Перилни препарати и омекотители - 74

• 57 625
  • 769
  •   1
Отговори
# 360
Аз търся предложения за хопоалергични препарати и омекотители, за чувствителна кожа. На пазара няма кой знае колко.

Прахът на DM Ultrasensitive е без аромати и т.н.

Специално да благодаря! Много е добър, изобщо ДМ серията и и омекотител има. Двама с чувствителна кожа у дома, сега намерихме решение!

# 361
Омекотители не ползвам много, но почти винаги сенситив. Останалите смърдят ужасно.
Най-често на Феъри сенситив, но и на Силан не е лош.

# 362
За много години,живи и здрави бъдете вие и вашите близки!
Здрави перални и чисто пране! 🤞😇✨️

Стартирах годината с един гръцки Скип за цветно-29,70лв./65 пранета.

# 363
Здравейте! Понеже в темата се коментират препарати с кислородни избелители, съвсем случайно в Джъмбо видях, че продават такъв на прах такъв, в кръгла кутийка, май беше около 400гр. Реших да го купя, но преди да го използвам, някой има ли преки наблюдения върху него, да не вземе пък да ми съсипе бялото пране? Ако не е читав, да не рискувам, а да си го оставя само за бели хавлии като пера, чудя се..

# 364
Здравейте, защо бялото ми пране не е супер бяло, а сивее? 🤔 Пера само бяло, с прах за бяло/турски Омо или Персил/, на 40 градуса на еко програма /над 2 часа е/. На майка ми дори кърпите за ръце са супер бели, а не подбира много-много препаратите.

# 365
Здравейте, защо бялото ми пране не е супер бяло, а сивее? 🤔 Пера само бяло, с прах за бяло/турски Омо или Персил/, на 40 градуса на еко програма /над 2 часа е/. На майка ми дори кърпите за ръце са супер бели, а не подбира много-много препаратите.
Увеличи температурата.

# 366
  • Paris, France
Увеличи температурата.

+ смени програмата от еко на нормална и добави допълнително изплакване! Можеш да добавиш и избелител като Vanish на прах за бяло.

40° е най-неподходящата за бяло температура. Със студена вода ми сивее доста по-малко, отколкото на 40°.

Има специални препарати за сивеещо бяло. Оня ден гледах такъв, този:

https://www.e.leclerc/fp/lessive-blanc-eclatant-25-lavages-125-l … sil-3564706582583

Не го купих, защото нямам никакво място, а и нямам сивеещо бяло.

# 367
  • София
Здравейте! Понеже в темата се коментират препарати с кислородни избелители, съвсем случайно в Джъмбо видях, че продават такъв на прах такъв, в кръгла кутийка, май беше около 400гр. Реших да го купя, но преди да го използвам, някой има ли преки наблюдения върху него, да не вземе пък да ми съсипе бялото пране? Ако не е читав, да не рискувам, а да си го оставя само за бели хавлии като пера, чудя се..

Ползвай го, виж каква е дозата и го добавяй. Не знам какъв е конкретния продукт, кислородните избелители са натриев перкарбонат. Аз си купих такъв от dm и прането ми просто грее.

# 368

Ползвай го, виж каква е дозата и го добавяй. Не знам какъв е конкретния продукт, кислородните избелители са натриев перкарбонат. Аз си купих такъв от dm и прането ми просто грее.
Благодаря!
Опитах се да снимам етикета, но то толкова дребен е шрифтът и по цялата обиколка на кутията върви, че нищо не се чете.
Буквално пише това:
“Пероксид на динатриев карбонат, най-малко 30% кислородни избелващи агенти и под 5% нейонигенни ПАВ”.
По-принцип исках и аз от ДМ да купя, но никъде го нямат наличен. Ще го пробвам с бялото зареждане, пък дано е читав този:)).

# 369
  • София
....

40° е най-неподходящата за бяло температура. Със студена вода ми сивее доста по-малко, отколкото на 40°.
Защо?
Не всички бели материи понасят 60 градуса.

# 370
  • Paris, France
Защото на 40° някои ензими спират да действат, цвят от предишно пране се впива, цвят от рисунки и етикети се сваля и отива по бялото, а перкарбонатът не действа силно.  Ако бели неща, които не могат да се перат на 60° са много изцапани, пера веднъж със студена вода и течен, ензимен препарат за цветно и още веднъж с Ваниш и прах на 40°, но не избелва както на 60°.

Понеже трудно събирам цяла пералня с бяло, освен хавлии, слагам бялото с бяло, по което има рисунки и надписи или други цветове и слагам кърпи, които попиват цветовете.

# 371

По-принцип исках и аз от ДМ да купя, но никъде го нямат наличен. Ще го пробвам с бялото зареждане, пък дано е читав този:)).
Натриев перкарбонат има и на други места,не само в ДМ.

# 372

Натриев перкарбонат има и на други места,не само в ДМ.
Здравейте! Аз основно от темата се “информирам” и от тук разбрах всъщност за самите видове избелители, но останах с впечатлението, че почти никъде вече не се влагат в прахове, а само в ДМ и Лидъл от вр на вр се продават като отделни добавки. Ще се радвам да споделите за други алтернативи, може и на лично, ако е против правилата:)), благодаря Ви!♥

# 373
Влагат се кислородни избелители, но в малко количество. Преди години количеството им в праховете за бяло беше доста по-високо.
Обърнете внимание при какви температури се активират.
В праховете, в някои от тях, и в някои добавки, освен избелители, се съдържат и активатори, което прави самите продукти по-ефективни.

Добавки има във всички магазини, не само в ДМ. Последно взех на Хайтман добавката от местен магазин, неспециализиран за прахове...тази
https://apteka.framar.bg/30112042/%D1%85%D0%B0%D0%B9%D1%82%D0%BC … %D0%B5-500-%D0%B3

Тук е 7.50 лв.
https://taxta-magazini.com/heitmann-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0% … e-500%D0%B3%D1%80

# 374
Напишете "натриев перкарбонат цена" в Гугъл и ще излязат достатъчно резултати.

Общи условия

Активация на акаунт