Перилни препарати и омекотители - 74

• 59 055
  • 769
  •   1
Отговори
# 195
  • Sredets/Burgas
За да нямам проблем с предозиране, претеглям прането, което обикновено ми е между два и половина и три килограма, а праха дозирам като сметна предварително дозировката за 1 килограм.
прах Ариел/ Персил – 30 мл/1кг.
(силно замърсено и твърда вода)

Последна редакция: пн, 20 ное 2023, 16:02 от Butterfly.Lovehunter

# 196
  • оттам, откъдето започва България
И колко пъти в тази тема трябва да се споделя, че е добре да се тегли сухото пране колко кг е, за да се прецени и колко прах да се сложи?
Аз спрях да споделям това. Не само в темата, а и в контакти в ежедневието установих, че много хора не ги интересува какво количество сухо пране с какво количество прах/течен перат.

# 197
  • Велики Преслав
Ей сега ще седна да меря колко ми тежат дрехите. С мръсотията или чисти ги мерите. Не се заяждам. Разбирам, че има стриктни домакини, браво за което, но няма да си губя времето да тегля прането. До сега съм действал, че щом барабана е пълен, слагам по дозировка за средно замърсено пране. Това са хавлии и чаршафи които в моите очи. Не са чести дори и да изглеждат така външно.
Може да не съм правил добре сметката но никога не съм теглил пране, пък това с препенването от скоро ми се случва. До сега такава драма съм нямал.

Последна редакция: вт, 21 ное 2023, 10:02 от Васил Василев

# 198
  • оттам, откъдето започва България
Проблемът с изпирането и пяната е твой. Relaxed

# 199
И в готвенето, и при прането слагам всичко "на око". Иначе имам кантар, но също ми се струва излишно да тегля.
Бялото Бинго, бебешкия омекотител, пробвах днес, хубав аромат.

# 200
И в готвенето, и при прането слагам всичко "на око". Иначе имам кантар, но също ми се струва излишно да тегля.
Бялото Бинго, бебешкия омекотител, пробвах днес, хубав аромат.
И аз пера и суша на око, но при смяна на уреда първоначално тегля няколко пъти различни материи да се ориентирам. После вече си знам. Свекърва ми обаче с над 10-годишна пералня продължава да тегли. Никак не мога да си го причиня.
Човекът май питаше за ароматизатор за сушилня. Аз за себе си не открих подходящ - почти никакъв аромат не оставя и спрях да купувам. Омекотител не ползвам, откакто ползвам сушилня.

# 201
  • Велики Преслав
15 години нямам проблем, пералнята е същата. Имам други чаршафи и хавлии, които са същите като старите (по състав) Но от скоро имам страшен проблем с това. Перях си с Бинго, изведнъж този проблем, смених го с Ариел, същата работа, отидох на Омо, от него на един италиянски, който забравих как се изписва, там също много пяна, но пък петна махаше много добре. Вече се изчерпах.
 Ще си купя Скип, ще пробвам на следващото пране да сложа на минимума, ще я пусна на над 70° и ще пиша как е минало.

# 202
15 години нямам проблем, пералнята е същата. Имам други чаршафи и хавлии, които са същите като старите (по състав) Но от скоро имам страшен проблем с това. Перях си с Бинго, изведнъж този проблем, смених го с Ариел, същата работа, отидох на Омо, от него на един италиянски, който забравих как се изписва, там също много пяна, но пък петна махаше много добре. Вече се изчерпах.
 Ще си купя Скип, ще пробвам на следващото пране да сложа на минимума, ще я пусна на над 70° и ще пиша как е минало.
Според мен нещо не е наред с пералнята. Не че съм специалист, разбира се, но това не е нормално да се случва с всички прахове, още повече, че първоначално не си го сменял, за да приемеш, че е от смяната на праха.

# 203
  • Велики Преслав
Шанса на има проблем в нея е 0,01 процент.
Сигурен съм до толкова защото първо помпата и работи перфектно, изхвърля много бързо, центрофугата има достатъчно обороти, мотора няма проблем и не е запушена. Мръсна също смети от вътре, пък и аз пера много на нея на високи температури, отделно, че я пускам често да се почиства.

# 204
Шанса на има проблем в нея е 0,01 процент.
Сигурен съм до толкова защото първо помпата и работи перфектно, изхвърля много бързо, центрофугата има достатъчно обороти, мотора няма проблем и не е запушена. Мръсна също смети от вътре, пък и аз пера много на нея на високи температури, отделно, че я пускам често да се почиства.
Сигурна съм, че си разбираш от техниката и се спогаждате, знам и че си майстор, но пък ми се струва твърде съмнително изведнъж всички прахове да започнат при равни други условия да се пенят повече. Има нещо неуловимо в цялата работа, но не се наемам да кажа какво точно. Няколко пъти изтегли точно прането и се опитай да прецениш степента на замърсяване, за да дозираш абсолютно прецизно препарата и ако всеки път се пени повече, наистина бих мислила за причина извън праха за пране.

# 205
  • Велики Преслав
Когато си пера дрехи, нямам проблем. Всичко си минава гладко. Когато пера чаршафи и хавлии на висока температура, тогава става проблема. Пяната даже няма при изхвърляне на перилния разтвор, а когато се пусне центрофуга след първото изплакване.

# 206
Когато си пера дрехи, нямам проблем. Всичко си минава гладко. Когато пера чаршафи и хавлии на висока температура, тогава става проблема. Пяната даже няма при изхвърляне на перилния разтвор, а когато се пусне центрофуга след първото изплакване.
Значи самите дрехи задържат пяната и затова логично излиза при центрофугата. Високата температура способства за пълно разтваряне на праха и образуване на повече пяна, при ниските сигурно някаква част заминава не напълно разтворена с водата. Продължавай да търсиш, все пак смущаващото е, че се случва с всички прахове и при непроменени други параметри.

# 207
Някой да е ползвал скоро течен Первол ? На турските Перволи дозировката вече е за 4-5 кг пране , независимо от вида . В Германия също - погледнах снимка на дозировката в немския дм и дозировката също е за 4-5 кг пране , включително на праха за вълна  , та ми е интересно дали има промяна и на този , който се продава като официален внос .

# 208
  • Sredets/Burgas
Имам Perwoll за вълна. Австрийски, официален внос.
Произведен е на 16.09.23., дозировката е за 2-3 кг.

# 209
  • Габрово
Как се гледаше на коя дата е произведен,донесоха ми от Австрия  прах,виждам само някакъв код отзад?

Общи условия

Активация на акаунт