Любители на котки - Тема 188

• 35 188
  • 764
  •   1
Отговори
# 465
Pandorina, много ви е сладко бебето.Толкова хубава и любопитна муцунка има 😍😍😍. Пожелавам ви да си го запазите и да се разберат с кучето,  за да може да му се радвате много години на този бонбон.

Моето бебе също още е без име 🤭. Сега се чудя дали да не е Рафаело 🤭. Подвиквам по него разни имена и нито едно все едно не му приляга.

Тобчо днес трябваше да го кастрират, но доктора пак ме излъга. Предния път даже не си вдигна телефона,  а сега го нямаше в кабинета и само дето го разкарвах. Започвам да се чудя дали да го водя изобщо. Все едно това са знаци, че не трябва. Ох, не знам какво да правя. Дайте ми съвет. Познати гледаха котарак 15 години и не го бяха кастрирали, сега имат друг и него нямат намерение. На приятели роднини, живеещи в къща също имат много мъжки котки, които не са кастрирани.
Ако го кастрирам, бебето като порасне да не го тормози. А двама некастрирани в една къща да не се бият ?
Сега май е тръгнал да се разгонва, изчезва, почнал е  да мирише и само го мисля, ако не се появи.

# 466
Какъв е този лекар, който така не си държи на думата?!
Аз бих намерила друг, който ще подходи сериозно и отговорно към котарачето.

Моите котки бяха принудени да се запознаят с едно куче. В началото беше трудно. Не ги оставяй сами. Трябваше да се подушат, за да преминат взаимно границата. Сега котаракът иска да си играе с кучето, но то въобще не му обръща внимание.

# 467
Не, сами в никакъв случай, но дори и с човек може много бързо нещо да се случи.  То е толкова крехко, че едно захапване и ще е дотам. А не можем да разберем какво ще направи кучето. Мен ме притеснява тази възбуда и особено облизването. Също и ловната стойка с вдигнат крак. Това са птичари по порода и явно си имат ловен инстинкт и котето го задейства. Не знам..да не стане някой сакатлък..Може би след известно време просто ще свикне с присъствието и миризмата му...Засега му е измислено име Моли защото го мислим за момиче. На мен обаче ми се струва момче.
Иначе моят Франки сега го гледа сина ми, който отиде да живее в апартамента, докато аз се грижа за майка ми. Той пък има гущер и Франки се побърква да го гледа през терариума. И дъщеря ми има гущер но той си стои в терариум. Като го извади кучето нищо не му прави. Ма за коте....не знам. Навън иска да ги гони.

# 468
То,вие трябва да знаете характера,реакците и знаците на кучето си,по-добре от всеки друг.Аз ще равя обратното-пале с голяма котка,което е по-лесно.
В конкретния случай-бих внимавала,няма да ги оставям сами,ще форсирам кучето да схване,че това е член на семейството,който трябва да пази,а не да убива.Кучетата не ядат котки,те ги убиват.
Брат ми също спасиха една трицветна красавица на около 4-5 м.и от два дни сега са с две котки.Но техният е толкова разкошен и добър,а новата фръцла е толкова нахално-спокойна,че вече спят на педя разстояние.Пу,пу😊

# 469
Доктор работещ в малко населено място. Водя ги там, защото е близо, а и те не издържат пътуване. Нямам и книжка и става още по-сложно. Сега трябва през седмицата пак да се моля на някой да ме развозва 😮‍💨😮‍💨😮‍💨. Вече ми е неудобно.Не ми се мисли и как ще се случи махането на конците с Тобчо, той ще ни издере и нахапе всички🥺.
Разбрах и, че има 2 вида паспорти обикновени и международни. Какви да искам за моите? Обикновени мисля те няма да пътуват.

# 470
Какво значение има,всъшност Разликата е 6 лв.Давай международен.

# 471
Аз изобщо не знам каква е разликата между тях, а и цените им. Днес разбрах, че са два вида като ме попитаха какви ще ги искам. И понеже нямам планове да ходя да живея в чужбина и мисля обикновени да им направя.
Международни ли е по-добрият избор?

# 472
Ами,аз ако бях,щях да направя международен Плановете се променят,вярвай ми😊

# 473
Доктор работещ в малко населено място. Водя ги там, защото е близо, а и те не издържат пътуване. Нямам и книжка и става още по-сложно. Сега трябва през седмицата пак да се моля на някой да ме развозва 😮‍💨😮‍💨😮‍💨. Вече ми е неудобно.Не ми се мисли и как ще се случи махането на конците с Тобчо, той ще ни издере и нахапе всички🥺.
Разбрах и, че има 2 вида паспорти обикновени и международни. Какви да искам за моите? Обикновени мисля те няма да пътуват.

Питай предварително вета не използва ли резорбируеми конци. Обратното би ме изненадало. Толкова котета съм водила на кастрация при различни доктори, на никого не са сваляли конци. Винаги искам допълнителна спринцовка обезболяващо за женските, като ги вземам, макар не винаги да има нужда. И защо докторът не спазва уговорения час, какво казва?

# 474
No_Problems, миналата неделя водих Джери на контролни изследвания. Според тях "Джери е перфект" (думи на док). Много се зарадвах. Но док не можа да ме посъветва дали да спираме вече лекарството. Остави на мен да реша. Станаха общо над 115 дни (понеже нали се наложи да възобновя лечението) и много го мисля... Не смея да го спирам още... Пробвах да го оставя 24 часа без прием и ми се стори, че се залежава... Дадох след 24 часа и на сутринта препускаше отново като конче... А и на Бубалеса Рижко си спомням... Тя беше писала, че ако можеше да си позволят GS-а като постоянна поддържаща терапия, Рижко сигурно щеше да има още време живот... Неврологичният фип е сложно нещо и дали аз не предоставям на Джери една такава постоянна поддържаща терапия, си мисля ... Все някога ще трябва да му я спра и да минем на период на наблюдение. Изчаквам някакъв момент... От там нататака Божа работа...
А Слънчи е добре засега. Продължава да пие често вода, но като цяло е добре. На Джери резултатите от кръвните са дори по-добри от на Слънчи, ама страх лозе пази...

# 475
  • София
Морковелка, при мъжките няма махане на конци.

И не се колебай! Правилно постъпваш! Не знаеш накъде ще тръгне заради мацките. В темата пишеше жена от малко селце. Гледаше по няколко котки. Мъжките изчезваха, за да ходят по мацки. Прибираха се след 1-2-3 седмици, измършавели, с рани. Обаче не винаги се връщаха. Sad Нямаше котарак по-възрастен от 3-4 години. Sad Започна да ги кастрира и положението се промени. Почти не излизаха извън двора ѝ. Съответно и опасностите намаляха.

Преди години и аз гледах некастриран котарак. Бягаше през балкона на третия етаж. Един ден го отровиха заедно с други квартални котки. Sad

amy_nka, радвам се за добрите резултати на Слънчи и Джери! Hug

# 476
Ми и аз се изненадах като ми каза след 14 дни пак да им заведа Манди, за да и махнат конците. Тобчо ми е по-щурав и се притеснявам повече как ще мине всичко покрай него. Много трудно и ще го упоим.Той изпада в ужас от страх и даже и мен не признава в такива състояния.
Знам, че изчезват и ги няма със седмици. Манди ми е изчезвала няколко пъти за 14 дни. Миналата година на първото и разгонване точно така се прибра, мършава, издрана, с цепнато ухо, белег си има. Побърквала ме е калпазанката. Той изчезвал за ден сега, за толкова много време още не е. Не мога да разбера дали протестира заради бебето или скита за мацки. Но според мен е във фаза на разгонване в момента.

# 477
pandorina, кучето порода Епаньол Бретон ли е? Имахме такова. Това са ловни кучета. Вдига крака си, защото прави стойка. Възприема котето като дивеч. Дружелюбни са, темпераментни, умни, добри кучета. Няма да изяде котето, но бавно и внимателно трябва да ги сприятелите. Пожелавам успех!

# 478
Да, Бретон шпаньол е. Сега друг проблем възниква. Кучето е много старо и много се превъзбуди. Напика се, не искаше да яде, трепереше и се наложи да взема котето за през нощта при мен. При това положение колкото и да не и се иска на дъщеря ми май ще го връща. И на мен не ми се иска но..аз с моя не можах да се оправя та не мога да взимам второ. Иначе дъщеря ми обожава котки но досега се въздържаше точно заради кучето, но на това не можа да устои.

# 479
Дайте им втори шанс. Може като го оближе да се успокои, да го приеме за част от пейзажа?

Общи условия

Активация на акаунт