Любители на котки - Тема 188

• 35 239
  • 764
  •   1
Отговори
# 300
Заведи го на друг ветеринар. Пиши ако имаш нужда от пари. Първо напиши от кой град си.
Не се отказвай! Още в началото тук ти писаха че лекаря не е читав! Намериш ли правилния доктор - ще го спасиш!

# 301
От дм на Лина взехме тези витамини, които показах и на доки, каза, че са хубави. Нашите са джуниър, но имаше и за пораснали котета.
Днес притеглихме Лина и е 1.660, расте детето 😻
Иначе за клетката и ние ползваме постелките на пепко, прегънати на  две.

# 302
Бебешката я няма в сайта и хубаво, че я показа. Този е за големи .
И двете ги харесват моите. Манди с лапичките дърпа тубичката и цока като бебе от беберон 😆. Много беше смешна

# 303
Ето един черньо Wink току - ще се прибрал да лапа и да спи:)

# 304
BarbieDi, прекрасни са! ♥️♥️♥️
Един есенен аутфит от нас:

Аз да се самоцитирам. Видяхте ли ни лявото ушенце? Тази прекрасница миналият ноември беше кастрирана по безплатна програма. Ама като не се намери дом, пък да я оставя пак отвън с дългото кожушче, не ми даде сърце, и остана у нас. От наплашено и озлобено коте се превърна в прекрасна глезана. Много е умна и веднага реагира на името си - Бижу. Търчи като кученце, щом я повикаме. Ноо, яде само сурово месо. Винаги мислим има ли запаси за госпожицата, извадено ли е от фризера, да е размразено, но не престояло. Приема твърде много протеини,  и купувам различни гранулки с надеждата да хареса нещо. Глезанка😍
Тази котка, може да е 50/50 рагдол. Тези дълги косъмчета на краката са белег на потекло, каза ми го една жена от развъдник. Само цветът на гърба не отговаря малко, виж в интернет цвят seal bicolor (iили n 03), очите какъв цвят са и? Порода "Бирма" също имат подобни разцветки, но са по-дребни в тялото.
Запази си го това Бижу.

# 305
Забравих да коментирам Бижу. Фантастична е 🥰😍🥰 и името и' толкова много ми хареса. Точно по мой вкус тази красавица🤭🤭🤭. Просто дългокосмести и рунтави животни са ми слабост 😍😍😍. От много години си мечтая и за померан още преди всеки да лудне по тях и да стане като мода. Като малка пък исках Чау-чау и още искам, но стават огромни миличките и няма как.

# 306
Добро утро на всички в прекрасната ни тема и честит Петковден!
Pepina_n3, очите на Бижу са ярко зелени. Снимките все размазани излизат, че за секунда не седи неподвижна. И да, от известно време се появиха 2-3 пухкави трицветки в квартала. Или някое коте избяга, или просто го изхвърлиха.. Тя седеше пред съседен блок все сама, тъй и никой не й даде дом на тази прелест. В деня, когато трябваше с приятелка да закараме три маци на кастрация, едната не се появи. Обикаляхме, търсихме я, но беше влажно, след дъжд, и повечето се бяха изпокрили. Тръгнахме накрая с две, но видяхме Бижу свита пред съседен блок, приятелката ми рязко спря, скочих, грабнах я, и в чантата. Мокра, ошашавена, гладна, дори не ме одра. Което после ми се случваше месеци наред, както мърка, изведнъж напада, хапе и драска зверски. Сега е спокойна, гальовна, харесва й да решем кожухчето. Наскоро идва водопроводчик и за пръв път не се скри. Настани се на един стол и наблюдаваше какво се случва. 🤗

# 307
  • София
Цитат
Тези дълги косъмчета на краката са белег на потекло, каза ми го една жена от развъдник.
Ако това е признак за потекло, то в темата имаме доста котета от "сой". Simple Smile Веднага се сещам за Късметка, но има и други. Simple Smile Мисля, че се получава при всички дългокосмести, които ходят по килими и дивани, а не си протъркват лапичките по асфалта. Wink

А Бижу е едно истинско бижу! Прекрасна е! Heart

# 308
Pppqqq, повръща ли котето? Опиши какво е състоянието с изхождане и хранене. И най-важния въпрос след 72 часа - премигва ли?

# 309
Аз я заведох на втори вет - този който изписа хапчетата. Според мен, й помагат, но ходи до тоалетна прекалено много. Въобще не мога да разбера дали ходи по малка нужда - може би го прави едновременно (винаги има разстройство, след като отиде - проверявам).
Имам хапчета и пробиотици за още три дни.
Нощем ми изглежда в по-добро настроение, отколкото денем. Нощес сама се опита да яде гранули (не знам дали е яла - май изяде няколко), освен това пие вода сама.
Не иска да яде друго (давам й насила от храната с пробиотик).

# 310
Аз я заведох на втори вет - този който изписа хапчетата. Според мен, й помагат, но ходи до тоалетна прекалено много. Въобще не мога да разбера дали ходи по малка нужда - може би го прави едновременно (винаги има разстройство, след като отиде - проверявам).
Нощем ми изглежда в по-добро настроение, отколкото денем. Нощес сама се опита да яде гранули (не знам дали е яла - май изяде няколко), освен това пие вода сама.
Дано се пребори душицата! 🍀👍
Нашият Белуш, на който стискахте палци всички, не успя. ХБН се оказа накрая, почти нямаше нещо в норма в ПКК накрая. 😪
Танче,  Бижу още навън беше с пухкави лапи, ама кални и мокри. Та едва ли е само от протриването, ген е това. Според мен, де.

# 311
Какви хапчета? Така както го описваш, щом и повръщане няма, не изглежда да е с панлевкопения. Щом и сама си отива до тоалетната, а не се изпуска където може, не изглежда да е.

# 312
Оризова вода няма ли да и помогне на Pppqqq?
Или е малко за такава вода🤔. Тя помага при разстройство

# 313
Не е малко. Няма да навреди, но не се знае колко ще помогне.

# 314
  • София
Аз пак се включвам в средата на темата Joy

noragami, страхотна новина. Радвам се, че Бени е пак с вас.
Стискам палци да е здрав.

У нас нищо ново. Здрави и диви

Ветеринарят каза, че можем вече да ги ваксинираме. Само на Аш ще сложим ваксината по-късно, другите са по календар.

Общи условия

Активация на акаунт