Отговори
# 165
# 166
Здравейте,аз не спирам да мисля за препратката с ръката на Мерт и майсторът на бижута при който се обучаваше.Искам да видя как Мерт се сближава с него и той го превръща в добър бижутер създаващ сам собствена марка.Мисля,че само той ще помогне на Мерт да се промени.

# 167
Ela1 Hug

Добре, да кажем, че никой няма право да съди другия. Защо Ферит осъди така Сейран след като тя кривна като него един път? Защо реагира толкова агресивно и остро? При скандала им стаята, той й каза: това съм аз, това е стоката, считайте той е такъв, приеми го. И не, за мен изцепките му преди да определи любовта си пред Сейран не го оневиняват. Още си спомням, и то много добре онзи унизителен за Сейран въпрос дали е имало нещо интимно между нея и Юсуф. Ферит си грабна палтенцето и отиде при Аби, казвайки му, че трябва да се махне от конака, иначе ще стане лошо. Тогава още той знаеше много добре какво чувства и накъде отиват нещата. Тя беше по-неясно със себе си. И отиде да си прави кефа в бара при Пелин. Не разбирам защо трябва да се осъжда едно такова действие на жена, която откровено не е "живяла" изобщо. Ние като зрители трябваше да се примиряваме с прищявките на Ферит доо 21 епизод, където й призна, че е влюбен. След това рязко му простихме, забравихме за сторенето от него, и изведнъж той се превърна в бялото котенце, а Сейран в черното. Сейран няма как да забрави за целувката на Суна - възприема го като предателство, че сестра й е хвърлила тогава око на мъжа й. Не й е минало очевидно, напи се и каза истината. А, че Ферит захапа Суна, че са подхванали коктейлите? Не можа ли просто да ги изпогледа накриво и да им каже, че после ще говорят. Той пуска едни фитили на всичките, те му отвръщат, после - ама аз не съм виновен. Не, колкото те са, толкова и ти си ги предизвикал. Сейран не е дорасла, ама и Ферит не е. Детето в началото беше предлог да спят в едно легло, и евентуално да бъдат интимни. После тази тема затихна и мина на ниво - ако ти не ми родиш, Пело или друга ще го направи. Сега пак е на дневен ред, обаче с довода - трябва да родим внук, докато дядо е жив, та може и да ни окичи с медал, че сме си изпълнили дълга. То това звучи все едно всичко става насила, а не че те реално са готови за семейство и родители. За университетът - Ферит й се подиграваше, че свири на пиано, че знае френски, че иска да учи. По едно време й беше забранил да учи и чак като се появи Ефе с неговите идеи, той вече тотално я отряза. Тя не му ли каза, че не иска да прекара живота си в имението, стоейки и люпейки семки? Той се изсмя, изпуфтя или там каквото - врътна очи. Защо всичко трябва да се върти около Ферит и неговата персона? Защо всичко трябва да му се прощава? Само той ли има право да греши? Ферит доказа любовта си за мен чак в 32 серия - в съда, в апартамента, когато молеше Кязъм да я види, когато се надяваше тя да каже Не в съда, и когато й подаде онази ръка на сватбата на Суна преди да избягат. Преди това си бяха колебания за мен. Един път Сейран попрекали, защото нейното си е било чист затвор в Антеп. Нашият си е хойкал свободно по света и у нас, никой нищо не му е казвал, забранявал. Него го жегнаха, чак когато дядо му реши да го жени и то за захлюпената от Антеп, която той смяташе за глупава. И че след сватабата всичко ще върви по старому. И аз не одобрявам някои поведения, но дайте да я анатемосаме, защото облякла по-разголена рокля и танцувала предизвикателно. Това да не й рутината, че е голяма драма .. Ферит, като се напиваше, ходеше да спи у Пело, качи момичета в колата, половината ги манипулира и продължава да го прави с чара си, жена му къде беше? Затворена, вкъщи, в стаята, с дъртите хаховци и изискванията им.
За мен това си е абсолютен двоен аршин - за единия може, за другия не. Сякаш на нея не й е гузно и няма да й се напомня от него, от време на време. Много бързо искаме от двама млади да пораснат и да имат поведението на възрастни с 30-годишен стаж. Тук липсва комуникация и доверие - същата изходна позиция, откъдето започна сериала. И двамата са токсични и са си паднали на точния човек. Гледайки сериала отстрани и излизайки от розовия балон на еуфорията, далееч съм мисълта колко прекрасни образи са и двамата от сезон 1.

# 168
Тук след малко на феминизъм ще го обърнем.
Сейран много добре знае, че Ферит го дразнят разголени дрехи /справка епизода, когато снимаха фотосесията/ и искащата да няма скандали се облече така.
Тук не става въпрос за двоен аршин, а че беше грозно поведението й и че всеки би се подразнил. Може би, ако не танцуваше на масата, щеше да се възприеме по друг начин. Та тя и към Абидин се отнесе грозно. Винаги го е уважавала сега му вика "Какво има, бе?".
Пак казвам, има и други начини да се забавляваш. Да не говорим, че те преди бяха ходили на дискотека, не й е чак толкова непознато и чак толкова пък да не й се е случвало.

# 169
А Какво се знае за Кая освен че е внук на Халис? Има ли друга информация

# 170
Beatrice,:hibiscus:

Искам да поразсъждавам върху твоя пост,защото засяга най-вече първи сезон
Да сравняваме Ферит и Сейран никак не е уместно
Първо да не забравяме,че Сейран сама пращаше Ферит при Пелин,само и само да не я закача
Второ-Ферит оставаше при Пелин,но нито веднъж не дадоха да е изневерил на Сейран след като се ожени за нея.Все пак,с Пелин са били три години заедно и някак щеше да бъде много изкуствено да я зареже още първия ден след сватбата си с жена,която нито е искал,нито е мислел да се жени
Освен това,всички ние знаем кой и какъв е Ферит.Той нито се е прикривал,нито се е преструвал.
Ферит в този сериал,първи сезон израстна много, и много се промени.
Всички неприятни сцени в последните серии на първи сезон бяха и идваха от Сейран и нейното нежелание да го разбере и да му повярва.
Докато не разбра,че това,което прави е най-лошото,което може да си причини

Аз не съм гледала сериите на втори сезон,но Ви чета
Разбирам напълно това,което Ви дразни в Сейран и също не го приемам
Значи,може да критикуваме Ферит цял първи сезон,когато смятаме,че не е прав,а не може да изразим недоволствието си в държанието на Сейран,тогава,когато то е неприемливо за която и да е жена/ камо ли снаха на толкова известна фамилия в Турция/
Ферит го писаха по вестниците и това беше позор,а дали няма да са снимали и да покажат Сейран в някой вестник?!?
Ето,това е двоен стандарт....
Аз по принцип съм моралист /за мое голямо съжаление/
Не обичам и не харесвам хора,които не могат да се контролират
Тези изцепки са за неудовлетворени и невъзпитани млади жени,които нямат задръжки
Харесва ми обаче,че всичко това е взето от контекста на живота.Защото в живота и това се случва.И ревността я има,и сдобряването после след кавгата,и изводите,които надявам се ще си направят двамата
Обаче,както вече писах-не виждам уважението в тяхната връзка
Обичат се,но все още не се уважават
Хубав ден на всички,прекрасни!

# 171
Попринцип всички казват и в Т и в соц.мрежи и тук някой беше писал, че едва ли не Сейран е права. "Какво толкова пийнала е" "Какво толкова за това, че е играла по масата момичето иска да пробва всичко от живота" " И Ферит се напиваше" "Не виждам нищо нередно в облеклото и" и още куп такива неща....
Аз не защитавам Сейран, само защото е момиче... аз гледам кривото и правото и според мен държанието на Сейран беше под всякаква критика.
Нека не сравняваме Ферит и Сейран... Ферит е мъж...Сейран е жена + това омъжена...
Не казвам, че и Ферит беше прав като правеше глупости и се напиваше... но при мъжете е съвсем друго...
Очаква се от една омъжена жена да се държи прилично и нормално...
Да, можеше да се качи на масата и да играе, но не да привлича погледите на мъжете и да съблазнява..
Можеше да пийне, но не да се олива като невидяла....
Трябваше да има граници за всичко...
Като иска да опита всичко от живота нека го направи, но с умерено количество....
+ това мъжете не харесват жени, които се държат по такъв начин... те са само за 1 нощ... затова Ферит се ядоса и и каза: " Това ти ли си.. къде е момичето от Антеп" мъжете харесват и обичат жени, които са скромни, които знаят стойността си и се държат интелигентно и на ниво...
Колкото и да защитават Сейран, според мен нейната постъпка и държание бяха кръгла 0...
Държеше се, все едно не е омъжена...
Да нормално е да и се иска да се отпусне, нали все пак е само на 20г. ама по този начин ли... тя правеше на инат на Ферит... едва ли не, кой си ти че да ми забраняваш... е да ама ти вече си омъжена ....
Да и другите хора играха по масата ама нормално... тя играеше предизвикателно...
И само обвинява Ферит... той бил егоист... за кое???
Та тя не го попита 1 път как му е ръката... нали заради нея пое този куршум.... мрънка защо тя трябва да оправя куфара на мъжа си... 🤷‍♀️ еми кой?? Както каза Ферит: " Ако искаш да извикам Султан?"
Разбирам, че се обичат... виждаме го всички, но явно не се уважават.... не знаят как да създадат стабилни отношения помежду си... всеки си мисли, че единия забранява на другия, че се контролират един друг... всъщност брака не е контрол и забрани, а уважение, почит, разбиране.... да, не е цветя и рози, но за да не се стига до конфликти, не трябва да гледаш на мъжа си като на враг, който ти забранява всичко... или обраното...
Трябва да има разбиране... да видиш как се чувства отсрещния човек.. а не всеки да дърпа чергата към себе си...

Сега много от вас ще ме критикуват, но това е моето мнение.

# 172
  • София
Тези изцепки са за неудовлетворени и невъзпитани млади жени,които нямат задръжки
Цитат
Очаква се от една омъжена жена да се държи прилично и нормално...
.......
+ това мъжете не харесват жени, които се държат по такъв начин... те са само за 1 нощ...

Еееее, чак пък толкова.... 1000% противоположно мнение, но не ми се коментира повече тази тема.

Качили са 37-ми епизод с коригиран автоматичен превод, нещо линка е странен и го слагам в скрит текст
Към момента не успявам да го сваля, но когато успея и го добавя към линка на заглавната страница, ще пиша.

# 173
  • Яко в Матрицата...
Значи … който е безгрешен, нека първи да хвърли камък! И Ферит, и Сейран са хора, а не роботи или ангелчета. Сейран си е пийнала и се качила на масата пред погледа на съпруга си, а Феро бей като си пийна и ядоса на Сейран, тръгна да търси приключения при леля си Дефне … Хайде да сме честни - кое от двете е по-големият грях?

И какво значи при мъжете е различно? 🤦 21 век е - жената трябва да е щастлива, а не да се вкарва в някакви рамки и клишета, за да се харесвала на мъжа до себе си. Да се държи прилично? Ужас Rolling Eyes

# 174
Ренко,ангели небесни сред хората няма
Тук става въпрос за тотална промяна в държанието на една млада жена,която пред родители и сие е благовъзпитана,срамежлива,с наведена глава в началото на филма и друга личност,представена от тази същата жена,която според мен не е извършила кой знае какъв грях,но няма задръжки в поведението си.
Т.е.-коренно различно поведение,което пък от друга страна хич не ми е ОК!
Не сте коментирали как се е държала на другия ден сутринта Сейран.
Дали се е срамувала от себе си?Или смята държанието си за абсолютно нормално
От всичко най-се опитвам да кажа,че за нас,в България може да кажем "какво толкова",но това е турско дизи.
Трябва да погледнем с очите на техните възприятия за поведение
Аз обърнах половин Истанбул да купя две бири и няма да казвам с какви погледи ме гледаха мъжете продавачи,когато питах дали има бира в магазина
Разбира се,напивала съм се и аз....
Обаче освен да плача и да пея-друго не съм правила.
И то,не защото не съм могла,просто това не ми е идвало отвътре
Според мен говори доста

Пък може и на масата да се кача,но ако имам одобрителния поглед от страна на хората,с които съм
За облеклото хич и не споменавам

# 175
Рени, аз не говоря кой е по-грешен...
То е ясно, че не са перфектни или съвършени ангелчета...
Говоря за това, че промениха тотално образа на Сейран...
И аз съм се напивала, играла и правила грешки, когато съм била в такова състояние... и после съм съжалявала.. чувствала съм се срамно и позорно....
Хубаво искаш да играеш и да ти е весело... направи го по начин по който мъжа ти да не полудява...
И да има разлика от мъж и жена...
Жената се води по-слабия пол а мъжа силния... то вече в 21 век се обърква човек, кой какъв е.. но нали така е правилното?
Защо за мъжа не е позорно да се напие? А за жената като се напие е позорно?
Ами защото жената е по-нежна,
по- финна,по-крехка,по-чувствителна...
Мъжа най-често пие за кеф или от мъка... никога не съм видяла щастливо женен мъж да се напива...
Така, че имаше и други начини Сейран да е щастлива и да се забавлява...
Кая видя, че Сейран е наивна и веднага каза на нея и Суна да ходят на бар... и Сейран от яд към мъжа си отиде и се напи и опозори сестра си в присъствието на едно момче, което го познава от 2 дни....
Според мен това не е нормално...
Всички знаем, какво направи и Суна, когато се напи..
Така, че тук говорим не само и за Сейран, а като цяло, че за едно момиче е срамно такова държание.

Не искам да споря, затова изказах мнението си и спирам.

# 176
  • София
никога не съм видяла щастливо женен мъж да се напива...

Сериозно ли JoyJoyJoy Извинявай, наистина ми стана смешно. Всеки е израстнал в различна среда и има различен опит и години зад гърба си Simple Smile

Един Рамо от снощи за успокояване на страстите

Бил е на концерт с неговите приятели

# 177
  • Яко в Матрицата...
Ще изгледам епизода и ще кажа какво мисля за случката с танца на масата. Но аргументът тя е жена и трябва да се държи прилично (каквото и да означава това), ми звучи сякаш животът е спрял някъде 1920 година. Препоръчвам ви да прочетете някоя и друга книжка от турски автор, за да разберете, че турците са хора като всички други - и пият, и изневеряват, и хитруват, и са алчни, и са подли и т.н.

# 178
Ааааа,има и щастливо женени мъже,които се напиват,недей така
Ще си помисля,че ММ се е напивал,защото е бил нещастен с мен:satisfied:

Рени,даже повече от нас са подли...изпитала съм го

# 179
Здравейте. 
Последния епизод беше наситен с много емоции, различна страна за всички.

Сейран не постъпи характерно за нея, но  не заслужава и големия хейт,който получава. В  крайна сметка, хората я принизиха до група жени, които нямат нищо общо с нея и поведението й.

Пияната жена не е най-хубавата гледка. Затова винаги съм приветствала, максимата,че ако не носиш на алкохол трябва да се въздържаш от употребата му или да си знаеш границите.
Сейран,макар и измислен герой, като всеки човек греши и един път се напи,танцува на маса... Не на пилон, не е гола.... Нека да спрем хейта.  Ферит нямаше нищо против Пелин да му  танцува  разголена и пияна?  Да не говорим за всичките му противни  постъпки,който не ми си изброяват. До кога,ще третира Сейран като вещ,птиче в клетка,заключено в имението...  Няма право да учи  и да работи?  Може би е време всеки да сгреши, да приеме другия и да разшири малко клъгозора си.

Издразних се на Сейран, че изложи сестра си,че прегърна от радост Кая.. Даже искаше разбиране от Ферит,все едно не го  познава  и са го подменили  с друг в Мармарис.
Реакциите на Ферит крайни както винаги. Имаше право  да е сърдит. Но кога ще стане сдържан, да се промени, да се владее ? Той е човека, който отдавна трябваше да е записал Сейран да учи.  Ако забременее  и имат дете,  докато учи също е ок. В съвременните времена, в модерното общество на 21 век, това  нормално. 
 Едното не изключва другото. Кая израсъл и живял в Англия е религиозен и модерно мислещ  млад човек. А какво става с американското образование на Ферит? Или е взел само привидните черти на дядо си, морал и чест в кавички ?  Л Халис Ага така е представен, за него няма граници и правила, а всички останали трябва да живеят по-неговити правила и желания. Това не ме изумява,защото  винаги  са ни представяли голямата прилика на внука с дядо му.   Просто е странно за човек учил в Америка, да  спира жена си от развитието й. Да е образована, модерна, свободна, работеща. Бих го разбрала ака бях видяла религиозна черта в него, възпитание като при  останалите турци. Но той е далече от този национален и автентичен образ.  Затова реакциите му  щом стане въпрос за образованието на жена му,  винаги са ми се стрували егоистни.  Виждам страха да я загуби  и несигурността му в себе си.  Логично е да обичаш някой, да го правиш щастлив,  да го подкрепяш да се развива, да сбъдна мечтите си, да градите заедно общо бъдеще.

Все още не знам каква е целта на Кая. Факт е,че създаде интрига и се бърка не където му е мястото. В момента в който застана пред Ферит за да защитава Сейран се ядосах.  Първо това са лични взаимоотношения, като какъв се явява в цялата история ? На къде е тръгнал сюжета на истирията ? Този непознят ще брани жената от мъжа й? Нелепо е.  Що за дързост.  После  си казах, да така е редно, нито една жена не заслужава  да й крещят и да й говорят небивалици.  Само защото иска да преследва  мечтите си. Това е мъжко поведение, да я защитиш и да накараш другия да помисли и да се успокой.

Дълъг път очаква Ферит  и Сайран докато пораснат. Докато изградят силна връзка помежду им  и заприличат на семейна двойка.  Едно цяло със здраве основа.

Имат много да учат. Никой няма право да записва Сейран без това да е изговорено помежду им. Сейран трябваше  да има сдържана реакция, не да се хвърля на връта на Кая.  Все пак не са тинейджъри, а семейни млади хора. 

Надявам се след,като се възстанови Ферит да го видим на работа. Това бездействие от всички  и монотонност в имението  40 епизода  е пълен абсурд.

Общи условия

Активация на акаунт