Любители на котки - Тема 188

• 35 178
  • 764
  •   1
Отговори
# 495
Значи,това е най-добрият вариант.Бебетата винаги са сладки.Сега съм в България,времето е приказно,а аз отново виждам навсякъде 2-3 месечни бебета.С тая жега,няма да се учудя и ако януари-февруари пак има.

Последна редакция: пн, 23 окт 2023, 22:41 от red soul

# 496
  • София
Масата ни е истински... ужасТ...
Ама на кой му пука като не сме се виждали (гушкали) 2 дни и сега наваксваме и мъркаме и е кеееффф  (ама голям кеф) 😻🥰
И утре е ден (тогава ще почистим)... сега е време за любоффф ❤️

Последна редакция: вт, 24 окт 2023, 00:00 от AnyHr

# 497
Така си е Heart Eyes Няма по-важно от любовта и гушкането. Heart

# 498
А мисля си какъв енергиен ресурс изпускат намусените хора, мразещи животните. Пред блока, в който живеем има много котки. Някои ги хранят, други ги гонят. Дано не им посягат. Изчезна една малка мама (навярно родена тази пролет или дори по-късно) с котило от 3 котета. За да не дразня, към 23 ч. им носех храна. От два дни ги няма. Дано тя да ги е преместила, а не нещо друго. По повод на тях си припомних "Под луната" от В. Петров.

Скрит текст:
Гледам как днеска хазяйската котка
е толкоз послушна и кротка;
вече във прясното мляко не бърка,
с опашка извита в крака ми се търка
и мърка ли, мърка... мърка ли, мърка...

Но нещо ме тайно подсеща
отде е таз обич гореща...
Всяка година й давят, горката,
слепите рожби в реката!

Тази година окоти се пак,
ала от котета никакъв знак;
беше се тя изхитрила -
рожбите свои бе скрила.

А вчера във службата бях аз дежурен
и върнах се късно, и в дворския бурен
четири котета, видях, под луната
играеха някаква игра чудновата:

търкалят се, гонят се и се прескачат
но, което бе странно, без никак да мячат;
четири котета - и смешни, и жални,
играеха свойте игри нелегални...

Ах ето ви, значи, къде сте били!
Ами сега? Да ви хвана, или...
Аз дълго ги гледах и накрай се разсмях;
и сякаш бе хванато в някакъв грях

след миг беше цялото сборище скрито
под някакво хвърлено старо корито
отдето, издръпнато зле
трептеше едно опашле...

После подробности други не зная.
Навярно са казали на майка си тая
случка среднощна и тя без съмнение
днеска затуй е с добро поведение.

Ами сега, щом й рожбите знам
на лошите може би ще ги издам?
Мър-мър - бъди добър?

А може би другаде тя ги е скрила
и от благодарност към мене е мила,
задето простих им тогава вината,
че бяха играли без шум под луната.
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 24 окт 2023, 07:56 от Шарлот

# 499
  • Бургас
Тук съм съгласна на 100%.

# 500
  • Велико Търново
😀😍

# 501
Много красиво легълце! И котето е право-не бива да седи празно,трябва да се провери дали е достатъчно мекичко за бебо.
Показвам как за няма и седмица,малкото наперено момиче се вписа в семейството.После ще ги махна.

Последна редакция: вт, 24 окт 2023, 13:51 от red soul

# 502
  • на брега на морето
bubalesa,

# 503
# 504
Ще помоля за съвет по много прозаични въпроси, но като съм новобранец в гледането на котета Simple Smile
Първо - за тоалетната. Ползвам такава с бетонит, или както там се казва, не силикатна и да ви питам как процедирате с нея? На колко време се сменя цялата. Всеки ден им почиствам акито и напишканото, но последното като го изгребвам с лопатката се разпада по малко и остава в сухата постелка.Добавям нова смес към страта като намалее, но не знам колко често да я изхвърлям цялата.  Засега не съм усетила да мирише у нас, но се притеснявам да не свикнем с миризмата и само ние да не усещаме. 
Другият въпрос е за къпането - колко често и трябва ли изобщо, като се има предвид, че имаме вила и в почивните дни ги пускаме да обикалят навън, ходят си в градинката и много им харесва свободата, но после не знам трябва ли да минават през душа, защото не са много фенове Simple Smile

# 505
Шарлот, разплака ме с това стихотворение. 🤗❤️
pandorina , може би това е най-доброто решение за двете душици, коте и куче. Приснавам си, аз съм пристрастна към породата Епаньол Бретон. Гледали сме две. Първото живя само седем години. Отиде си от късно диагностицирана бабезиоза. Осем месеца след като почина, си взехме второ куче. То живя 13 години. Отиде си от рак на дебелото черво. Страхотни кучета, умни, добри. На село знаеха кои котки са наши и не ги гонеха. Иначе на разходки правеха стойки на всички котки, птици, които видят. А колко умно гледат, ще ти проговорят. Извинявайте, отплеснах се.

И да платя малко данък за отклонението.
Зъбла

# 506
Един китеник:

И една кукувица:

# 507
  • София
Масата ни си стои неоправена от снощи и кой знае кога ще бъде...
А Блеки просто не се отделя от мен (като вървя, върви допрян, направо залепен за крака ми)... явно много му липсвам с това работно време 2х2.
От сутринта ме е затиснал и не ми дава да стана (при опит да се надигна започва истерично да мяука)

# 508

Белла белята ...всичко да знае Wink
Нормално ли е да е луда за вода? Още като пусна чешмата и скача и започва да мяука ...качва се по крака ми е цопва в мивката ...редовно е мокра ...

# 509
Пускам снимката само за да споделя колко е прекрасно това мъниче и се чудя как може да изхвърлиш такова същество. Братче то е било цялото сиво. Според мен има нещо от британска

Общи условия

Активация на акаунт