Любители на котки - Тема 188

• 35 205
  • 764
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Поздрави от Шепа, Наско и Страх.

Скрит текст:

# 406
  • София
Поздрави и от Томи на село. Настанил се е пред печката и дреме:

Скрит текст:

# 407
ForestFairy13 - Пупка е много сладко име Purple Heart и много и отива на тази красота Kissing Face
Нашата може би от месец живее при нас, намерих я на улицата и не знам точно на колко е, но има два месеца със сигурност ...Играе си, но няма спирка, нищо не я плаши и спира ...постоянно е във вихъра ...мисля си дали не е от храната, но тя не яде кой знае колко много ...само някой да мръдне, дори и да е легнала някъде идва и почва да напада ...катери се по мен ...краката ми са издрани зверски, не мога да я спра ....хапе, драска, тича, гони другата котка ...изобщо ...ужас ...хиперактивна е ...През деня са сами двете, защото сме на работа, може и това да е проблем, донякъде...не знам какво да правя ...

# 408
ForestFairy13 - Пупка е много сладко име Purple Heart и много и отива на тази красота Kissing Face
Нашата може би от месец живее при нас, намерих я на улицата и не знам точно на колко е, но има два месеца със сигурност ...Играе си, но няма спирка, нищо не я плаши и спира ...постоянно е във вихъра ...мисля си дали не е от храната, но тя не яде кой знае колко много ...само някой да мръдне, дори и да е легнала някъде идва и почва да напада ...катери се по мен ...краката ми са издрани зверски, не мога да я спра ....хапе, драска, тича, гони другата котка ...изобщо ...ужас ...хиперактивна е ...През деня са сами двете, защото сме на работа, може и това да е проблем, донякъде...не знам какво да правя ...
Може би да, може да се озлобява от голямата, аз също имам малка котка, но тя е “по-външна” и като я пусна вътре почват да се бият и гонят 😂 Според мен е така просто, защото още си е бебе, не е свикнала с обстановката и отделно това, че не знае как да играе. От скромният ми опит със сегашните ми 2 котки е, че като са малки винаги пускат нокти при игра. Пупка вече отдавна не пуска, но пък хапе, разбира се не със злоба, а малката Анабел пуска, още не се е научила как да не вади “хладнокръвното оръжие” 😂 Снощи издраска и тя “баща и” и той беше в голям шок, понеже голямата му има страх и не му пуска нито нокти, нито зъби..
Абе според мен ще го “израсне” вашата 😊
Ето ги моите в действие 🤣

# 409
Цитат на: sladkoto_agi link=topic=1593213.msg47082932#msg47082932
Има ли начин да се усмири малко?
Аз се сещам за едно бързо решение, ама не всеки може да си го позволи. Да ѝ вземете другарче. Другата котка на нейна възраст ли е?
Иначе, обикновено след кастрация се кротват.

# 410
Цитат на: sladkoto_agi link=topic=1593213.msg47082932#msg47082932
Има ли начин да се усмири малко?
Аз се сещам за едно бързо решение, ама не всеки може да си го позволи. Да ѝ вземете другарче. Другата котка на нейна възраст ли е?
Иначе, обикновено след кастрация се кротват.
Три котки ще ми дойдат в повече, признавам си ...Елизабет е на 4 години, доста разлика имат ...Малката е още малка, но задължително ще я кастрираме след време ...

# 411
  • на брега на морето
Почти непрестанно, като че ли вече не му действа валериана.
Валерианът е тежък наркотик за котките. Не ги успокоява, напротив.

# 412
Почти непрестанно, като че ли вече не му действа валериана.
Валерианът е тежък наркотик за котките. Не ги успокоява, напротив.
    И аз така знам! Не бива да се дава на котки, така ги мъчите.   Това е копирано от статия: телно средство за котката Ви, то много грешите!
Валерианът представлява тежък наркотик за котките. Именно по тази причина тяхното поведение при съприкосновение с него се изменя толкова много. Смята се, че валерианът може да предизвика дори халюцинации на животното, при което то започва да атакува въображаеми цели и се крие от несъществуващи опасности. Има котки, които реагират на валериана с паника, при което в продължение на дни се стряскат и притесняват от всеки звук, който чуят. Валерианът би могъл да преобрази за секунди и най-кроткия домашен в зъл хищник.

# 413
Момичета, притесних се. Давам КалмВет, който ми предписа ветеринарната ни лекарка. Пише, че е допълваща храна за кучета и котки. И тя дори ми препоръча да му давам 10 дни по 1 капсула. Сигурно ще го спра, но в упътването пише, че съдържа повече лайка дори, по-малко Валериан и триптофан, което не знам какво значи, просто се доверих на лекаря.

# 414
Момичета, притесних се. Давам КалмВет, който ми предписа ветеринарната ни лекарка. Пише, че е допълваща храна за кучета и котки. И тя дори ми препоръча да му давам 10 дни по 1 капсула. Сигурно ще го спра, но в упътването пише, че съдържа повече лайка дори, по-малко Валериан и триптофан, което не знам какво значи, просто се доверих на лекаря.
   Аз от едно време знам че валериана действа като наркотик на котките. Нямам идея какво ви е дала и колко валериан съдържа, но аз бих се посъветвала и с друг лекар.

# 415

Снимките лъжат. Няма затопляне в отношенията. Малкото все така я гледа като Господ, следва я по петите и се глези. Тя го бие и го гони. Надеждата умирала последна, казват.

Последна редакция: ср, 18 окт 2023, 18:49 от Mößbauer-Effekt

# 416
Личи си по ушите, че сивата котка е в поза нападение. А черното е спокойно, показвайки корема си.

# 417
Извинявам се, че обърках Норагами и Няма проблем. Все е с Н, а аз трудно помня лица и физиономии. Не ме питайте как в квартала описвам някого за да питам добре ли е и защо се губи.
Важното е че и при двете всичко е наред.

Няма проблем, дано скоро идете на лекар! Ако ти трябват пари или мнение за лекари - пиши! Тук в тази тема хората помагат с всичко.
Ще те помоля като стигнете до лекар после да споделиш какво са ти казали. На хората тук може да се вярва много повече от на лекар. Ветеринарите, 90% от тях са търговци.  Пишещите тук пишат от опит. Разликата е че на първите не им пука - поредното умряло. В темата се помнят и онези дето са ангелчета - защото са лични.
Не е нужно всяка котка да обича кашони или да яде качествена храна. Трябва да е обичана.

Рокс, струва ми се че филма дето гледа котето е друг - не лятото а капките. Те много интересно падат.
Кокорчо много обича сутрин да се мия на мивката в банята. Тече под нея. Той идва и гледа струята. Толкова свикнах че ... Ако не дойде го издирвам.
Сънена към банята казвам: Ей, в тая къща няма кой да ти измие ръцете. Викам, съскам тихо. В повечето случай идвата. Ако е заспал някъде от шума на водата идва като излизам.
Не ми се инвестира във фонтан.

За бебетата и играта - те от игра се учат на правилата и живота. Номера е да го изтощиш от игра за да спи. Бебетата до годинка ядат, спят, се*ат и учат правилата. Уловката е че не обичат играчки дето не играят без човек. 

Форест, снимката ти ми е мечта.

Друг път ще пиша за сближаването. Още не знам как да стане. Много фактори има.
Той обаче й завзема нейни територии и не знам как да се грижа за нея.

# 418
Да се похваля. Къдравелкото ми много добре се справя с ходене на повод. Много ми се искаше да го пускам сам,  докато сме на вилата, но не смея.  Има си проблем, неизяснен със задните крачета и нито може да скача, нито да се катери адекватно, ако му се наложи.  Но и така е щастлив и изучава околната среда.

# 419
  • До морето...
Поми,пошегувах се за мъката по лятото 😁Той много си обича водата и си права,че капките му привличат вниманието 😀

Общи условия

Активация на акаунт