Любители на котки - Тема 188

• 35 186
  • 764
  •   1
Отговори
# 480
Щом кучето е възрастно, не го притеснявайте. То възприема котето като натрапник на неговата територия и като дивеч.
Може би ще е трудно да ги сприятелите, ще има превъзбуда както от страна на кучето, така и от страна на котето.

# 481
Леле това бебе е просто разкош. Цяла нощ си спахме без проблем. Толкова е мило и нежно, че направо не знам как ще го дам.

# 482
Пандорина, не се отказвайте така лесно. Дълго държах разделени коте и куче. Писала съм - галех едното от тях и със същата ръка - другото. Така свикната, че "шефът" е общ и щом той приема, нямат друг избор. Постепенно дистанцията се скъси - първо - в наше присъствие до пълно внедряване. От спонтанна начална реакция на доайен не може да се предвиди последващото развитие на отношенията им. Стискам палци за търпение и лекота.

# 483
Пандорина, не се отказвайте така лесно. Дълго държах разделени коте и куче. Писала съм - галех едното от тях и със същата ръка - другото. Така свикната, че "шефът" е общ и щом той приема, нямат друг избор. Постепенно дистанцията се скъси - първо - в наше присъствие до пълно внедряване. От спонтанна начална реакция на доайен не може да се предвиди последващото развитие на отношенията им. Стискам палци за търпение и лекота.
Подкрепям Шарлот! Мъничко търпение и постоянство! 🤗

# 484
Котето ми има газове - предполагам, че е от лекарствата; какво ще препоръчате? Не й давам млечни продукти и човешка храна, само неща, които са подходящи за котенца.
Храни се и ходи до тоалетна нормално.

# 485
Аз не искам да го даваме, но дъщеря ми се страхува, че ще изтормози кучето в последните му ...каквото му е останало.. да живее. Бих го гледала аз при майка но като знам с Франки какво стана.. знам ли като порасне какво ще стане и то. Макар, че имам чувството, че му усещам душата..лека като перце и според мен е невероятно същество. Да не говорим колко е красиво. Но не е това основното, то е нежно и ефирно като феичка...уникално е, нямам думи просто.

# 486
Pandorina, оставете си го. Щом не ти е създавало проблеми тази вечер ще е кротичко според мен.Гледайте го на другите места където можете, а не с кучето.
Много е хубавко.

# 487
Пандорина, успокой се! Поеми дълбоко дъх и изведи кучето! Наблюдавай го и му дай любов! После седни и размисли!
Казваш че е старо и не му остава много.

Аз съм с две котки - на 4 години и на 2. Голямата е била много бита и тормозена. Дойде в нас, тъкмо свикна да идва и дойде бебето. Той имаше проблеми със зъбите. Извадихме ги, вече не го боли и й взима териториите.

Тя дойде в нас на 5 месеца- късно. Дали е имала годинка когато в нас по моя молба идваше бивш колега с кучето си - 40 кг женски лабрадор. Кучето беше не добре възпитано и искаше игра с нея. Тя се криеше. Идваха веднъж два пъти седмично. Винаги бяха под надзор. Последните пъти моята Феликс излизаше и биеше кучето с лапи. Тя се криеше, то бягане.
За жалост вече с бившия колега прекъснах връзка.

Аз ти предлагам да не се отказваш! Тук вече ти казаха - сближи ги под твой надзор. Да се оближат и подушат.
Може бебето коте да вдъхне сили за още малко живот на старото куче. Битката между двете е за територия и господар - на кучето са.

Мен мечта ми е куче и коте, но ...

# 488
У нас сме със старо куче и млад котарак. Няма драма. Котето ври от енергия и се носи като пършинг. Кучо се скатава. Котаракът е добричък, но му се играе. Кучето ...винаги е гонил котките, с изключение на една - тя не го отразяваше,  не  реагираше, и той я подминаваше. Вече живеем на друго място и тук улични котки няма. Но  по принцип у нас те живеят на различни етажи и срещите им са само в наше присъствие.

# 489
Кучето не е мое, на дъщерята е и тя е категорична, че няма да го тормози повече след вчера.

# 490
  • на брега на морето
Котето ми има газове - предполагам, че е от лекарствата; какво ще препоръчате? 
Котенцата до годинка пръцкат  Simple Smile, нормално е, но мирише много гадно. Нала и до ден днешен, 6 годишна, пръцка, когато дъщеря ми я стисне. Рафаела спря в срока, указан от ветовете.

Кучето не е мое, на дъщерята е и тя е категорична, че няма да го тормози повече след вчера.
Подкрепям дъщеря ти. В края на краищата да бъде тормозено едно старо животинче не е хубаво.

# 491
Поговорете с дъщерята.
Споделете мнения. И от тук съвети.
Къде ще отиде това котенце?
А Бретон шпаньолите с аумни и добри кучета. Нормално е да има стрес. В територията му навлизат.

# 492
И аз бих се съобразила с чувствата на кучето. Котето ще бъде върнато на предишния собственик, нали такава е уговорката, няма да е на улицата.

# 493
  • София
И аз си мислех, че Аш ще тормози Хари, но малкия схвана, че дядото не иска да играе. Опитваше се да играе с него, но се карахме. После започна да спи гушнат в Хари.

# 494
Да, уговорката е че котето ще бъде върнато на жената, която го намери до сгазеното му братче и пусна пост да му търси дом и която се оказа наша позната. Тя е решила, че ще си го задържи, което означава, че ще можем и да го виждаме.

Общи условия

Активация на акаунт