Стани богат - тема 16

• 16 305
  • 769
  •   1
Отговори
# 705
Аз пък предположих Пер Лашез, защото е едно от най-известните гробища, в което има страшно много известни личности. Въобще не съм се задълбочавала.

# 706
  • София
След епизода.
Освен рокаджии и ходилите на Пер Лашез, киномани също би трябвало да поназнайват кой е Джим Морисън. Парчето The End (на Доорс) е емблематична (звукова) част от Апокалипсис сега. Близо 10-минутна композиция (която не е в палитрата на убийствените дълги блусове за дълъг танц с момиче от моята младост - на Д.Пърпъл, Ю.Хийп, Назарет, Гранд Фънк и Л.Зепълин), хипнотично психеделично изживяване - заедно с текста - мрачно и потискащо като прокоба.
За джиновете на върха на иглата. Има го транспонирано и в християнството, и в мюсюлманството (където е повече теософски въпрос, отколкото логически каламбур - почти като за Ахил и костенурката). Покрай ред.работа по 2 кн. на Л.Улицка (Даниел Щайн-преводач) и А.Волос (Завръщане в Панджруд-за персийския поет Рудаки) рових, търсих, намирах и научих доста за персийско-арабските религиозно-философски и архекултурни писания, митове, наследство и личности. Нещо като "прото-ислям". По ония земи "дяволите" (множество) са "джиновете". В Корана (създ.VІІ в.) джиновете ги има и са "2 вида" (за разлика от "нашите дяволи", те също служат на Аллах). Нито в нашето "Петокнижие", нито 7-8 века по-късно христ.теософи са се занимавали с "дяволите върху иглата". Обаче са го правели в ислямска центр-южна Азия, дето ислямския "дявол" - Шейтан, Иблис - всъщност, е "върховен" джин. И са се провеждали цели диспути по темата "колко от тях на върха на иглата". По някое време в Европа са заели тази "задачка-закачка" от тях.

# 707
EmBrother,убеди ме,ще си пусна The end !

# 708
  • София
За да не остане "пуснатата музика" на The End - ето ви 27 парчета за сряда утрин и вечер:
https://www.musicindustryhowto.com/songs-about-wednesday/  Първата в листата е на Саймън и Гарфънкел. Поздрави на дружината тук за днешната сряда. Нека има настроение!

Олимпиада (това лесно се помни)

# 709
Банда, тук ли сте?
Идвам с моята приятелка Мария Калас. Забележете инфото къде е погребана 😂

# 710
Олимпиада.
Привет на всички!
Благодаря,за препоръчаната музика-оставям я за утре сутрин.

Еее,в Гърция има открита гробницата на Филип Македонски и вероятно и на Олимпиада,майката на Александър.

# 711
  • София
Олимпиада?
Приятно гледане!

# 712
Не - казано на гръцки 😂

# 713
Да, Олимпиада. Много пъти съм чела книги за Александър.

# 714
Олимпиада е, сигурна съм. Simple Smile

# 715
И аз.
Изложиха се!

# 716
Чак и Анджелина беше Олимпиада.

# 717
Учудиха ме. Такъв въпрос да ги събори... Хм.

# 718
  • София
Аляски маламут

# 719
Колебаела се…
Много несимпатичен участник.

Общи условия

Активация на акаунт