Любители на котки - Тема 188

• 35 171
  • 764
  •   1
Отговори
# 510
Пък аз записах час за кастрацията на другарчето на ПиратЯ Ришко - Кари. Ходих лично до ветеринарния лекар тази сутрин, не исках по телефона. Обясних така и така женска котка, на 6 години, не могат да я хванат неразгонена за кастрация. Човекът каза, че за него не е проблем. Питам: "Какви специални грижи трябва да полагам след операцията за нея?". Каза, че и специални грижи по-различни няма. Просто да съм си край нея, да я погаля, да я успокоявам.

Така че Кари - на Ришко другарчето - ще бъде кастрирана на 7-ми другия месец. Нямаше по-ранен час. Всъщност имаше де, но на 1-ви, а аз товага точно съм много заета в работата.
Докторът е на 6 минутки път пшеш от нас. Навремето кастрира и Пиратчето и му заши очето. Така че надявам се да мине спокойно всичко другия месец на 7-ми.

Аз естествено си обичам Ришко. Не мога да кажа, че обичам чуждо коте, което още повече съм виждала само веднъж. Но не искам да продължава да стои там самичка.

# 511
pandorina, много е красиво наистина. И много жажда за любов виждам аз в погледа му❤️.
sladkoto_agi, и нашия Оливър като по-малък обожаваше да влиза в мивката и да се мокри, но не и да го къпем.
Нашите двама младежи днес са сами и цял ден ги мислим. Тази сутрин Оливър доста настървено се хвърляше на Коки, а той не иска конфронтация. Но определено няма и да се остави да го малтретират, та сме леко притеснени за това какво ли правят в момента.

Това е новия ни котарак Коки❤️

# 512
  • София
Здравейте. От няколко дни имаме коте вкъщи. Взела съм на първо време подходящ съд за тоалетна(на бързо трябваше, тъй като дойде инцидентно вкъщи. Имам хубави пелети за тоалетна, които ползвам за плъхчето ни, та си има такова), но охлеждам какво да купя за дълготрайни ползване.
Научи си се веднага да ходи там, та нямам грижи за това.
Гледам някакви котешки тоалетни, като кофи с отвор отгоре. Струват ми се по-хигиенични, тъй като котката не стъпва по пелетите/гранулите. От друга страна се чудя дали са добри за тях и как би могло да се научи(вероятно по-нататък, защото е доста малко и сигурно ще пада вътре Laughing).
Някой има ли опит с такава котешка тоалетна?

# 513
  • София
Виждала съм снимки на тези тоалетни, но не съм използвала.
У дома имам закрита тоалетна. Но мисля им е малка. Като пишкат само дупето вкарват вътре.
Предната беше много голяма, но заемаше доста място в банята. Изпочупи се и купих нова. И тази им дойде малка.

За постелката - най-доволна съм от пелетите.
Бях взела глинена (2 чувала) и само чаках да свърши... Никога повече няма да взимам такава. Подът в банята беше побелял.

# 514
  • Стара Загора
AnMary и моят като пишка е само дупето вътре.
Първата тоалетна я смених с по-голяма поради тази причина. Мислех, че му е малка, защото той е голям кот. Simple Smile
Но и в новата пишка по същият начин. Simple Smile Другата работа я прави изцяло вътре, в най-далечният ъгъл.

# 515
Пускам снимката само за да споделя колко е прекрасно това мъниче и се чудя как може да изхвърлиш такова същество. Братче то е било цялото сиво. Според мен има нещо от британска
Кукличка! Плюшена играчка! ♥️
Защо ме търсиш, със сигурност ще я заобичаш и ще гледаме сладурски снимки тук.

# 516
Роси, много е сладък и Коки, дано се разберат с Оливър.
Пандорина, бебето е разкошно.
Гушкането е много важно и у нас,най-обича да е върху мен настанена.

# 517
Всички котета са много сладки! Purple Heart

Днес водих Том на вет, за да се обезпаразити и да видим дали има подобрение от лечението - ами има. Посявката все още не е готова, не може да се определи видът гъбичка. Затова ще продължим лечението още малко - има-няма 2-3 седмици. Smiley

За сметка на това пък той не се интересува от такива неща и само търси белята и съня:

# 518
От днес имаме този сладур вкъщи. Последвал ММ на улицата и той го донесе вкъщи. Малката дъщеря е във възторг. Изходи се в банята, в душ кабината. Сложих му тоалетна (в един леген песъчлива подложка, само това имах налично).
Ще го заведа на ветеринар за преглед, обезпаразитяване. Да искам ли някакви изследвания, макар че изглежда здрав. Изобщо всякакви съвети за посещението при ветеринарен лекар ще са ми от полза.

Последна редакция: вт, 24 окт 2023, 20:00 от Fortuna

# 519
  • София
Кити от днес:

И сърдита, че я снимам без разрешение:

# 520
Фортуна, изследвай кръв за токсоплазмоза - тя е опасна за вас.

# 521
  • София
Milenaka, Кити е в стойка "сурикат" Simple Smile. А сивкавото бебе на Пандорина е невероятно, аз не бих могла да го върна. С този поглед ти взима сърцето от раз.

# 522
Ех какви са всички красиви и гушливи…
А моите са далече Sad

# 523
  • София
Страхотни котараци и котарачки Heart Eyes
Днес ми излезе спомен, Томи с ММ са полегнали и са се позавили. Това е от 24 октомври миналата година, явно е било по-студено от днешния октомври:
Скрит текст:

Скоро го прибираме в апартамента за зимата. Както е свикнал на село по цял ден навън, не знам как ще се приспособи отново тук. Той по цял ден си е мяу-мяу, ще ни надуе главите Joy
Определено се радвам, много много ми е липсвал няколко месеца (всъщност 2) Heart

Последна редакция: ср, 25 окт 2023, 08:54 от miamim

# 524
То наистина ми открадна сърцето
Утешава ме само мисълта, че  в къща с двор ще е по-щастливо и ще общува със себеподобни а няма да е затворено в панелка и да гледа света през прозореца. Макар, че точно то ми изглежда джмошарче. И знаете ли как мяука? Едва му се чува гласчето. А как ходи? Като важна пухена топчица..крачи спокойно и важно с вирнато опашле...и как нежно ме пипа с лапка по носа...

Общи условия

Активация на акаунт