Термин юни 2024

• 43 852
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Симптоми на анемия има, когато човек е вече на ръба.

Приема на желязо през бременността е повече от задължителен във втори и трети триместър. Знам, че има много АГ, които го неглижират, в случая обаче последствията не са само за теб, а и за бебето ти.
Пак ще напиша, влязох да раждам с хемоглобин 129, за бременна в 40-та седмица това е ужасяващо добър резултат. Дали някой би предположил, че съм имала скрита желязодефицитна анемия - едва ли. Дали ако някой ми беше пуснал желязо и феритин щеше да го разбере - ми със сигурност. Съжалявам само, че аз не го знаех, за да взема мерки и след това да не се налага да разхождам няколкомесечното си бебе да му точат кръв няколко пъти, за да разберем най - накрая защо не яде и не спи.

# 601
  • София
Hearty , която е хематоложката?

Unbreakable_flower ,ако хемоглобина ти е нисък, то това би насочило към изследвания на Б12 ,желязо,но сега поста на Hearty ме кара да се замисля.
Аз ходя на хематолог зареди тромбофилията и случайно "цъфнах" с ниското желязо Но имах и симптоми,на които сега обръщам внимание,имах от известни време периодично ужасно главоболие,което от нищо не се повлияваше,изморена бях и ми ставаше студено (нетипично за мен).

Пренатален и аз не мисля да правя, освен ако няма показания.

# 602
*Bubble* аз ходя при д-р Тончев, че имам Лайден и слагам Клексан. Точно с него снощи си говорихме, че мога да си позволя да го спра сега, заради гаденето, но трябва задължително в началото на втория триместър да го започна пак, защото тогава започва да точи яко.

Иначе винаги ми е било студено, уморено и ми се спеше ужасно. Това честно казано не знам дали не е било сбор и от проблема ми с Б12.

Ето, аз съм със супер хемоглобин, когато си открих последващите проблеми обаче, се оказа и че Б12 и желязото ми бяха трагични. Изследвах се покрай бебето тогава.

# 603
Кики29, моят термин по ехограф беше 06.06, но по последна менструация 14.06. Аз съм забравила, но примерно 11+ се считаше 12 седмица ли?

Ще взема и аз да си напускам тия витамини за всеки случай. Значи може ли да обобщим:
- желязо
- вит Д
-вит. Б12

При положение, че нямам оплаквания, хормони или нещо друго да пускам ли извън пакета? Аз си пускам периодично и чернодробни ензими, че нямам жлъчка и инсулин на гладно.

А по повод вагиналните бактерии, по време на бременност се променя Ph на средата и затова често има дисбаланс. В Бг се предлагат пробиотици с много малко бактерии и голяма част от тях изобщо не оживяват. Другото, което е много важно, те умират в лоша хранителна среда. Тоест, пиеш си пробиотика, после го поливаш с количка и си викаш, той ще ме спаси. Да, ама не. ТовА е информация от създател на пробиотици. Ако на някой му е интересно, мога да изпратя видеото.

# 604
То и аз нямах оплаквания, но реших да отида на ендо и вземи това Хашимото. Но то не можеш на сляпо всичко да изследваш. За Б12 знам, че трябва да е към горна граница, даже може и над. Моята фолиева съдържа и Б12 и не приемам отделно, защото пък Б12 пречи на усвояването на желязото, а то пък ми трябва. За сега Б12 ми е на средата, но трябва още да го вдигна.

# 605
LucyFord моя термин си е така и по последна менструция. Някои календари го дават - 06 или 07 юни, други 05.06, затова приех този, който ми каза и доктора.

Иначе за витамините - консултирайте се, според мен, ако не сте сигурни. Аз лично нямам претенции да съм компетентна и винаги питам доктора си. Пиатала съм го конкретно какво да приемам и той ми каза, че единственото, което трябва е фолиева киселина и аз му се доверявам.

Иначе виждам, че Hearty по неволя се е образовала допълнително и се радвам на такива хора, за съжаление, аз не съм от разбиращите и се доверявам на сляпо.

Кики29, моят термин по ехограф беше 06.06, но по последна менструация 14.06. Аз съм забравила, но примерно 11+ се считаше 12 седмица ли?

Ще взема и аз да си напускам тия витамини за всеки случай. Значи може ли да обобщим:
- желязо
- вит Д
-вит. Б12

При положение, че нямам оплаквания, хормони или нещо друго да пускам ли извън пакета? Аз си пускам периодично и чернодробни ензими, че нямам жлъчка и инсулин на гладно.

А по повод вагиналните бактерии, по време на бременност се променя Ph на средата и затова често има дисбаланс. В Бг се предлагат пробиотици с много малко бактерии и голяма част от тях изобщо не оживяват. Другото, което е много важно, те умират в лоша хранителна среда. Тоест, пиеш си пробиотика, после го поливаш с количка и си викаш, той ще ме спаси. Да, ама не. ТовА е информация от създател на пробиотици. Ако на някой му е интересно, мога да изпратя видеото.

# 606
Кики29 и аз съм по същия начин. Ок, ще отида да си пусна изследвания на своя глава , и после? Като не мога да ги разчета какво? Да си ги сложа в рамка в стаята ли Grinning Преди години бях започнала ей така да чета все повече и повече за инсулиновата резистентност и хашимото и в чудо се видях. Всички сами си пускаха допълнителни изследвания, не вярвали на лекарите, сами си назначаваха лекарства и дози, че и на мен бяха взели да влияят, та и аз бях хукнала да сменям лекарства и да лекувам други хормони, а не тези, които ми беше казано. Е, не го направих, но самия факт,че бях на косъм да послушам непознати в интернет говори достатъчно.

Разбира се, склонна съм да вярвам,че и лекарите не обръщат достатъчно внимание и често пропускат важни неща, но пък повече вярвам на лекаря си от колкото на собствената си преценка или коментари в интернет. Пак казвам, не твърдя,че казаното по-горе е излишно или маловажно, просто не смятам ,че съм достатъчно компетентна,за да тръгна сама да се "лекувам" , ако мога така да го кажа.

# 607
Моя доктор без симптоми и оплаквания, нито изписва за пиене, нито за изследване. От много доверяване, детето ми спря диша 30мин след като се роди така, че това не е опция за мен. Тези хора никога няма да понесат каквато и да било отговорност при грешка и затова никога сляпо доверие на доктор. Случки имам не една. Четейки, че може да има липси без симптоми, ме навежда на мисълта да проверя. Реално никога не съм пускала такива изследвания. По-добре да е превенция, не да чакам проблем. И все пак говорим за едни изследвания, а не за самолечение и пиене на нещо.

# 608
Абсолютно. Изследванията няма да навредят. Нито приемате лекарства, нито нищо. Но пък, ако има проблем, отивате при конкретен специалист и започвате лечение. Понякога от един специалист на друг, отнема много време да откриете правилния за вашите неразположения. Така просто сте една идея по-подготвени, знаете къде са ви слабите страни и при бременност атакувате там. В днешно време забелязвам, че масово жените имаме проблеми със ЩЖ. От офиса се сещам за 6 колежки, с които съм говорила на тази тема и имат проблем с ЩЖ. За другите не знам, а може и те да не знаят. Това не е нещо, което боли, за да се хване на време. Т3 и Т4 не само трябва да са в референтни граници, а в оптимални такива. Това е много обширна тема и трябва много четене и отсяване на информацията. Лошото е, че в България няма добри ендокринолози. А, тези които имат някакво име все пак, часовете за след година.

# 609
*Bubble*

Иначе винаги ми е било студено, уморено и ми се спеше ужасно. Това честно казано не знам дали не е било сбор и от проблема ми с Б12.

Това са си симптоми на анемия. Студ, умора, сърцебиене. Няма как да имаш тежка анемия и да нямаш симптоми. Ако се чувствате така, споделяйте с АГ и на изследвания.
Аз иначе съм добре, корема не ще вече да ми се прибира но под зимните дрехи засега го покривам. Все още спя всеки ден задължително на обяд и умората си я имам.
Пия фолиева киселина и биозин. Като ми свършат кутиите ще питам АГ и ще ги спирам.
Другата седмица съм на ФМ и като мина ще мога да кажа термин и надявам се пол. Иначе по ПРМ ми е 07.06. ама нали имах няколко дни разминаване.

# 610
Фрида когато човек цял живот се чувства по този начин, няма как да реши, че е нещо различно. За това говоря. Smile

Аз искрено се възхищавам на слонското спокойствие на хората, за съжаление моето вече не е такова.
След като веднъж подобно нещо ми е превърнало чудната спокойна бременност в кошмар, няма как да бъда равнодушна и просто да чакам някой да ми реши проблемите.
Та, затова. Всеки решава до къде точно може да стигне, за да си помогне сам. В случая обаче аз не се самолекувам,  де да можех.

# 611
Ами радвам се, че съм спокойна и смятам да продължа в същия дух. Убедена съм на 10000% , че ако започна да чета обстойно форума и конкретно темите за раждане и бременност, всяка 10та жена,ще каже,че за самата нея е било нужно някакво друго изследване и в един момент като удариш чертата, трябва да си пуснеш всяко едно излседване споменато във форума.
Един път се вързах на акъла на бъдещите майки във фейсбук и 3 дни не спях ,защото мислих как съм навредила на бебето си, щото видиш ли пия така опасния чай от мащерка. Така че, да - спокойна ще съм до края и ще се доверявам само и единствено на лекаря си.

# 612
  • София
Здравейте и от мен,
Чета темата от самото начало, но заради проблеми в миналото, ме беше страх да пиша.
Днес бях на фетална морфология, всичко е наред, термин 05.06 и една потенциална госпожица.
Имам дъщеря на 7 години, един аборт 2022 по медицински причини, заради рентген и един спонтанен аборт от юни тази година.
Сега още в самото начало имах зацапвания и съотвентно голям стрес, очаквах най-лошото, но някак си добутахме до тук и мисля че мога да се зарадвам вече.
Имам тромбофилия и съм на терапия с фраксипарин и аспирин, като аспирина ми го спряха, а скоро ще спра и фраксипарина. Взимам дуфастон, заради зацапването в началото и билкова кръв, заради нисък хемоглобин, към тях фолиевата и някакви витамини.
С миналата бременност също пишех тук и след това си направихме група във фейсбук, която е все още активна. Там срещнах момичета, с които създадхме приятелства за цял живот, не само за нас, но и за децата ни.
Надявам се и сега да създадем мястото, в което да споделяме заедно това невероятно приключение ❤️

# 613
Здравейте и от мен,
Чета темата от самото начало, но заради проблеми в миналото, ме беше страх да пиша.
Днес бях на фетална морфология, всичко е наред, термин 05.06 и една потенциална госпожица.
Имам дъщеря на 7 години, един аборт 2022 по медицински причини, заради рентген и един спонтанен аборт от юни тази година.
Сега още в самото начало имах зацапвания и съотвентно голям стрес, очаквах най-лошото, но някак си добутахме до тук и мисля че мога да се зарадвам вече.
Имам тромбофилия и съм на терапия с фраксипарин и аспирин, като аспирина ми го спряха, а скоро ще спра и фраксипарина. Взимам дуфастон, заради зацапването в началото и билкова кръв, заради нисък хемоглобин, към тях фолиевата и някакви витамини.
С миналата бременност също пишех тук и след това си направихме група във фейсбук, която е все още активна. Там срещнах момичета, с които създадхме приятелства за цял живот, не само за нас, но и за децата ни.
Надявам се и сега да създадем мястото, в което да споделяме заедно това невероятно приключение ❤
Здравей и добре дошла.
Пожелавам ти всичко да бъде наред❤
Имам един въпрос,защо ти спират аспирина и фраксипарина?

# 614
  • София
Добре дошла koikoii!

IvGG   , Аспиринът не го препоръчват в началото поради риск от прокървяване.

А имаме ли фейсбук група?
И с моя син се запознах със страхотни мами покрай фейсбук групата,и до ден днешен се виждаме с мамите от София и си комуникираме в групата.

Общи условия

Активация на акаунт