Студенти в Нидерландия - 19

• 73 531
  • 734
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте, дъщеря ми кандидатсва в Rotterdam business school и в понеделник има интервю, но е трябвало преди това 3 работни дни да изпрати LOB CV, но не го е направила. Някой, по-запознат с този университет, може ли да сподели мнение. Притеснението ни е, че в сайта им пише, че ако не се спазят сроковете ще я дисквалифицират.

# 196
Здравейте! На синът ми му предстои кандидатстване много скоро. Почти си е подготвил всички документи, като изключим IELTS, на който мисли да се яви декември месец.Ориентирал се е към приложни университети- комуникации и мултимедиен дизайн в Леуварден ( тази специалност му е най на сърце) и някакви подобни специалности в Хага и Бреда. От всякъде получавам информация, че е много трудно с квартирите, а синът ми ме успокоява, че в Леуварден първата година ти осигуряват общежитие. Ако някой има инфо , дали това е вярно(за общежитие) , ще съм благодарна, ако сподели. Въобще всякаква информация ще ми е супер полезна. Виждам, че някои кандидатствали деца са вече приети, та ми е интересно кога започвате да търсите квартира? Ходите ли на място за оглед? Ако намерите например началото на годината наемате ли при положение , че ще се плаща наем много месеци без да се ползва?
А работа намира ли се лесно, защото без да работи не виждам как ще се справим ? Много въпроси още преди да е приет, но искрено вярвам , че това ще стане.
Благодаря ви предварително!

# 197
  • София
Здравейте,
Интересувам се в Академичните справки на учениците трябва ли да фигурира оценка по предмет, който се води ФУЧ? Такава оценка има, но от училището не я включиха в справката Sad

# 198
  • Варна
Искам да ви кажа , че не бяхме взели билет за връщане от Айндховен с Уиз , само за Варна и то доста солидна цена . Днес закупи за 20 лв , и декември вече ще плати багажа . Общата цена е от на младежа акаунта е 100 лв . Та проверете си . Simple Smile

# 199
  • На дивана, под юргана
Здравейте! На синът ми му предстои кандидатстване много скоро. Почти си е подготвил всички документи, като изключим IELTS, на който мисли да се яви декември месец.Ориентирал се е към приложни университети- комуникации и мултимедиен дизайн в Леуварден ( тази специалност му е най на сърце) и някакви подобни специалности в Хага и Бреда. От всякъде получавам информация, че е много трудно с квартирите, а синът ми ме успокоява, че в Леуварден първата година ти осигуряват общежитие. Ако някой има инфо , дали това е вярно(за общежитие) , ще съм благодарна, ако сподели. Въобще всякаква информация ще ми е супер полезна. Виждам, че някои кандидатствали деца са вече приети, та ми е интересно кога започвате да търсите квартира? Ходите ли на място за оглед? Ако намерите например началото на годината наемате ли при положение , че ще се плаща наем много месеци без да се ползва?
А работа намира ли се лесно, защото без да работи не виждам как ще се справим ? Много въпроси още преди да е приет, но искрено вярвам , че това ще стане.
Благодаря ви предварително!

Да, така е. В Леуварден има общежития за студентите през първата година. Резервирането на общежитията започва някъде в началото на април, но сайта им беше супер зле, дано са го оправили. Ето това е: https://www.studentstay.com/

# 200
А цените за общежитие спрямо тези за квартира как са?Blush

# 201
  • София
Здравейте! Някой да препоръча частен превозвач за багаж София-Амстердам до адрес?

По горното питане, обикновено студентското настаняване/общежитие е на по-приятелска цена в сравнение със свободния пазар. Да не говорим, че е по-сигурно от гледна точка на договорни отношения и избягвате евентуални  измами Simple Smile

# 202
  • София
Здравейте,
Аз изпратих два пъти багаж до Ротердам с Интерлогистика.
Доставят до адрес, хубаво е децата да имат местен телефон, защото на български не звънят.
Дъщеря ми си следеше пратката и в деня на доставката си я чакаше.

# 203
  • София
Аз искам да изпратя малко домашна консерва, бутилка ракия 😂 Такива работи. Не съм сигурна, че ще мине при куриерите.

# 204
Аз пращах със Спиди, но прегледаха абсолютно всичко. Пратих сирене , луканка и лютеница, като всичко беше фабрично вакуумирано и със срок на годност (по-дълъг). Вероятно утре ще е при девойката, поне проследявайки пратката вече е в Холандия. За алкохол, не зная как стоят нещата. Минах само с БГ номер и мейл

# 205
  • София
Хм, как Спиди взеха сирене - то е в срок на годност, но нали трябва да се съхранява на ниска температура?
И аз искам да пратя, но мислех, че не позволяват.

# 206
При мен Спиди върнаха лютеницата, защото е стъкло. Гледат доста старателно, всичко което се изпраща трябва да е купено и да има етикет, не разрешават домашно производство, нито билки, нито чай, мед, лекарства. Може една бутилка купен алкохол с бандерол, като те опаковат в тяхна кутия.

# 207
  • Варна
Момичета , погледнете Арамекс ?! Прочетете им внимателно условията 😉

# 208
Да, всичко беше купено, не домашно. За лютеницата, само я увиха с опаковка за чупливи неща. Казаха ми, че до един буркан може. Всеки офис на Спиди работи различно Simple Smile- типично по нашенски. Има офиси, в които без холандски номер не приемат, аз поне имах късмет в нашия. Ще пиша и когато пристигне, дали всичко е стигнало Simple Smile

# 209
Аз пращах с NL dostavki , взимат всичко без акцизни стоки, лекарства също може

Общи условия

Активация на акаунт