Студенти в Нидерландия - 19

• 73 072
  • 734
  •   1
Отговори
# 75
И аз да се похваля: моята дъщеря е получила имейл, според който ще й връчат някакъв сертификат, задето си е взела с отличен резултат всички изпити от първата година, от първия път. Явно е рядкост, защото връчването ще става на официално тържество. Учи софтуерно инженерство и компютърни науки в ТУ Айндховен.
Приключването на първата година е по тържествено и от дипломирането, факт.  Техни си традиции. Смята се, че преминаването на  трудната първа година е най голямата крачка за студентите  .
Приятелката на сина ми се самоиздържаше 4 години с работа в  Доминос. Няма кофти работа . Има работа, която ти подсигурява средства за да продължиш напред обучението си

# 76
Държавните регулации изстреляха в космоса наемите в Амстердам

https://www.economic.bg/bg/a/view/dyrjavnite-regulacii-izstrelja … emite-v-amsterdam

# 77
А кога би следвало да отвори порталът на SSH?  Бъдещ първокурсник само за краткосрочно наемане ли може да кандидатства?

# 78
И аз да се похваля: моята дъщеря е получила имейл, според който ще й връчат някакъв сертификат, задето си е взела с отличен резултат всички изпити от първата година, от първия път. Явно е рядкост, защото връчването ще става на официално тържество. Учи софтуерно инженерство и компютърни науки в ТУ Айндховен.

Всички деца които успяха да  завършат  първата си година получиха диплома или сертификат !Тържеството беше грандиозно с поименно викане на всяко дете  при връчването!За съжаление едва 50-60% от започналите получиха такава и обяснението е ,че първата година е най-трудна  за адаптация , а и голяма част от децата не издържаха на темпото на учение.

# 79
Здравейте!

Изчетох повечето стари теми, но възникна един въпрос, на който получавам различни отговори.
Ще се радвам ако можете да ми съдействате.

Академичната справка трябва ли да бъде легализирана или само превод с подпис е достатъчен?

# 80
Кажете откъде сте получили отговори, за да се получава и разликата. Кандидатствали ли сте вече през системата?

Последна редакция: пн, 16 окт 2023, 15:07 от chervenokoska_2

# 81
Кажете откъде сте получили отговори, за да се получава и разликата. Кандидатствали ли сте вече през системата?

Все още подготвя документите бъдещата студентка-т.е. пише мотивационно писмо, CV и др., с които да се регистрира в системата и да кандидатства.
За акадечната справка  разбирам, че не трябва да бъде легализирана, а само преведена, но от агенциите за превод твърдят, че трябва.От Юнифай казаха да им пратя, те ще  я преведат срещу съответната сума(не уточниха дали ще я легализират), но искам да полвам услуги на познат.

И така стана  объркването ми Simple Smile

# 82
  • София
Здравейте,
за TUe Айндховен, изисквали ли са при записване / започване документ, удостоверяващ ваксинациите на студента?
На моя син са слагани при лекар, който не работи със здравна каса и съответно няма да излязат от компютърната система.
Какво може да се направи , за да получа официален документ , който да предоставя, ако го поискат ?
Искам да се подготвя отрано, че в институциите всичко е бавно и да не се търчи в последния момент.

Имаме ги нанесени в синята здравна книжка, в картона, но в системата не.
Личния лекар по ЗК каза, че не може да ги нанесе, защото не са слагани от нея и край това е.

Междувременно намерих това https://egov.bg/wps/portal/egov/dostavchitsi+na+uslugi/spetsiali … cirani+uslugi/467

Но дали това ми трябва и изобщо изискват ли го ? Отделно пише, че в София няма институция, само с електронен подпис, който за момента той няма.

Последна редакция: пн, 16 окт 2023, 15:53 от Сойка Присмехулка

# 83
Отзад напред по въпросите.
- Не е необходимо нищо свързано с ваксинации. Не и на самия университет. Възможно е при записване към личен лекар, но и тогава ме съмнява. Холандците имат различен имунизационен календар от нашия.
Скрит текст:

- По мое мнение и опит за превода - само от заклет преводач е достатъчно. При кандидатстване е възможно качването на документите да става поетапно. Не е задължително това да стане наведнъж. След като заплати таксата за кандидатстване (вече много университети имат такава), може да се отправи конкретно запитване и към тях. Но на база факта, че самата диплома минава само с превод от заклет преводач, няма логика да изискват друго.

Последна редакция: пн, 16 окт 2023, 16:02 от chervenokoska_2

# 84
  • Варна
Здравейте!

Изчетох повечето стари теми, но възникна един въпрос, на който получавам различни отговори.
Ще се радвам ако можете да ми съдействате.

Академичната справка трябва ли да бъде легализирана или само превод с подпис е достатъчен?

Миналата седмица кандидатства дъщеря ми и я приеха условно,само превод на акдемичната справка трябва,за дипломата после знам,че трябва и легализация.

# 85
Имаше един такъв дълъг и напоителен спор миналата година и мисля доста майки ще потвърдят, че е необходим само превод при заклет преводач за дипломата после (това не е легализация) Simple Smile. Но на който му е по-спокойно, може и да мине процедурата по легализация през фирма-посредник или НАЦИД .

# 86
Всички деца които успяха да  завършат  първата си година получиха диплома или сертификат !Тържеството беше грандиозно с поименно викане на всяко дете  при връчването!За съжаление едва 50-60% от започналите получиха такава и обяснението е ,че първата година е най-трудна  за адаптация , а и голяма част от децата не издържаха на темпото на учение.
[/quote]
Това за кой университет е? Наистина ли това тържество е по-официално от дипломирането? Присъстват ли родители?

# 87
  • Варна
Стана ми интересно , за всички университети изискванията за тези въпроси еднакви ли са ?
Имам спомен , че имаше разминаване . ( Май беше с начина на плащане на таксата към Унито (тогава и се “простихме “ с Юнифай )и вида на картата за плащане което държа да уточня , че тогава не знаех , а разбрах наскоро , когато платиха вече и Унито си дръпна ( кредитна) .

# 88
  • София
Имаше един такъв дълъг и напоителен спор миналата година и мисля доста майки ще потвърдят, че е необходим само превод при заклет преводач за дипломата после (това не е легализация) Simple Smile. Но на който му е по-спокойно, може и да мине процедурата по легализация през фирма-посредник или НАЦИД .
Потвърждавам, че миналата година само с превод от заклет преводач подадохме и двата документа - академична справка и диплома.
Подайте документите. Ако има проблем, ще ви пишат от университета.

# 89
Благодаря на всички за бързите отговори!

Общи условия

Активация на акаунт