Перилни препарати и омекотители - 74

• 57 525
  • 769
  •   1
Отговори
# 525
  • Mediterraneo
Здравейте,до сега купувах гръцкия скип и бях много доволна.Но го няма вече в магазина от който пазарувам.В таблицата на първа страница не видях този прах.Доволни ли сте от него?За цветно пране ми трябва,за бяло си ползвам от ДМ.
За този конкретно не знам, но сме коментирали, че испанските прахове са с ниско качество.
Вземи си Персил за цветно от dm, все още се намират опаковки за 50 пранета на доста изгодна цена.

Показаният не виждам да е испански Simple Smile
Престраших се да ползвам прах с марсилски сапун. В началото не ми харесваше миризмата, но пък перат изключително добре. И с миризмата свикнах, тя по- скоро се променя от омекотителя и става много приятна.

# 526
Здравейте, дами! Понеже майсторът категорично забрани употребата на течни перилни препарати, както и на капсули, кажете какъв прах за пране да взема, който да мирише хубаво и да пере хубаво? От няколко години ползваме само течни препарати и съм изгубила нишката. ☺️

# 527
Персил, скип, корал, ариел, диксан все са хубави. От тези само ариел ме дразни с овлажняването, но изпира както трябва. Корал за цветно от скоро ползвам и съм много доволна.

# 528
  • Paris, France
А защо е забранил майсторът течните препарати? Аз основно с течни пера.

Не знам да има прах за вълна. За цветно харесвам праха на Mir. За бяло ми харесва Skip. Ariel Alpine на прах ми харесва много като миризма, но не винаги се разтваря добре, дори в топла вода.

Мирис на хубаво е относително нещо. Една миризма е божествена за даден човек и ужасна за друг. Щом държите на миризмата, идете във физически магазин и душете препаратите! С течните е лесно - развъртам капачката и душа. С праховете е сложно, но някои пропускат и може да се усети миризмата.

# 529
Благодаря много, laurentin!
Като цяло той ми даде много съвети за поддържане на пералнята. Тях забрани, защото каза че унищожават пералнята (оцветяват маншона в черно, а от там идват много проблеми). Другото, каза че вратата на пералнята никога не се държи затворена след изпиране. Трябва да е идеално почистена със суха кърпа(стъклото и маншона) и след това стои отворена. Каза изключително рядко да пера на ниски градуси (само когато се налага) и никога да не пера на повече от 800 оборота. 600 оборота били перфектни, но 800 е максимума. Пералнята трябва много често да пере на 60°. Каза, ако се наложи да изпера нещо на 30°, следващата пералня да е на 60°.

# 530
Като цяло той ми даде много съвети за поддържане на пералнята. Тях забрани, защото каза че унищожават пералнята (оцветяват маншона в черно, а от там идват много проблеми). Другото, каза че вратата на пералнята никога не се държи затворена след изпиране. Трябва да е идеално почистена със суха кърпа(стъклото и маншона) и след това стои отворена. Каза изключително рядко да пера на ниски градуси (само когато се налага) и никога да не пера на повече от 800 оборота. 600 оборота били перфектни, но 800 е максимума. Пералнята трябва много често да пере на 60°. Каза, ако се наложи да изпера нещо на 30°, следващата пералня да е на 60°.
Браво на твоя майстор, но с едно не съм съгласна — оборотите.
Нямаш никакъв проблем за високи обороти, стига да спазваш препоръчаните килограми пране за всяка програма.
Освен това, ако ползваш последващо сушилня, с ниските обороти ще натовариш машината.

Невена, течните перилни правят много отлагания по вътрешността на пералнята, полепват, не се отмиват напълно и създават идеална среда за възникване на паралелен живот в твоя дом. Освен това, в течните перилни няма избелители, а и някъде назад в темите бях чела, че течните са 80% вода — сещаш се за какво си даваш парите…

Разбира се, за вълна се ползва специализиран течен перилен, но това са единични случаи. Важното е основното да се пере с прахообразен, дълга програма (за да има време да се разтвори и подейства на прането), високи градуси — за дезинфекция, защото сам по себе си прахът не дезинфекцира, а 60С правят това.

Омекотителите също действат лошо, както течните перилни, на пералнята. Преборих се вече а абсцеденцията си към тях и ги отказах напълно. Преди години не можех да си представя, че няма да ползвам омекотител, но както има една приказка “Само глупаците не се променят”.

Последна редакция: вт, 13 фев 2024, 11:24 от Djordja

# 531
  • Сливен
А как решаваш проблема с наелектризирването?
И аз искам да спра с омекотителя,за памучните дрехи не ползвам,но смесени и изкуствени материи не сложа ли омекотител и е чудо.

# 532
Браво на майстора! Възхитих се направо...умен човек ще  излезе.

Това за течните чорби, и градусите, е повтаряно тук до припадък.

Взех белгийски ариел за цветно...гледам в таблицата че е висок клас, ще го видим....

# 533
А как решаваш проблема с наелектризирването?
И аз искам да спра с омекотителя,за памучните дрехи не ползвам,но смесени и изкуствени материи не сложа ли омекотител и е чудо.
Няма проблем с наелектризирането. Единични случаи има, но не ми е драма.
Имам изкуствени материи, най-вече летните спортни екипи, но не знам, не ми се наелектризират.

# 534
Аз също не ползвам омекотител. Или изключително рядко за някои летни дрехи. След сушилнята нямам наелектризиране на дрехи. То зависи и как се облича човек. Ако трябва всеки ден да си с костюм, риза, пола, сигурно ще трябва омекотител, и по-лесно ще се гладят, но ние не сме официални на работа.

# 535
Здравейте. Попаднах на този Даш в магазина. Гледам, че според таблицата е среден клас. Но все пак пере ли добре или да взема от ДМ персил, ако е още на промоция?

# 536
Скрит текст:
Като цяло той ми даде много съвети за поддържане на пералнята. Тях забрани, защото каза че унищожават пералнята (оцветяват маншона в черно, а от там идват много проблеми). Другото, каза че вратата на пералнята никога не се държи затворена след изпиране. Трябва да е идеално почистена със суха кърпа(стъклото и маншона) и след това стои отворена. Каза изключително рядко да пера на ниски градуси (само когато се налага)
и никога да не пера на повече от 800 оборота. 600 оборота били перфектни, но 800 е максимума. Пералнята трябва много често да пере на 60°. Каза, ако се наложи да изпера нещо на 30°, следващата пералня да е на 60°.
За всичко е прав освен това за оборотите. Използвайте си ги смело- платили сте си за тях.Нито пералнята ще се повреди, нито дрехите.

Последна редакция: вт, 13 фев 2024, 09:48 от petiaivanov

# 537

Освен това, в течните перилни няма ензими, а и някъде назад в темите бях чела, че течните са 80% вода — сещаш се за какво си даваш парите…

Винаги е имало ензими в течните , освен тези за вълна и non-bio .

# 538

Освен това, в течните перилни няма ензими, а и някъде назад в темите бях чела, че течните са 80% вода — сещаш се за какво си даваш парите…

Винаги е имало ензими в течните , освен тези за вълна и non-bio .
Лапсус. Визирах избелители. Ще поправя в поста.

# 539
Само оптични избелители, в течните...

Общи условия

Активация на акаунт