Любители на котки - Тема 188

• 35 249
  • 764
  •   1
Отговори
# 210
За котенцето с чума . Преди 2 3 месеца имах едно котенце на 3 4 месеца . Дойде с разтройство . Къде ядеше, къде не, но постоянно имаше разстройство . Докато хапне и отиваше да ака . Викам си от храната е . Пробвах да му давам различни неща , малко се беше пооправило , хапваше си не ходеше толкова често по нужда . Обаче изобщо не наддаде и така един ден като се прибрах от работа беше починало . Съветвам те да го следиш и да видиш какво му е а**ото . Сменяй му храната не му давай паучове . Вземи му пил, бутчета и ги свари. Съжалявам за новината . А какви други симптоми има ? Устата и как е ? Не измъчвай котенцето със системи !!! Малко е и няма да издържи .

# 211
Котето беше добре през нощта, сега е унило, но тя каза да не му даваме храна и вода 24 часа (тоест до довечера).
Спи много и ака доста (и твърдо, и рядко - но не непрекъснато, ходи си от време на време в тоалетната и рови). Май няма други симптоми.

# 212
Извинявам се за странния въпрос, но котките нормално ли е да изхвърлят с изпражненията си и косми? Аз все още съм под пара дали ни се е разминало с Кити и я наблюдавам зорко. Вече близо седмица изхвърля косми или пълнежа на дивана, трудно ми е да разбера ....
Много се притеснявам за нея. Иначе си хапва и играе, но още съм на нокти. Ето да го видите диването

# 213
Котето беше добре през нощта, сега е унило, но тя каза да не му даваме храна и вода 24 часа (тоест до довечера).
Спи много и ака доста (и твърдо, и рядко - но не непрекъснато, ходи си от време на време в тоалетната и рови). Май няма други симптоми.
Моля? И за каква панлевкопения говорим тогава? Много мразя ветове, които наплашват, без да си имат хабер.

Пп.: тоя тест от снимката е фалшификат! Сега видях, че е антигенен, със слюнка. Панлевкопения се потвърждава с кръвен тест, в който се наблюдават ниски всички бели кръвни телца (левкопения).

Кити, абсолютно нормално е.

Алиса, какво стана със сървайвъра? Това коте си го прибрала преди да загине семейството, за което се чудеше дали си натровила с Ектомин ли?

Последна редакция: ср, 11 окт 2023, 19:54 от amy_nka

# 214
  • Варна
Извинявам се за странния въпрос, но котките нормално ли е да изхвърлят с изпражненията си и косми? Аз все още съм под пара дали ни се е разминало с Кити и я наблюдавам зорко. Вече близо седмица изхвърля косми или пълнежа на дивана, трудно ми е да разбера ....
Много се притеснявам за нея. Иначе си хапва и играе, но още съм на нокти. Ето да го видите диването
Нормално е, Кити. Не само косми, цели топки космени, чак съм се стряскала понякога. Затова на тези, които ядат малцова паста, е хубаво да им се дава.
Не се стряскай, вече минаха няколко дни от събитието, според скромното ми мнение вече сте извън непосредствена опасност.

Последна редакция: ср, 11 окт 2023, 20:09 от NoProblems

# 215
И аз не знам - тя ми даде теста, да си го гледам. Котето явно е болно, но не е като да не мърда. Преди малко стана, обиколи къщата, пи вода и пак легна. Мисля, че го боли корем, защото в момента не дава да го пипам. Спи на разстояние, преди все искаше да стои в скут.

# 216
  • София
Да ви покажа един нахалник, който ми бръкна в чинията и се наложи да я местя навътре, за да не я стига. Joy

pppqqq, стискам палци котето да се справи с болестта!

Преди време Тина.К. беше спасила едно котило, които се разболяха и заразиха и възрастният ѝ котарак. Успя да ги излекува. Бяха малко по-големички, но нямаха 5-6 месеца. Тя беше включила и алтернативна медицина.

# 217
И аз не знам - тя ми даде теста, да си го гледам. Котето явно е болно, но не е като да не мърда. Преди малко стана, обиколи къщата, пи вода и пак легна. Мисля, че го боли корем, защото в момента не дава да го пипам. Спи на разстояние, преди все искаше да стои в скут.
Как ще държиш котето без храна и без вода 24 часа?! Това е престъпление.
Температура мериха ли му?

# 218
Благодаря ви, утре ще купя малцова паста. По какво количество давате?

# 219
Да, каза, че е 41,5 градуса. Обаче сега то няма температура (поне така го усещам).
Каква алтернативна медицина предлагате, така или иначе в момента само го наблюдавам (това с 24-те часа и на мен ми се видя прекалено и не го спазих).

# 220
  • Варна
Моите момчета не я харесват и не давам. На опаковката би трябвало да пише.
Сега се сещам, че мога да пробвам Мъри дали ще я яде.

# 221
Да, каза, че е 41,5 градуса. Обаче сега то няма температура (поне така го усещам).
Каква алтернативна медицина предлагате, така или иначе в момента само го наблюдавам (това с 24-те часа и на мен ми се видя прекалено и не го спазих).
Внимавай, защото при панлевкопения от висока температура накрая преминават в хипотермия. Ако имаш дигитален термометър, пробвай сама да му измериш температурата ректално.
В никакъв случай не трябва да стои без вода. А, въобще храна търси ли? Има ли апетит?

# 222
Еей,Таня,как ми припомни за Тина.Навремето тя ми беше изпратила файл,който да пускам на Фин.
pppqqq, с някакви звукови вълни.Имаше някакъв апарат.Финдъс полудя като му пуснах звука и не повторих повече.
Възможко е,тогава диагнозара за твоето коте да не е вярна.Иди при друг вет,за да си сигурна.

# 223
Моите момчета не я харесват и не давам. На опаковката би трябвало да пише.
Сега се сещам, че мога да пробвам Мъри дали ще я яде.
Е, то тогава и моят каприз може да не я хареса.
Иначе хапва витаминозни пасти, ако вкуса е същия ще имам шанс.

# 224
Няма апетит сега - само души храната.

Общи условия

Активация на акаунт