Перилни препарати и омекотители - 74

• 57 549
  • 769
  •   1
Отговори
# 420
Тия препарати за вълна, деликатно и черно пране нищо направят. Взимала съм няколко пъти уж за по-добро изпиране на съответните, ми никва не я вършат... Пера си на общо основание и всичко е ок.
Не знам какво се очаква да правят, но определено намирам разлика при пране на вълнени и фини тъкани, включително коприна, с такъв препарат и прах - с препарата си остават меки и пухкави, с отпуснати нишки, т.е. запазва се текстурата на плата, докато с праха се сбиват, степват се. Има разлики обаче и между отделните такива препарати, та зависи на какви си попаднала и откъде са купени. Отдавна не вземам от веригите, само от паралелен внос.
Отделно миналата година ми направи впечатление, че при пране на вълнени палта с един от препаратите се мачкаха повече от предишната година (особено две от палтата, които се наложи и да гладя след сушилня, а предишната година нямаше нужда) и сега пак има да издирвам.

# 421
  • Paris, France
И аз като Кубратова. Вълната с прах става на нищо. С прах вече пера само хавлии и чаршафи, както и покривки и кухненски парцали.

Кубратова, като ми се случи нещо да е намачкано, хващам празна двулитрова бутилка (от омекотител), сипвам порядъчно количество омекотител, добавям вода, разклащам, добавям вода до 2л и сипвам върху дрехата. Сипвам още една бутилка с вода и пускам плакнене с центрофуга 800. Излизат меки като току що купени, чак лигави. Около 50мл омекотител слагам. Суууупер мекички излизат палтата и одеалата.

# 422
Аз вече нямам и омекотител, откакто ползвам сушилня, но при затегнат случай ще взема и ще се възползвам от съвета ти, благодаря!

# 423
Също тотално отказах омекотителя.
Ако нещо е супер-дупер смачкано, не ми се е случвало, но какво бих направила:
— ако е вълна, ще го пусна да се изпере още веднъж на програма за Вълна. Поне тази програма е кратка. При мен е 39 мин.
— ако е друга материя — ще го пусна да се изпере/омокри/отпусне на 20-минутната ми програма и на ниски градуси.
— според случая, ако реша да боря намачканото само със сушилня - ще го пусна на програма Горещ въздух, като най-краткият ѝ вариант е 20 минути.
— имам на сушилнята и Финиш вълна, която е точно за отпускане и набухване на тази материя - не ми се е налагало да я ползвам, защото пера по един или два вълнени пуловера и те няма как да се намачкат в полупразния барабан на пералнята. Вълнени палта - само на химическо.
Предпоследното изброено съм го пробвала и е имало ефект.

Не бих си играла да заливам и поливам нищо с нищо.

# 424
Аз точно в сушилнята ги "гладих"Simple Smile, но две от палтата искаха и ютия. При предишното им пране-сушене в същата сушилня си излязоха готови за обличане, затова го отдадох на разликата в препарата, а беше наистина различен, но не намерих от първия. Само някои нося на химическо, че са много и буквално за цената на еднократното им почистване мога да си купя още едно палто Simple Smile
Естествено, ако видя, че не им понася, ще ги нося на химическо, няма да имам избор.

# 425
Здравейте!
Преди време четох добри отзиви за тази марка,само че този не е френски,а произведен в Италия...Прецаках ли се?

# 426
  • Пловдив
Chanteclair са италианска марка перилни и почистващи препарати,показаният омекотител е италиански,т.е. оригинален е.

# 427
  • Сливен
Някой ползвал ли е вече прах скип за цветно?До месец ще трябва да купувам прах за цветно и търся отзив.

# 428
Здравейте!
Преди време четох добри отзиви за тази марка,само че този не е френски,а произведен в Италия...Прецаках ли се?
Скрит текст:
Не, не си се прецакала. И течните им перилни препарати са добри, особено този за цветни дрехи. Аз използвам понякога за дрехи от изкуствена материя. Имат и страхотни видове обезмаслители.

# 429
Chanteclair са италианска марка перилни и почистващи препарати,показаният омекотител е италиански,т.е. оригинален е.
Ясно,благодаря, грешно съм запомнила 🫣
Ако някой желае,в момента го има на 5лв. в Кауфланд ,може да си го закупи.

Последна редакция: пт, 26 яну 2024, 14:07 от believe_

# 430
  • София
Препаратът за вълна на dm е хубав.
Не съм гледала сегашната му опаковка, но обикновено указаната дозировка е за 2-3 кг сухо пране. Възможно е да сте слагали по-малко количество и затова да не са ви се изпирали дрехите. Иначе препаратът е хубав и изпира добре. Определено си заслужава. Без ензими е и не бива да имате големи очаквания, но пък е щадящ за естествените влакна.
Препаратът е И за фино пране. Затова няма нужда да купувате отделна опаковка за фино пране.

# 431
  • Пловдив
Някой ползвал ли е вече прах скип за цветно?До месец ще трябва да купувам прах за цветно и търся отзив.

Повече от година ползвам само Скип за цветно,доволна съм.

# 432
И аз го ползвам от скоро,също ми харесва.Малко ароматът не е моя ,но си затварям очите (носа 😀),важното е,че добре изпира ...

# 433
Дайте линк моля за този Скип, понеже не съм го виждала в хипермаркетите, онлайн ли го купувате?

# 434
  • Русе
Дайте линк моля за този Скип, понеже не съм го виждала в хипермаркетите, онлайн ли го купувате?
Скип е паралелен внос и съответно го няма в хипермаркетите. В ТТ маркет го има онлайн.

Общи условия

Активация на акаунт