Любители на котки - Тема 188

• 35 272
  • 764
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Страхотна новина, noragami! 😻
Браво! 👏
Май и при вас около 2 седмици продължи сагата, като при red.
Не изглежда заслабнал (всъщност нормално де, нали през цялото време го хранеше 🤣), уморен изглежда.
За приобщаване се сещам за успокоителните каишки за вратлето.

Последна редакция: пт, 13 окт 2023, 13:24 от AnyHr

# 271
Таня, ще ми се, но открих две ранички и ще трябва да отидем утре сутринта. Не ми изглежда сериозно, но все пак да го погледнат, а и някакво успокоително да му дадат, много плаче, чак прегракна. Иначе ми се гали и мърка, но Ади го хъска и са отделени

# 272
noragami, радвам се за вас!
Джина, в зависимост от ваксината е цената - до колкото знам има три- и петваленти, съответно петвалентните са по-скъпи, защото обхващат по-голям спектър от болести. Бих казала, че са между 50 и 80 лева?

Иначе с Том сме болни - котешка екзема. Дадоха ни шампоан, с който да го къпим два пъти седмично, спрей за обтриване сутрин и вечер, имуностимуланти сутрин и вечер. Отделно и аз ще трябва да се лекувам, абе картинка сме и двамата. Laughing Къпането малко ме притеснява, защото няма втора ваксина, но такива са обстоятелствата. Освен това, което ни казаха да правим, имате ли други съвети и препоръки?

Ето го и принцът неземен:

# 273
velie, ако става въпрос за микроспория необходимо е да поддържате много строга хигиена. Моите котета много трудно се отърваха от тях. При мен с шампоан не стана. Прибягнахме до ваксини и чак тогава се оправиха. Давайте му също така силна храна, тъй като микроспорията е свързана с отслабване на имунната система. давайте и витамини

# 274
velie, микроспорията е доста упорита. При нас лечението отне няколко месеца, като някъде към третия месец от лечението имах поне две огнища на микроспория и аз. Тогава беше на Фунголон таблетки, след като спреят и разните мазила изобщо не помогнаха. Като не даде резултат и Фунголона минахме на Итраконазол/около три месеца, като една седмица го давам, три почива и пак/. Като грешка отчитам, че не давах имуностимуланти, защото както и  Kalinass писа, микроспорията има пряка връзка с имунната система.

# 275
  • София
Velie, не е толкова страшна котешката екзема.
Няколко пъти съм я прихващала от котета. Първия път кожната докторка ме стресира, че това не се лекува, че ще ни опада косата и на двете с дъщеря ми (имахме гъсти дълги коси) и няма да расте повече там, накара ме да върна котето на улицата (много плакахме и двете, но я послушахме).
Екземата при нас не се повлияваше от лечението и се разрастваше, (особено бързо при детето), докато реших да пробвам с йод и така решихме проблема. Ветеринарни кабинети нямаше тогава.
Имахме и следващи случки, но вече знаех как да се справям и мажех и котета и нас с йод (чист, неразрешен) и всичко бързо отшумяваше.
Йодът е отровен за котките, но с йодасепт няма проблеми - все пак внимавам да не се ближат.

Последна редакция: сб, 14 окт 2023, 08:10 от AnyHr

# 276
Оле, каква е тази болест и как се хваща? Преди години имахме комшии, които гледаха котка и на детето им беше окапала косата. Мислех, че не възможно да е от това, но сега ме замисляте. Дъщеря ми е с атопичен дерматит и само това ни липсва Sad

# 277
Kalinass, Tortilla Flat, AnyHr благодаря за съветите! Hug Ветеринарката направи и посявка, чакам резултати. Мисля, че го хванахме отрано и се надявам да мине бързо.

Джина, това са гъбички, като при котките им окапва козината, а при хората се появяват пъпки като обрив. Като основна причина е спад в имунитета.

# 278
Джина, това са т.н. гъбички. Човек може да ги хване от всякъде, не непременно от котка. Освен това човек е много лесно да се справи с тях. Проблема е, когато се разболеят котетата, защото за тях има по-малко медикаменти, освен това е по-трудно да им ги даваш или да ги мажеш (тъй като те по инстинкт почват да се ближат)

# 279
  • Стара Загора

# 280
BarbieDi, много са ти хубави децата❤️. Аз се чудя с две котета дали ще се справяме,  а ти имаш 4 (ако не бъркам).
Джина, ние преди месец кастрирахме мъжки котарак в София и ни струваше 135 лв., без никакви лекарства за  след това.

Последна редакция: пт, 13 окт 2023, 16:11 от Роси_

# 281
Какви са тези цени в София? Аз кастрирах женска котка за 70 лв., за мъжки е 50 лв. И после защо хората не си кастрират животните, то с тези цени...

# 282
BarbieDi, благодаря за споделеното. Прекрасни сте

# 283
Какви са тези цени в София? Аз кастрирах женска котка за 70 лв., за мъжки е 50 лв. И после защо хората не си кастрират животните, то с тези цени...
От къде сте? И тук в Плевен разбрах, че е по-скъпо, отколкото в Русе например. Ще проуча в Ловеч как е, или в някой друг град, и ще направим една екскурзия Simple Smile Обаче май се оставяше котето там за една нощ, ако правилно сум запомнила какво ми говореше лекарката.

# 284
Джина, на нас ни обясниха, че самата процедура трае около 10 мин., но всяко животинче по различен начин се повлиява от упойката и събуждането траело около 1 час. Казаха ни че ако искаме можем да го оставим до края на работния ден в клиниката, или пък да си го вземем веднага щом се събуди. Ние си го взехме след около час и половина от както го бяхме оставили. Но имай предвид, че то няма да е съвсем адекватно след операцията и не мисля, че ще е добре да пътува на дълги разстояния. Ни го взехме нашия със широко отворени зеници уплашен, залитащ, блъскащ се във всичко в опит да избяга щом някой го приближи. Лекарката препоръча, да го оставим в тъмна стая на тишина и спокойствие да си почива, но той постоянно тръгваше на някъде и съответно се търкулваше, защото краката не го държаха. Оправи се напълно чак на следващия ден.

Общи условия

Активация на акаунт