Пъзели 59

• 28 338
  • 774
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
Завърших Тадж Махал-а. В началото ми беше трудничко, започна се с едно излишно парченце от рамката. И защото първо търся грешката в себе си, доста гледах и пренареждах, но в крайна сметка намерих правилното му място. За бързо нареждане не можех и да помисля - парченцата влизаха, където им кефне... Снимката на наредения пъзел на дъното на кутията нямаше нищо общо с моя пъзел. Важното е, обаче, че го наредих. Знам, че няма да отида и да видя на живо този дворец, затова му се радвах на пъзел.

# 511
На мен ми харесва новия с Тадж Махал на Равенсбургер, но не знам дали ще стигна до него Smile Хвърлила съм го в любими и до там.

Хайде най-сетне малко по-нови пъзели да покажа.

West Coast Tranquility
1000 части
Ravensburger

Не е лош пъзелът. Ние имахме малко кофти опит с един друг колаж и поне на мен и този не ми вдъхна много доверие на пръв поглед. Този определено беше доста по-лесен от другия, за който говоря, но...мен ако питате пак нямаше да е моят избор. Хем има отличителни елементи, които лесно се редят, хем има други като каманъците, които се повтарят и не се отделят чак толкова лесно.

# 512
  • София
Miyaa, бих препоръчала да изпробваш, така ще разбереш на теб, кое ти харесва. Аз редя от близо година. В началото нарочно купувах всеки пъзел от различна марка, за да добия представа. Сега след като съм наредила пъзели от 24 различни марки мога да кажа, че на мен най-много ми харесват Black sea /но само произведените в Полша и Турция, тези произведени в Германия повече не взимам дори да ми хареса картината/ в озон при информация за пъзела пише страна на производство, Heye от тях ми харесват много серии, те са с по хлабава сглобка, но пък лесно се разглобяват. Обичам Schmidt, особено Дисни серията, която колекционирам и Томас Кинкейд, на който небетата са ми слабост. Eurographics са ми любими с нестандартните си части. Аз явно съм единствена, на която Ravensburger не е сред любимите, от марката купувам предимно Диснита, заради колекционирането им. В началото исках да си пазя доста пъзели, но вече няма място и пазя само Диснита и някои серии на Heye, от всичко друго се освобождавам.

# 513
Miyaa и аз препоръчвам да пробваш различни марки докато се ориентираш коя ти харесва. Simple Smile

Аз си ги харесвам основно по картинка, като обичайно гледам да не е някоя претрупана с дреболии, защото ме изнервят - не обичам да сверявам постоянно по кутията. Колекционирам всякакви пъзели с тема Япония, имам колекция със стари карти на света (но тя май е достатъчно пълна, за да не добавям нови неща) и ме е яд, че открих пъзелите наскоро и вече почти всички с картини на Ячек Йерка са изчерпани и се продават на безумни цени.

За една година доста марки изпробвах, но пък и няма някоя която съвсем да няма кусури. Харесвам Eurographics, заради изцяло нестандартните парчета (но и точно заради тях обикновено има наранени парченца, които са се заклещили едно в друго); харесвам Едука, сигурно защото един от първите ми пъзели беше техен 3000, а с формата на ушенцата им ми е лесно, но ме вбесява факта, че са с толкова хлабава сглобка, че не мога да преместя дори две парченца заедно; харесвам Фалкон, въпреки че картинките са такива за които трябва да се поглежда кутията по-често, а парченцата могат да влязат на чужди места; реших един Eeboo, който беше истинско бижу, но друг техен нямам засега, така че нямам база за сравнение. gurgolina, не си само ти с Ravensburger-ите. Може би не са ми любими, защото имам само два, и не мога да си харесам много картинки... Wink

И за финал, ето една красота, която ме подмами да я отворя по време на пъделмаратона, тъй като беше фабрично разделена на два плика по 1500 - оказа се с мини парченца и беше голям зор, но успях да я преборя Wink

# 514
Нямам любими марки. Гледам картинката и цената.

# 515
  • София
Аааааааа, тази красота на коя марка е? Като гледам, на размер е колкото 2000 части, нали?
Бухтич, според мен в колажите много често слагат повтарящи се елементи, защото иначе стават твърде лесни. Аз винаги бих очаквала такава "уловка" при колаж (макар че съм редила и без).
Мона Лиза, моля те (много), запази ми NYC apartment, ако не ме е изпреварил вече някой!

Аз вече нямам любими марки Simple Smile Преди производителят ми беше фактор при избора на пъзел, редях си марките по любимост. А сега само гледам да не е нещо, за което съм сигурна, че ще е потресаващо зле. С Арт пъзел не съм имала ядове, много ми харесват като съотношение цена-качество. Както и Трефл, и Касторленд. Между Eurographics и Cobble hill винаги ще избера Cobble hill, но и на двете марки купувам, ако ми харесат Simple Smile В ммента може би само Cherry pazzi са ми наистина любими, дано пуснат нови пъзели скоро (че и това е проблем, когато имаш предпочитания).
Но аз съм си аз и често купувам Галисън, при все риска с качеството - хем знам, че може да е супер зле, хем ако ми харесва изображението, не мога да се удържа. Има някакъв чар в Галисън и точно тази рулетка Grinning Та, исках да кажа, че не съм мерило, със сигурност. Обаче в началото и аз просто купувах намалени от различни марки и пробвах, за да видя кое ми харесва и кое не. Е, избягвах няколко, които повсеместно бяха получили негативни оценки за качество (още не съм редила нищо на D-toys и на King; видях вече и положителни коментари за тях, но не им идва ред просто).

# 516
  • Варна
Картините на Йерка и аз ги харесвам много, а в нета има страхотни. Обмислям в един момент да си поръчам да ми направят няколко пъзела по негови картини.

# 517
Toni - Castorland (а да, и тях ги харесвам, особено за бюджетна марка) 92×68, даже с някакви сантиметри по-малък отколкото са отбелязали за 2000 на килимчето. Мисля, че бях взела една от последните бройки и не знам дали има още налични по нашите сайтове. Ако искаш мога да ти го дам да го пробваш Wink

HighSpeed, това май е много добра идея, определено си я записвам.  Simple Smile Въпреки, че ако имах място по стените вкъщи ( и средства) направо бих си взела някоя картина от официалния му сайт... Wink

# 518
  • София
И отивам аз в Озон да го търся и какво да видя - нови Educa и Gibsons.

# 519
И аз не харесвам Равенсбургер, луфтовете между парчетата ме изнервя. Както и Анатолиан, немските Блек Сий с отвратителната сглобка и всичко лъскаво и компютърно генерирано.
Моите фаворити са Блубърд, Чери, Касторленд, Юрографикс и Кобъл. А събирам по стечение на обстоятелствата Андреа Кюрти на Д-тойс, колкото и да не ми харесва марката.
Изображението ми е водещо, но и качеството и сглобката също. Например Парти на лодката на Реноар няма и да си помисля да го взема на Трефл, при положение че го има на Блубърд. 

# 520
И отивам аз в Озон да го търся и какво да видя - нови Educa и Gibsons.

Едуката с пирамидите вече успях да я метна в любими, имам и няколко Гибсън  за които се чудя...  Харесва ми и новата серия на Black sea с българските рисунки Wink

# 521
Аз пък треперя над една стара Едука, че са останали само две бройки. Но не мога да се пречупя да платя доставка, съставляваща 1/3 от цената на пъзела. Докато се чудя, ще вземе да свърши и да си науча урока по трудния начин Simple Smile
https://www.ozone.bg/product/kolazh-ot-andrea-tilk-pazel-1000-chasti/

# 522
Например Парти на лодката на Реноар няма и да си помисля да го взема на Трефл, при положение че го има на Блубърд.  
Половината пъзели на Блубърд са направени в Полша именно от Трефл.
Блубърд стават само турските, френските са средна работа, но нищо особено, полските са си Трефл.

Neita, готина е тази Едука, няма ли кой да ти я вмъкне в поръчка?

Бухтич, според мен в колажите много често слагат повтарящи се елементи, защото иначе стават твърде лесни. Аз винаги бих очаквала такава "уловка" при колаж (макар че съм редила и без).
Има резон в това, Тони. Между другото на един от стриймовете коментираше човек, който прави пъзели и споделяше точно такива любопитни неща, на мен ми беше много интересно. Но все още не съм намерила време да изгледам всичко Confused

Озон нещо явно не смогват с доставките, вчера поръчах до адрес и ми я пуснаха директно със Спиди, та дойде за по-малко от 24 часа Grinning Голяма радост, отдавна не бях поръчвала Satisfied Детето е доволно, но ще го озори този Стич, май аз ще си го редя Satisfied

# 523
  • София
Аз преди си купувах основно Едука, сега имам всякакви и редя всичко, за някои пътуващи се записвам заради марката за да пробвам.
Тази сутрин довърших момичето с колелото преди работа много свеж пъзел. ioana_g ако си в движение днес звънкай да ти го дам.
neita метнах го в количката твоя защото май ще поръчвам някакви неща.

# 524
Златна си, Еве, златнааа! Kissing Heart

Общи условия

Активация на акаунт