Египет /Тема 15/

• 58 088
  • 737
  •   1
Отговори
# 315
  • Beyond the Frontiers
Може. Хубаво е да предупредите агенцията, че да не ви издирват колегите из цяло Кайро...
Може да си ползвате самолет и хотел....а другото сами. Ако искате и самата екскурзия в Кайро, входни билети и т.н. да ползвате с групата, а друг хотел, трансфер - по-скоро няма как да стане.

# 316
Разбира се, че бих предупредила агенцията предварително. Просто, моя близка беше преди година в Египет с агенция и каза, че се дразнели, ако някой предприеме нещо самостоятелно и твърдели, че носят отговорност за групата и не можело всеки да си прави каквото иска. Аз обикновено пътувам самоорганизирано, но в случая бих се възползвала от агенция, заради директния полет от Варна до Египет и най вече, че каца в Кайро и излита от Хургада /или обратно/, което спестява полети и разбира се - време, което може да използва за разглеждане на забележителности или плажуване и почивка.

# 317
  • Beyond the Frontiers
Ами нормално. Разбира се, че ако се движите самостоятелно, туроператорът не носи отговорност. Колегите се дразнят, точно защото някой хуква на някъде без да предупреди, а те трябва да издирват, програмата се нарушава, другите туристи са недоволни....Да не говорим, че като закъсат някъде, пак на колегите звънят и искат да им помагат...
Иначе никой не може насила да ви накара да сте с групата. Просто тръгвайки сами си отговаряте изцяло самите вие за всичко.

# 318
Какво е мнението Ви  за Оnex Tour? Имат качени много добри предложения за хотели

# 319
  • Sofia
За мен са ок! Пътували сме с тях за други дестинации и не сме имали проблеми. Но не знам как са им екскурзоводите за Египет.

# 320
  • Sofia
Честита Нова Година на всички в темата! Simple Smile

Дано се радваме на много незабравими екзотични почивки през 2024 г.!

Аз имам малко по-особено питане – възможно ли е да си закупиш двуседмична програма в някой хотел, да речем, в Марса Алам? Т.е. връщането ти да не е след седмица, а след 14 дни? Някой чувал ли е за подобен вариант? Имам предвид, програма през някой от нашите туроператори.
Две седмици би трябвало да излизат значително по-евтино от една, предвид че плащаш за самолетните билети и трансферите само по веднъж.

Последна редакция: вт, 02 яну 2024, 21:38 от Blаck Cat

# 321
Честита Нова Година на всички в темата! Simple Smile

Дано се радваме на много незабравими екзотични почивки през 2024 г.!

Аз имам малко по-особено питане – възможно ли е да си закупиш двуседмична програма в някой хотел, да речем, в Марса Алам? Т.е. връщането ти да не е след седмица, а след 14 дни? Някой чувал ли е за подобен вариант?
Две седмици би трябвало да излизат значително по-евтино от една, предвид че плащаш за самолетните билети и трансферите само по веднъж.
[/quote
Мисля, че Онекс имат оферти за 14 дни

# 322
  • Sofia
Да, възможно е!  Възможно е също почивката да ви е 9,10 или12 дни. Преди ковида
така почивахме, тръгваме с една група и се връщаме с друга. Просто трябва да видите в кои дни има чартър и да комбинирате. Излиза малко по-скъпо, но за такива като нас, на които седмица им е малко си заслужава.

# 323
  • Beyond the Frontiers
Ако искате и месец може да стоите. Плащате си пълен пакет обаче.
Като няма как да правите комбинации на полети и програми на различни туроператоро.
Т.е. възможни са 7, 14, 21 дена с една фирма.
Ако ползвате друга ,а примерно 10 нощувки, на практика ще платите 7 при едните и 7 при другите.
Говорим за чартъри от България.

За сега е така.

# 324
Ако искате и месец може да стоите. Плащате си пълен пакет обаче.
Като няма как да правите комбинации на полети и програми на различни туроператоро.
Т.е. възможни са 7, 14, 21 дена с една фирма.
Ако ползвате друга ,а примерно 10 нощувки, на практика ще платите 7 при едните и 7 при другите.
Говорим за чартъри от България.

За сега е така.

Какво значи пълен пакет? Предполагам само нощувките имате предвид? А се заплащат само двата полета на отиване и връщане?

А има ли туроператор или фирма, която да направи индивидуална програма, но да ползва чартърите? Например повече дни Кайро.

# 325
  • Beyond the Frontiers
Плащат си се 100% и двата пакета. Нощувки, билети, застраховки. Няма отстъпки.
Проверих Онекс приспадат 30 евро за трансферите. И това е.

Вашата логика като потребител е, че щом не ползвате услугата билет, значи не трябва да плащате. Обаче това е пакет, тези празни седалки трябва да се платят на авиокомпанията, не могат да се продадат на някой друг на практика. Логично няма как да останат за сметка на туроператора.

За вторият ви въпрос: има специализирани програми с малко по-различни опции, но са само на определени дати. Абакс и Бохемия вече имат пуснати такива.
Изцяло индивидуалните програми се изготвят по запитване и големите фирми по-скоро ще ви откажат да се занимават. Разбира се там става въпрос и за доста по-сериозни цени.

# 326
Чартъри от Пловдив има ли?

# 327
  • Beyond the Frontiers
Чартъри от Пловдив има ли?
За сега не. Те и май не се получават много...Плюс, че в момента има сериозен недостиг на самолети.

# 328
  • Sofia
Всяка фирма която организира повече от един чартърен полет седмично може да предложи такъв пакет. Примерно при полети в петък събота и вторник, можете да ползвате 10 нощувки (събота-вторник или от вторник до петък), както и 11 нощувки от петък до вторник или от вторник до събота. Да, излиза по-скъпо защото седалките в едната посока остават празни и няма кой друг да ги плати, но както вече написах, за такива на които 7 дни са им малко си заслужава, а и кеф цена няма. Simple Smile Пътували сме така с Тез Тур без проблем, при Онекс също става.

# 329
Плащат си се 100% и двата пакета. Нощувки, билети, застраховки. Няма отстъпки.
Проверих Онекс приспадат 30 евро за трансферите. И това е.

Вашата логика като потребител е, че щом не ползвате услугата билет, значи не трябва да плащате. Обаче това е пакет, тези празни седалки трябва да се платят на авиокомпанията, не могат да се продадат на някой друг на практика. Логично няма как да останат за сметка на туроператора.

За вторият ви въпрос: има специализирани програми с малко по-различни опции, но са само на определени дати. Абакс и Бохемия вече имат пуснати такива.
Изцяло индивидуалните програми се изготвят по запитване и големите фирми по-скоро ще ви откажат да се занимават. Разбира се там става въпрос и за доста по-сериозни цени.

Нищо не пречи част от седалките да са формирани от пакети от повече дни. Въпрос на гъвкавост и търговски нюх. Чуждите туроператори как успяват да предлагат подобни опции? Няма драма да се плати някаква надценка, но пълни билети за 4 посоки е неприемливо и недалновидно.

Общи условия

Активация на акаунт