Любители на котки - Тема 188

• 35 192
  • 764
  •   1
Отговори
# 450
Имам въпрос към знаещите. Коте на братовчед ми падна от трети етаж. Изследваха го кост по кост, нямаше счупване, но оток на гръбначния мозък бокираше инервиране към задните лапи. Беше 20-ина дни на кортикостероид по схема, витамини от групата В и не помня какво още и възвърна напълно двигателната активност. Урината, обаче, потъмня и запази тъмен цвят доста след спиране на лекарствата. Мое мнение е да се направи ПКК - за чернодробни проби. Собственикът се е засилил да изследва урина. Какво е нужно или и двете?
Браво на сървайвърчето! И двете винаги е по-добре. Тъмният цвят на урината може да е и от кръв в урината.

Pppqqq, къде ти се струва че има проблем? В предните или задните лапи?
Щеше да е добре една пкк с биохимия да имаше...

Последна редакция: пт, 20 окт 2023, 18:56 от amy_nka

# 451
Не стои мирен Сина. Не мога да направя свястна снимка. Ама каквото успях...търкаля се в леглото дундьото

# 452
  • Варна
Олеле, какъв прекрасен Сина!!! Доста се е позагладил, пу-пу, браво Simple Smile Разкажи повече, Cardhu, как сте вие?
Ами_нка, как са Джери и Слънчи?

Радвам се, че малкото страдалче е по-добре, и аз много го мислих тия дни.

Лина става все по-прекрасна и все по-уверена в доброто в живота. Голямо е късметлийче това коте.

Пишете за резултатите на котето с тъмната урина. Обикновено, ако има съмнение се гледа и анамнезата и конкретните оплаквания.

Мъри вече спи на леглото срещу мен. Всяка вечер чака да я повикам и се настанява на одеялцето си.

Този уикенд съм във Варна. Утре ще снимам приселските юнаци.

Дописвам, че сега се върнах по-назад да чета. При котетата няма проблем обикновено по-дълго време да се приемат кортикостероиди. Прави сте, че тъмния цвят по-скоро насочва към чернодробен проблем. Може при падането да е контузено дробчето или от стреса да е развило някаква реакция. Аз бих пуснала кръвни, а не само урина, ПКК, чернодробни ензими, урея, креатинин. Възможно е да имало вътрешен кръвоизлив след падането, и сега организмът да се изчиства от ненужното желязо. може и да са контузени бъбреците.

Последна редакция: сб, 21 окт 2023, 20:10 от NoProblems

# 453
  • Бургас
Добро утро!
Как се радвам, че Бени си е у дома и котето на pppqqq е значително по-добре!

Тук Бялата гад в действие, отваря гардероба, а малката се учи очевидно как се прави...
Усещат обаче, когато ги снимам и само това успях да хвана:

# 454
# 455
Привет.
pppqqq, идея нямаш колко ми е приятно да прочета, че мъничето е добре. Молех се да оцелее от момента, в който прочетох лошата диагноза.
p.s. Защо никога не я наричаш по име? Може би се страхуваш и чакаш да се стабилизира?

mariqivanova799, котките ти върху гардероба са много хитри. Едното отгоре отваря, другото отдолу набюдава. Кат' нЕк''ви шпиони по време на операция са. Wink

Cardhu, как може да кажеш, че е дундьо Сина? Толкова елегантен изглежда. Може би породата им си е такава.

Аз нямам нови снимки. Бях тази седмица извън града. Ходих до къщата ни. Мъжът ми остана вкъщи да гледа ПиратЯ Риш. Първоначално мислех да помоля някой да ме закара до там с кола (ние не сме шофьори) и да взема и Ришко. Но се отказах. Твърде много имам още за чистене след майстори и нямаше да е спокойно котарачето. Живот и здраве ще идем друг път с него.
Идната седмица трябва да се уреди кастрацията на другарчето на Ришко (проекто второто ни животинче. Казва се Кари). Стискайте палци да запишем успешно час и всичко да мине спокойно.

Малката лисичка, розово и сиво много си ходят като цветове.

Последна редакция: нд, 22 окт 2023, 13:01 от Защо ме търсиш?

# 456
Да, бяхме й избрали име за момче (защото хората, които я хранеха навън ми казаха, че е момче), но ветеринарите казаха, че е момиче и реших да изчакам да се оправи и тогава да й избера ново.

# 457
Да, бяхме й избрали име за момче (защото хората, които я хранеха навън ми казаха, че е момче), но ветеринарите казаха, че е момиче и реших да изчакам да се оправи и тогава да й избера ново.
Значи трябва да е нещо гръмко и борбено, боец е твоето мъниче Hug
Аз изпратих кака за пуешка кайма, че е на много хубава цена в Била и я чакам да им приготвям, че и Линка и кака много харесват пуешко, на мен лично ми е доста сухо това месо, ама кой ме пита Joy
Много хубав Сина, разсмя ме, че е дундьо. Grinning
NoProblems, благодаря за милите думи, мисля си, че май ние с дечко сме късметлийките, а не Лина с нас...толкова ни е хубаво заедно. Даже забелязах нещо като ревност у Линка, когато кака дойде в леглото при мен да "позяпаме "неща на таблета, мята се отгоре върху мен, хваща с предни лапки таблета и ми гризе ръцете сякаш казва пусни го. Joy Обичам ги почивните дни ей така да се настанят и двете ми в леглото иии нападаме Линка с целувки, много е хубаво, много!

# 458
  • София
❤️❤️❤️
Лисе, много хубава картинка.
И бебочко 🥰

# 459
  • София
Lusia, “дечко” на сръбски и северномакедонски значи “момче”. А ти го ползваш за дъщеря си Simple Smile.

# 460
Lusia, “дечко” на сръбски и северномакедонски значи “момче”. А ти го ползваш за дъщеря си Simple Smile.
Хихихи, незнаех, използвам много умалителни, вероятно идва от това, че работя дъъъълги години (от 97г.) с деца и са ми слабост и голяма любов, обожавам ги и е взаимно. Всяко детенце докоснало се до мен си е моето дете и като ме питат понякога колко деца имам казвам над 300 хихихи. Благодаря!
Извинявам се за спама.

# 461
Хора СПЕШНО имам нужда от вашите мнения! Дъщеря ми взе коте, съвсем мъничко, но има и куче. И сега не знаем какво му се върти в главата на кучето и дали не иска да го изяде. Доста се превъзбуди, вдига крак и се облизва . Не смеем да оставим котето в обсега и .

Кучето е старо е навън винаги е напирало да гони котки но винаги е било с повод та не знаем  какво иска да прави, да играе или да го изяде.

# 462
  • София
Аз бих сложила повод на кучето, бих гушнала котето и бих ги "запознала" отблизо (има вероятност котето да ви издере от страх).
Много хубаво бебе 😻. А куча ми изглежда радостна (дано приеме бебето и му стане майчица).

# 463
Според мен домашните кучета обикновено не ядат котета. Превъзбудено е в момента. А мъникът, заживявайки сега с вас, точно щото е мъник, ще възприеме кучето като даденост, а не като заплаха.

# 464
Ами запознахме ги но държим котето гушнато, не смеем да го оставим на земята. То понякога хъска, но като цяло е спокойно. Много е гушливо. Още не знаем дали е момче или момиче. Дъщеря ми има уговорка за връщане ако не се спогодят с кучето, но е толкова  сладко, че ми се ще да си го запази. Но не знам как ще разберем кучето какви намерения има.

Общи условия

Активация на акаунт