Любители на котки - Тема 188

• 35 141
  • 764
  •   1
Отговори
# 570
Стискам палци всичко да е наред с котето.
То излиза ли навън?

# 571
  • София
Може да е някакъв вирус. Отровата нямаше ли вече да е свършила действието си? Sad Освен да търсите бързо лекар, не знам какво друго. Или да се обадите по телефона за съвет на някоя клиника.

За кастрацията - мисля, че изискването е да са над 2кг котетата, не знам вашата хубавица има ли ги. Но не е добре да влиза в серия от разгонвания, измъчват се наистина. Тук има хора, които са го преживели, може да споделят опит.

# 572
Излиза навън, да, но излиза от 2 години, живеем на малка улица, не смее да се отдалечава много, а и съседите я знаят, не вярвам да е умишлено ако е натровена. Ще я заведем след малко, че лекарите са от 09:00.. дано да се оправи. 😞

# 573
Flash*водете го на лекар, хич не му мислете ..ние като водихме нашата Белла за ваксина, доктора каза, че разтройството е признак на болест ...

ForestFairy13 Пупка не е натровена според мен ...но и за нея доктора е задължителен ...
Стискам ви палци и на двете Sparkling Heart
Белла сутринта изхвърча от нас като отворих вратата, срещна се с котката на входа - Гошко ...направо щях да падна ...той се държа много любезно и мило с нея ...ама все пак аз я намерих, благодарение на него, той ме закара до мястото, където беше ...само се притеснявам да не и закачи нещо, защото се подушиха ...

# 574
Ваксинирайте, хора, спестява много притеснения. Hands V Purevax държи 3 години.

# 575
Здравейте, момичета! Включвам се с един за съжаление неприятен въпрос. Sad Търся добър ветеринар в София. Не зная дали някой ще си спомни, но взех коте от улицата преди месец. Обезпаразитено е веднага, сложихме първа ваксина. Но няколко дена преди реимунизацията забелязах, че има поддутини на вратлето. Прегледа го лекар и каза, че са му възпалени лимфните възли. Няма оплаквания, много е див, яде много, няма диария, спи, играе, прави ни диви и щастливи ... много е жизнен, весел, играе си сам. Ужасно съм притеснена. Записах час за утре при произволен лекар в една клиника до Сточна гара. Какви ли не глупости ми минават през главата : (  

За оранжавия звяр става въпрос Simple Smile, ако го помните

ПП някой имал ли е такъв проблем с котето си? Може ли да кара някаква вирусна инфекция "на крак" и това да е реакцията?  Първоначално си мислех, че това са бузки или .. знам ли, нещо с което мъркат .. сигурно звуча глупаво Simple Smile

Последна редакция: пт, 27 окт 2023, 11:08 от Belakova

# 576
Ех каси красоти!
Разгонената госпожица просто трябва да я изтърпите.

# 577
Скрит текст:
Здравейте, момичета! Включвам се с един за съжаление неприятен въпрос. Sad Търся добър ветеринар в София. Не зная дали някой ще си спомни, но взех коте от улицата преди месец. Обезпаразитено е веднага, сложихме първа ваксина. Но няколко дена преди реимунизацията забелязах, че има поддутини на вратлето. Прегледа го лекар и каза, че са му възпалени лимфните възли. Няма оплаквания, много е див, яде много, няма диария, спи, играе, прави ни диви и щастливи ... много е жизнен, весел, играе си сам. Ужасно съм притеснена. Записах час за утре при произволен лекар в една клиника до Сточна гара. Какви ли не глупости ми минават през главата : (  

За оранжавия звяр става въпрос Simple Smile, ако го помните

ПП някой имал ли е такъв проблем с котето си? Може ли да кара някаква вирусна инфекция "на крак" и това да е реакцията?  Първоначално си мислех, че това са бузки или .. знам ли, нещо с което мъркат .. сигурно звуча глупаво Simple Smile
Голяма красота е станал! Дано да е здрав! И как се гушкат ..нашите още са на нож ...не знам дали някога ще се оправят ...

# 578
о Simple Smile
[/quote][/spoiler]
 И как се гушкат ..нашите още са на нож ...не знам дали някога ще се оправят ...
[/quote]

О, това са 2 минути само. Иначе е непрекъсната борба и вой. Всеки ден ме будят в 4 сутринта. Малкия иска да играе с големия, той ... и той ме дразни. Хем иска да ходи при малкия, хем съска и бяга ... но мисля, че е нормално. Събрала съм един старец с едно бебе.

Миналата седмица реших, че спирам да ги пазя един от друг, да се оправят.

Днес разчиствам и цветята, които гледам повече от 20 години, и за тях страдам, но много ме е страх малкия да не се трови от тях.

# 579
Мишето също се разгони много рано, между четвърти и пети месец. Кастрирах я към края на разгонването,  не й беше минало. Това през февруари, тя се самопокани (някой я беше оставил пред нас) у дома в началото на декември.

# 580
Белакова, писах ти на лично.
Форест, дано да не е нищо сериозно при вас🙏🍀.
Всички котета са много красиви и мили наистина❤️.
Ние пък снощи го водихме нашия нов Коки на ветеринар, че си дойде при нас (бяхме предупредени де) с някакъв сърбеж в областта на ушите и вратлето. Прегледа го доктора и каза, че е пред развитие на гъбична инфекция, която най-вероятно още не е избила защото му е силен имунитета и се бори, но ни препоръча да го ваксинираме. Снощи направихме първата доза и следват още две през 10 дни. Каза, че след това ще има имунитет за половин година срещу такива инфекции. Преглежда му и аналната жлеза, но каза че е чиста. Каза че е много див защото се бореше смело с доктора и се учуди, че вече си играят с Оливър и дори ги оставяме през деня сами в къщи. Естествено понякога се нападат и си съскат, но се надявам, че все по-силна ще става връзката им.
Снощи като се прибрахме от лекаря с транспортната чанта Оливър ни чакаше на вратата и първо отиде да погледне през прозорчето на чантата дали е вътре Коки❤️.

# 581
имах глупоста да потърся в гугъл за възпалени лимфни жлези и сега съм абсолютно ужасена.

# 582
Преди малко забелязах малко мокро петно на плочките. Зачудих се дали Арти е напишкал и се наведох да помириша. Мирише ми на някакъв стомашен сок (поне ако съдя по човешките) и имаше съвсем лека пяна. Стори ми се, че имаше малко негови косми вътре, но беше главно воднисто. Реших, че е повърнал. Нямам наблюдения да е повръщал на други места, въпреки че то беше малко като количество и може да не съм забелязала. Иначе се държи нормално, пишка, пие вода, само с храната е по-злояд в момента, бях писала няколко поста назад за това. Снощи е ял гурме с риба тон и му хареса.

Притеснявам се, дали да го изчакам и да го наблюдавам или направо да го водя на вет... Не знам дали ако е повърнал на друго място просто не съм го намерила...

# 583
  • Варна
Сутринта бяхме строени първи в клиниката. Правихме тест, отрицателен е за гиардия, ковид и панлевкопения.
Сложиха му Интертрим антибиотик. Бил с удължено действие, трябвало още един път в понеделник да се сложи.
Допълнително го боцнаха и с бусколизин и аналгин.
Оставих го у дома и сега го мисля.

# 584
Здравейте! Искам да попитам дали някой храни котето си със сурова храна. Откакто започнах да храня моя мацан на 3 месеца и половина със сурова храна по препоръка от ветеринар, поведението му се промени. Постоянно е гладен, омита всичко в купичката за секунди и е по-нервен, напада ме, хапе ме. В началото докато беше на суха храна пак ме хапеше, но беше по-скоро маркиране като игра, все пак е бебе. Докато сега е ядосан и гладен поне по моя преценка, а количеството храна е достатъчно. Дали има нещо общо с това, че е сурова храна и стават по-агресивни. Нова мода е това хранене, защото са хищници уж и се доближава до природата им, но да не забравяме, че от край време те се гледат вкъщи, а и навън си го хващат сами уличните. Не им се сервира под формата на кайма. Чудя се дали да спра с този начин на хранене.

Общи условия

Активация на акаунт