната - месо със зеленчуци ям, вместо да си взимам лазаня примерно за обяд и корема ми е топ.

Така, че ако си същата с яденето - това пробвай. Чисто месо със краставици или зелена салата за обяд, а за закуска - овесени ядки с кисело мляко, като междинно бананче. Но при мен някак ми се саморегулираха апетит и гадене в началото на 12-та седмица.

Гадене и аз имам и почти нищо не ми се яде,, но ям поради същата причина. Но стомаха ми е безкрайно подут, нон стоп нещо къркори там и газове имам. Сутрин като стана все едно не съм бременна, а вечер като се прибера мога да мина и за 4ти месец бременна…😫

# 593
  • София
Миналата седмица в четвъртък се чувствах ужасно - температура (37,5), гадене, повръщане, диария, невъзможност да стоя права...На следващия ден ми поразмина, вече нямах температура и не повръщах, обаче оттогава едва си стоя на краката и постоянно ми се гади, независимо дали и какво съм яла. Почти нищо не мога да хапна, основно ям теста....и като цяло се чувствам доста кофти. Надявам се скоро това да мине.

# 594
Hearty  на съобщение ли да ти пращаме термините? Simple Smile

Кики29 понеже всички сме за месец юни, следователно вървим с едно и също време, 28ми не е ли твърде рано да се разбере пола? По мои сметки, аз на 28ми ще съм в края на 9та седмица. Пола не се ли разбираше чак към 5ти месец?

# 595
  • София
Hearty важно е много, на мен много ми ги следяха тези неща с предната бременност,пиех една шепа добавки и съм благодарна за което.
Сега не стартирам много добре,но се надявам да влезна в норми.Ако не стане,с вливка ще стане,макар че моята хематоложка не е привърженик на венозното вливане.

forest_girl ,пий течности да се хидратираш.Много неприятно 😔 Ще влезнеш във форма,в началото е така,независимо болен ли си бил или не.

Unbreakable_flower,със сина ми категорично ми го казаха в 15 г.с и аз мисля че има време и ще има да променяме 😁 Ама нищо,то нали сега е модерно.
 Сина ми в 13 го изкараха момИче,две седмици по-късно вече си стана категоричен мъж.

# 596
Ами аз съм много ранен юни - 05.06.2024г ми е термина и днес ми е последен ден от 12-та седмица. От утре влизам в 13-та, вероятно заради това е разминаването, защото 20 дена са си 3 седмици разлика. А на 28.11. ми е последния ден от 13-та седмица и тогава съм на фетална и БХС. Тогава може да ми каже доктора със 70-80% точност какво да очаквам.

Hearty  на съобщение ли да ти пращаме термините? Simple Smile

Кики29 понеже всички сме за месец юни, следователно вървим с едно и също време, 28ми не е ли твърде рано да се разбере пола? По мои сметки, аз на 28ми ще съм в края на 9та седмица. Пола не се ли разбираше чак към 5ти месец?

# 597
Е, значи аз съм грешка Grinning  и още по-добре де, по -малко време ще чакам за да разбера и аз пола Heart

Аз пък ви чета коментарите тука за тези железа и витамини и не знам си какво, и си мисля....на мен никой нищо не ми е казал за подобни неща. Пия само фолиева киселина. Днес сутринта си пуснах кръвните изследвания и дадох урина и редполагам,че лекаря ще съди по тях дали имам нужда от нещо или не. Но той всеки път ме пита дали имам някакви оплаквания или дискомфорт , и аз все казвам не Grinning Може би просто нямам нужда от нищо, кой знае!

# 598
Аз ти препоръчвам отново да ми прочетеш последния пост по този въпрос. Simple Smile

С първото дете правих пренатален и знаехме пола в 10гс., АГ даде правилно предположение в 11-та и ѝ потвърдих, че е познала. Сега пак ще правя по това време.

# 599
Аз ти препоръчвам отново да ми прочетеш последния пост по този въпрос. Simple Smile

С първото дете правих пренатален и знаехме пола в 10гс., АГ даде правилно предположение в 11-та и ѝ потвърдих, че е познала. Сега пак ще правя по това време.

Аз го прочетох, но за това наблегнах на факта, че аз нямам оплаквания, тогава нужно ли е да пускам каквото и да било?
Пренатален няма да правя, така че ще си чакам да се види на ехографа.

Общи условия

Активация на акаунт