Любители на котки - Тема 188

• 35 201
  • 764
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Ой, какви рошленца! Лапичка също е със шансове - има бяло сърце на коремчето.
Хаха.
Дори не бях забелязала.

Успях да пласирам Пух на един колега. Искаше още днес да му го взема, но се разбрахме уикенда, че суче и е дребосък още. Дано да не зачезне до събота.

Последна редакция: чт, 19 окт 2023, 17:16 от Aila

# 436
Лелеле, това пухкавото ме удари право в сърцето 🤭. Чак и аз пожелах да си го взема и черничките и те да много сладки🥰.Ох, и принцесата Шепичка🥰😍🥰 как се е нагмездила глезанката.
Ми ще взема одеалото, а точките ще ми изгорят🙁при тях  пак има условие 79лв поръчка. Нямам нужда от още една такава голяма поръчка. Другата ще е на черния петък пак.Нядявам се на намаления.То и сега нямам нужда, но изведнъж са ми се появили 600+ точки и и заради тях ще поръчвам да ги използвам. Предния път имах 400 докато се наканя да ги използвам изчезнаха.Така и не разбрах какво стана.
Мисля да поръчам това с точките
От тези найлончета за тоалетни и аз ще поръчвам на Biokat's -12 бр са 5.90. От тяхната кутия не си личеше много какво е и затова показах снимки на други. И тях ги има с точки,да, другия път и аз мисля с точки да ги взема.
CalmVet, аз съм давала никакъв ефект не видях върху  Манди. Само дето я излъчих, че и не ги хареса и насила ги давах. Вместо да я успокоявам аз я стресирах😆. Може и затова да не е имало ефект.

# 437
Последно се връщам на темата за КалмВет и по-специално валериана в него. Вчера направо се засрамих, че съм му го давала, но днес ходих при друг ветеринарен лекар и той потвърди препоръката на лекарката, която ми го предписа. И точно така, както казва ами_нка, тя ми го предписа защото Коки от стрес не можеше да се изпишка повече от 24 часа. Попитах днешния лекар, дали наистина действа, като наркотик за котките и той каза, че е на билкова основа и въобще не им вреди. Но за радост от днес Коки е много по-спокоен и вече си играят заедно с Оливър, така че вече няма да му го давам.

# 438
  • Варна
Щом даден медикамент е предназначен за котки значи няма как да им действа зле. Дозировка и всичко са точно изчислени, нали знаете приказката, че разликата между отрова и лекарство е в количеството. Все пак е изписано от лекар, а и не е като да си му натикала връзка валериана в устата. Изобщо няма за какво да се притесняваш.

# 439
Имам въпрос към знаещите. Коте на братовчед ми падна от трети етаж. Изследваха го кост по кост, нямаше счупване, но оток на гръбначния мозък бокираше инервиране към задните лапи. Беше 20-ина дни на кортикостероид по схема, витамини от групата В и не помня какво още и възвърна напълно двигателната активност. Урината, обаче, потъмня и запази тъмен цвят доста след спиране на лекарствата. Мое мнение е да се направи ПКК - за чернодробни проби. Собственикът се е засилил да изследва урина. Какво е нужно или и двете?

# 440
Благодаря ти, месечинка за подкрепата.

# 441
  • София
Собственикът се е засилил да изследва урина. Какво е нужно или и двете?
Според мен и двете.

# 442
  • на брега на морето
Щом даден медикамент е предназначен за котки значи няма как да им действа зле. Дозировка и всичко са точно изчислени, нали знаете приказката, че разликата между отрова и лекарство е в количеството. Все пак е изписано от лекар, а и не е като да си му натикала връзка валериана в устата. Изобщо няма за какво да се притесняваш.
Не съм много съгласна с това. На Нала лекарят й предписа много силен антибиотик, с много странични действия, когато й бяха се спуснали третите клепачи с предполагаема диагноза мозъчен оток!!! Добре, че се усъмних. Повече няма да стъпим при него. Заведохме я в клиниката в Горна Баня; дадоха капки за очи и течни  витамини. Казаха вирус, с който тя трябва да се пребори. Това беше правилната диагноза и правилното лечение. И единият доктор, и другият доктор. 

Роси, съжалявам, че те паникьосах неволно.

# 443
Котьо, няма проблем, не се притеснявай. ❤️
Ф
Дадохте ми тласък да потърся и друго мнение.☺️

# 444
Моето коте вече е значително по-добре, даже си играе, само че има нещо друго, което ме тревожи - много трудно скача, трудно се качва на дивана и слиза от него (не е много висок), освен това не съм я виждала да тича, а само в лек тръс. Опипах я, да не би да я боли нещо, но не реагира (примерно да изръмжи или да ме захапе). За сега не искам да я водя пак на преглед, защото си мисля, че може нещо да се е натъртила от тръшкането по време на прегледите и в клетката (само в тези случаи и когато й давах лекарствата ставаше агресивна). Така че само я наблюдавам.

# 445
  • Варна
Не съм много съгласна с това. На Нала лекарят й предписа много силен антибиотик, с много странични действия, когато й бяха се спуснали третите клепачи с предполагаема диагноза мозъчен оток!!! Добре, че се усъмних.
Аз нямам предвид, че лекар не може да сгреши. Естествено, че некадърни доктори има, независимо хуманни или ветеринарни. Коментирах конкретното лекарство, и то принципно. В частен случай и най-доброто лекарство може да вреди.

# 446
  • на брега на морето
Моето коте вече е значително по-добре, даже си играе, само че има нещо друго, което ме тревожи - много трудно скача, трудно се качва на дивана и слиза от него (не е много висок), освен това не съм я виждала да тича, а само в лек тръс. Опипах я, да не би да я боли нещо, но не реагира (примерно да изръмжи или да ме захапе). За сега не искам да я водя пак на преглед, защото си мисля, че може нещо да се е натъртила от тръшкането по време на прегледите и в клетката (само в тези случаи и когато й давах лекарствата ставаше агресивна). Така че само я наблюдавам.
Нито се е натъртила, нито нищо. Просто е много малка. Рафаела и Нала скачат нависоко върху по библиотеката по различен начин - първата с един скок, защото е дълга и едра, втората с драскане и малко усилие, защото е дребна и фина.

# 447
  • София
Pppqqq, радвам се за доброто развитие с бебка. 😻
Не я гледай под лупа, всичко ще е ОК!
И внимавай какво си пожелаваш 🤣, ще видиш скоро (само още малко да позакрепне и да се почувства у дома си) каква хала ще бъде малката.

Малко смях...

# 448
Pppqqq, така се радвам, че бебочка се оправя, много е сладичка и много, много радост да ти носи! Тази седмица ми беше голяма въртележка, но се стараех да не ви изтърва и четях и заради малчо как се развиват нещата. Дано, дано скоро усетиш от кроткия бяс на бебка 😁.
Линка е от тях, толкова хрисимка и кротичка, ама беснее и се щурва, гризе като гризач, не остана здраво висящо топче от драскалките или здрава въдичка, де що е ластик, въже, пера и какво ли не е изгризкано. 🙈 Естествено се случва когато е самичка, а тази седмица ѝ се наложи да постои повечко сама. Иначе яко ни се гушка и мърка, и повечко хапва, но вече изобщо не я мъча с гранули отказах се да ги намирам из цялата къща, голяма игра и ровене пада. Имаше и други котани тук дето не ядяха гранули, значи.... дишам не е нещо нередно. Хапва пауч и печено месо пилешко - пуешко, без подправки, по-рядко варено, че се съобразявам и с каката . Дечко яде едни кюфтаци от младо телешко, но бая солени и ѝ казах да не ѝ дава. Та вложих в месце - има рафт за мръвчоците на кака и Линка във фризера и в паучове, различни марки и вкусове, да не чуе дявола, нищо не отказва. Разгледах в зооплюс, има и от тези дето хапва, ама винаги така на количество ли се предлагат, по 12 бр, че и нагоре? Бях купила една кутия Проплан и в някакъв момент като че ли им се насити, сменихме малко няколко дни с други и пак ги прояде с апетит, та сега купувам по 3-4 от вид.
И за да не ни забравите 😄, една снимка 😉

# 449
pppqqq,, и аз се радвам за малката душица и се възхищавам, на търпението и отдадеността ти в грижите за нея и оцеляването й🤗❤️🍀.

Общи условия

Активация на акаунт