Любители на котки - Тема 188

• 35 164
  • 764
  •   1
Отговори
# 600
Ако й вземеш другарче, ще е по-весело 🤗

# 601
Може и да е изтощена от болестта, все още - дори когато има хора (аз и мои близки), които я закачат, тя пак им обръща внимание за малко и след това иска да спи. Иначе гледа телевизия и харесва видеа с птички, катерички и подобни от Ю туб (и тях ги гледа първоначално настървено, все едно иска да им скочи, но след време й омръзват и заспива).

# 602
  • Варна
Красиво котенце, предполагам е още изтощено и трябва време да се възстанови.
И моето сега не играе много...то на кой му се играе като нещо не му е ок...

Djaky, така е, с другарче си е най-добре. Както има една дума - друго си е да има с кой да се скараш. Simple Smile

Момичета, някоя от вас оставяла ли е коте на хотел/котешки/ докато пътува например?
Това е причината да нямам животинка толкова години, нямаме нито един роднина насреща. С най-добрите си приятели сме почти винаги заедно като пътуваме а не бих могла да ангажирам просто познат с такова нещо.
Поне  3 пъти годишно пътуваме за по седмица/две и нямам идея как ще го измислям напролет.
За седмица може би сам, с поне две тоалетни, много вода и т.н. . Не знам...то няма да е почивка това, да го мисля и да нямам обратна връзка.

# 603
  • Бургас
Изтощена е още.
И Харко дълго беше кротък.
После с гръм и трясък заслужи прякора " Бялата гад".
Днес правихме ремонт.
Котките бяха в клетки. После майка ми ги е пуснала, но Харко стои свит върху гардероба и умира от ужас.
Така прави, когато влязат майстори у нас.
А има още работа, не знам какво да го правя този пъзльо.
Малката яде и се глезка.
Аз още не съм се прибрала от работа и мо е притеснено.

# 604
Pppqqq, много е сладко, да ти кажа като взехме Лина (2м. и половина)ми беше странно колко бързо се отрязваше и заспиваше където свари, струваше ми се странно, но моя дружка ме успокои, че е нормално за бебчовци. След няколко дни 10 и повече взе да си се свива и да ляга в хамака или на леглото при мен или кака.
Flash, разсмя ме със светещите очички, така им светят, особено по тъмно като попадне лека светлина в зеленко,  но помня за първи път като видях на моето куче (бях към 10 клас)излиза от едни храсти в тъмното и му светят очите, и като реших, че е вълк хихихи голям страх брах.
Пък да ви кажа какъв душ със скраб си направих,  още се хиля като не съвсем със всичкия си. Явно гъбата ми е паднала днес и детето я е вдигнало, мия си се аз, абе дращи ми да му се не види, пък и едно сиво тече от мен. Гледам, душ-гела същия от вчера мх, обръщам гъбата иииии...бентооооо хахаха, голям смях, е с такова не се бях мила, ама винаги има първи път.  Joy  Joy Joy

# 605
Днес минах през ДМ за нещо и попаднах на коледен календар за котки, не бях виждала, има и за кучета. Не че си представям как котката си отваря и брои дните до Коледа с лакомства. За някои с по-малки деца може да е интересно

Миналата година взех, хареса ми. Пълен е предимно с лакомства - пръчици, гранули, имаше 2-3 малки консерви, мултивитаминна паста, възглавничка с котешка трева. Не знам дали си избива стойността, но пък е забавно. Yum

# 606
Луси, смях се искрено. Сега чета на глас. Може пък са има добър ефект. Малко прилича на хума, а тя подобрява кожата Simple Smile

# 607
Bubalesa, докога ще чакаме? 🤗

# 608
  • Бургас
Харко се успокои.
Поне слезе, майка му си е вкъщи, смел е.

Ще го видя този календар с котешки лакомства, на месец така или иначе оставям към 30 - 40 лв в ДМ за супа и консерви, може да пробваме и други лакомства.
Харко не докосва друго лакомство, освен супа от ДМ и желето от Уискас. И Мони обича Уискас.
Иначе тя яде от ДМ опаковка с телешко, Харко супа.
Знам, че не е хубав Уискас, но купувам паучове, и двамата им се радват много. Просто гледам да не давам всеки ден от тях.

# 609
Героите са уморени

# 610
При майка ми правим ремонт. Бубчо като чуе майсторите и звука от техните машини (къртиха плочки в банята, сменяха тръбите) и се навира под леглото и докато не си тръгнат, не излиза. Котка Катрин е по-смела, лежи до прозореца и не трепва.

Мърчи - Том, така кръстихме котето, което прибра ММ, е добре, пу-пу. От първия път се научи да ползва своята тоалетна, дори забелязах, че се стиска, ако не е почистена, а му се ходи по нужда.
Яде, но не виждам да пие вода. Вярно, че яде паучове, но все си мисля, че и вода трябва да пие.

Аз съм израснала с котки, но бях ученичка и не помня много от отглеждането. По соца нямаше специална храна, не помня майка с какво ги хранеше (тези, които живеят при нея в момента имат непрекъснато достъп до храна, гранули и консерви, двамата са с различни предпочитания). На Мърчи-Том като му дам да яде и той всичко си изяжда, страхувам се да се преяде. Давам му по 5 пъти дневно да яде, все пак е бебе, предполагаме, че е на около 6 месеца. Едната ни котка от ученическите ми години ползваше човешката тоалетна, оставяхме вдигната дъската и тя си ходеше там по нужда. Шегувахме се, че трябва да я научим да пуска водата.
Мърчи-Том си хареса да спи върху пералнята. Тя е разположена в ниша и явно се чувства защитен. Бях му постлала на земята до пералнята, но се съобразих с неговото желание и преместих постелката. 😊
Беше много смешен като пуснах пералнята. Искаше да хване прането. От центрофугата се уплаши.
С две имена е, защото аз започнах да го наричам Мърчи (изключително много мърка това коте). ММ предложи да е Том, от "Том и Джери". 😃 И сега е с две имена, но не реагира на никое. 😃

# 611
  • Велико Търново
Djaky, имаме още две седмици до крайния срок така че си чакаме 🙈😁
Благодаря 💕

# 612
Здравейте, момичета! Включвам се с един за съжаление неприятен въпрос. Sad Търся добър ветеринар в София. Не зная дали някой ще си спомни, но взех коте от улицата преди месец. Обезпаразитено е веднага, сложихме първа ваксина. Но няколко дена преди реимунизацията забелязах, че има поддутини на вратлето. Прегледа го лекар и каза, че са му възпалени лимфните възли. Няма оплаквания, много е див, яде много, няма диария, спи, играе, прави ни диви и щастливи ... много е жизнен, весел, играе си сам. Ужасно съм притеснена. Записах час за утре при произволен лекар в една клиника до Сточна гара. Какви ли не глупости ми минават през главата : (  

За оранжавия звяр става въпрос Simple Smile, ако го помните

ПП някой имал ли е такъв проблем с котето си? Може ли да кара някаква вирусна инфекция "на крак" и това да е реакцията?  Първоначално си мислех, че това са бузки или .. знам ли, нещо с което мъркат .. сигурно звуча глупаво Simple Smile
City jungle в Дружба 2, работят и в неделя.
Много са добри.

# 613
Djaky, имаме още две седмици до крайния срок така че си чакаме 🙈😁
Благодаря 💕
За теб!

# 614

Калпазанката

Общи условия

Активация на акаунт