Египет /Тема 15/

• 58 107
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
Плащат си се 100% и двата пакета. Нощувки, билети, застраховки. Няма отстъпки.
Проверих Онекс приспадат 30 евро за трансферите. И това е.

Вашата логика като потребител е, че щом не ползвате услугата билет, значи не трябва да плащате. Обаче това е пакет, тези празни седалки трябва да се платят на авиокомпанията, не могат да се продадат на някой друг на практика. Логично няма как да останат за сметка на туроператора.

За вторият ви въпрос: има специализирани програми с малко по-различни опции, но са само на определени дати. Абакс и Бохемия вече имат пуснати такива.
Изцяло индивидуалните програми се изготвят по запитване и големите фирми по-скоро ще ви откажат да се занимават. Разбира се там става въпрос и за доста по-сериозни цени.

Нищо не пречи част от седалките да са формирани от пакети от повече дни. Въпрос на гъвкавост и търговски нюх. Чуждите туроператори как успяват да предлагат подобни опции? Няма драма да се плати някаква надценка, но пълни билети за 4 посоки е неприемливо и недалновидно.
В такъв случай, ще ти излезе много по на сметка, сама да си организираш пъуването. Хотелите може да си ги букнеш от всяка една платформа, при това с безплатна канселация до последния ден. Има много по-голям избор на хотели, от тези, които предлагат агенциите.  А ако пътуваш от София имаш варианти на полети до Кайро -отиване и връщане,  с Turkish airlines  или Lufthansa. Можеш да направиш и мултитрип с кацане в Кайро и връщане от Хургада /или обратно/ с Turkish Airlines.Или пък ако целта е само почивка -отиване и връщане само до Хургада.  Ако изчакаш промоция на авиокомпанията, може да излязат на доста добри цени билетите.

# 331
  • Beyond the Frontiers
Защо смятате, че не е пробвано и на никой не му е хрумвало? Дали ако се продаваше добре, нямаше да се предлага по-активно?
Фирмите в БГ имат по 1 чартър на програма, на седмица за Египет конкретно.

# 332
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
...
В такъв случай, ще ти излезе много по на сметка, сама да си организираш пъуването.
Скрит текст:
Хотелите може да си ги букнеш от всяка една платформа, при това с безплатна канселация до последния ден. Има много по-голям избор на хотели, от тези, които предлагат агенциите.  А ако пътуваш от София имаш варианти на полети до Кайро -отиване и връщане,  с Turkish airlines  или Lufthansa. Можеш да направиш и мултитрип с кацане в Кайро и връщане от Хургада /или обратно/ с Turkish Airlines.Или пък ако целта е само почивка -отиване и връщане само до Хургада.  Ако изчакаш промоция на авиокомпанията, може да излязат на доста добри цени билетите.

пробвали ли сте? или говорите... принципно?

като пътувала често по тази линия мога да кажа, че пакетите, които се предлагат се доближават силно до цената на  самолетните билети. само на самолетни билети - без застраховки, без трансфери, без хотели, без турове, без нищо.
второто важно нещо е - няма директни полети. лети се през Атина, или Истанбул, или Букурещ, Виена... пътуването е около 10-12 часа и то ако не закъснее някой от самолетите.
при едно от последните ни пътувания с детето пристигнахме в София с 13 часа закъснение - 23 часа полети и летища.
на едно от връщанията ни в България почти ни свалиха във Виена заради овърбукнат полет. не е изключение, почти редовна практика е за австрийските авиолинии.

виждала съм промоция само веднъж, но дори с най-голямата промоция на егейците (трябваше да си в клуба И да пътуваш в точно определен период) цената беше над 300 евро.
и май не съм виждала полети на нискотарифни компании.

забравих да напиша.
не работя в туристическа компания, не съм агент на такава, не пътувам като турист.
не правя реклама на никоя компания.

# 333
Плащат си се 100% и двата пакета. Нощувки, билети, застраховки. Няма отстъпки.
Проверих Онекс приспадат 30 евро за трансферите. И това е.

Вашата логика като потребител е, че щом не ползвате услугата билет, значи не трябва да плащате. Обаче това е пакет, тези празни седалки трябва да се платят на авиокомпанията, не могат да се продадат на някой друг на практика. Логично няма как да останат за сметка на туроператора.

За вторият ви въпрос: има специализирани програми с малко по-различни опции, но са само на определени дати. Абакс и Бохемия вече имат пуснати такива.
Изцяло индивидуалните програми се изготвят по запитване и големите фирми по-скоро ще ви откажат да се занимават. Разбира се там става въпрос и за доста по-сериозни цени.

Нищо не пречи част от седалките да са формирани от пакети от повече дни. Въпрос на гъвкавост и търговски нюх. Чуждите туроператори как успяват да предлагат подобни опции? Няма драма да се плати някаква надценка, но пълни билети за 4 посоки е неприемливо и недалновидно.
В такъв случай, ще ти излезе много по на сметка, сама да си организираш пъуването. Хотелите може да си ги букнеш от всяка една платформа, при това с безплатна канселация до последния ден. Има много по-голям избор на хотели, от тези, които предлагат агенциите.  А ако пътуваш от София имаш варианти на полети до Кайро -отиване и връщане,  с Turkish airlines  или Lufthansa. Можеш да направиш и мултитрип с кацане в Кайро и връщане от Хургада /или обратно/ с Turkish Airlines.Или пък ако целта е само почивка -отиване и връщане само до Хургада.  Ако изчакаш промоция на авиокомпанията, може да излязат на доста добри цени билетите.

За някои дестинации самоорганизирането е много по-скъпо и неудобно, макар и по твоя кройка. Такава е Египет. Другата е Кападокия.

Галактик, със сигурност не съм първата, която се е сетила. Също така не е нужно всички седалки да са с такава опция. Освен това е много лесно да се променят пакетите, ако има желаещи за по-дълги. Всичко е въпрос на гъвкавост да се вземат парите на клиентите. Нашите туроператори(съжалявам да го кажа) не са нито гъвкави, нито с качествено обслужване. Затова от години съм на терена на самоорганизирането и поглеждам фирмите само за дестинации, които обсъждаме в момента. И пак не ми е ок. Например промяната на хотелите с текста "или подобен", а той никога не е подобен, страшно ме вбесява.

Последна редакция: чт, 04 яну 2024, 09:12 от Fancy

# 334
Предложих самоорганизиране, в случая, в който се търси по-голям престой и се налага да се платят два пакета на агенция. Тогава няма как да излезе по-скъпо. Турците пускат промоции няколко пъти в годината, като цената на двупосочния билет излиза около 250-300евро. Хотелите са на  същите цени, дори при старателно търсене може да се намери доста добра оферта. Трансферите могат да се заменят с
Предимство е, разбира се, че чартърите са директни и няма стоп, а времето вярно е си е ценно. Но всеки си преценява приоритетите и дали и какво иска да плаща.

# 335
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
разбира се, че всеки сам си преценява и определя приоритетите, но е заблуждаващо да се твърди, че самоорганизирано ще е по-евтино.
и не съм убедена, че ще е лесно и безопасно.
Simple Smile тукашните хора са много учтиви и готови да помогнат, но не се заблуждавайте, че е лесно да се разберете.
повечето изобщо не знаят езици, а тези, които смятат, че знаят всъщност знаят отделни думи и фрази и когато излезете извън тях най-често казват "ОК" и "Йес", без изобщо да разберат с какво се съгласяват и какво обещават.
последно чух от един шофьор, че знае руски.
и след това гордо преброи до пет-шест някъде. с което се изчерпа всичкия му запас от думи.
пътували сме основно с турците и гърците. имаме и златни и платинени карти за стар алаянс и за търкиш еър. не си спомням цени под 300, дори не и под 350, което беше еднократно, инцидентно и обвързано с период.

# 336

Това са произволни дати  с Lufthansa, които току що реших да пробвам. Цените са такива за много дати до май месец.

# 337
И аз като видя "подобен хотел" ми е ясно, че това е вратичката за кофти хотел. От личен опит!

# 338
Здравейте! Планираме почивка до Хургада в началото на април. Ще посетим Пирамидите и Луксор с БГ агенция. Мислим да си запазим нощувки в хотел Gravity hotel and aqua park. Някой посещавал ли го е? Как е храната? За други допълнителни екскурзии смятаме да ползваме услугите на Аладин травел. Всякаква допълнителна информация ще ни бъде полезна. Благодарим!

# 339
  • Beyond the Frontiers
"Или подобен" е текст съгласно правилата в закона за туризъм и ЕС законодателството.
Основно замяни име при програма тип екскурзия.
Причината е ясна: представете си че има програма, всичко е платено, резервирано и т.н. Два дена преди тръгване става пожар в хотела...Нормално е да има право да се смени със такъв от същото ниво.

Да вметна само, че всеки хотел има същите права, ама там не сте го забелязали това условие. Дори да имате резервация директна, платена, потвърдена...хотелът може да откаже да ви настани, но следва да предложи алтернатива.

# 340
"Или подобен" е текст съгласно правилата в закона за туризъм и ЕС законодателството.
Основно замяни име при програма тип екскурзия.
Причината е ясна: представете си че има програма, всичко е платено, резервирано и т.н. Два дена преди тръгване става пожар в хотела...Нормално е да има право да се смени със такъв от същото ниво.

Да вметна само, че всеки хотел има същите права, ама там не сте го забелязали това условие. Дори да имате резервация директна, платена, потвърдена...хотелът може да откаже да ви настани, но следва да предложи алтернатива.

Напротив, забелязали сме го. Но то касае форсмажорни обстоятелства, които са лесно доказуеми. Освен това за толкова години пътуване, още не ми се е случвало. А на тези, на които им се е случвало, заместителят наистина е същата или по-висока категория за същата цена. Което съвсем не може да се каже за БГ туроператорите. Категоризацията на заместителите може да се води същата, но всъщност хотелите, които заместват са далече под нивото на избрания, и за това говори рейтингът им. И хайде да си говорим истините. С този текст се злоупотребява жестоко, и туристите няма какво да направят, защото вече са на място... Принуда! И се злоупотребява, не заради пожар и подобни....хахаха. А защото места в хотелите не се ангажират от туроператорите до последно, (или на нашите туроператори не се дават приоритет, както на други големи; нямат рамкови договори и т.н.),  някои хотели се използват съвсем умишлено за реклама и привличане на клиенти, а после пак съвсем планирано и умишлено се сменят с друг хотел, който макар и със същите звезди, е далеч по-евтин...заради много, много неща.
Аз имам две пътувания през целия си живот с организирана екскурзия. И двете с най-големите фирми на пазара към момента. При първата щяхме да изпуснем самолета, заради организирания шатъл до летището. Грешка на представителя на място.
А при втората в хотела се опитаха да ни дадат друга стая, различна от платената. За което пак беше виновен туроператора.
Освен това познавам много отблизо практиките на Алма Тур. Но не, не съм работила за тях. Помните ли Алма Тур? Simple Smile Форсмажорът е последното нещо, което е причина за подобни практики.
Законът го предвижда, но по причнина добри практики, които у нас всъщност се видоизменят до нещо съвсем друго.

# 341
И ние така се подлъгахме по един рекламен клип за Кападокия, сниман от професионален оператор/явно заведен точно за това/ с хубави хотели, в които беше настанена рекламната група - истината обаче се оказа съвсем друга. Също бяха 4* хотели/както по програма/, но нищо общо с показаните. Писахме и се подписахме цялата група и се обаждахме по телефона, но реакция нямаше никаква. И става въпрос за една от най-големите фирми в страната!
А преди години с екскурзия за замъците по Лоара ни настаниха целият рейс в мотел на магистралата и около него нищо...

# 342
  • Sofia
Благодаря за отговорите за по-дългия престой, момичета! Simple Smile

Мда, как ли пък ще тръгна да плащам на агенциите за услуги, които няма да съм използвала. Simple Smile Честно казано, въобще не ми беше минала през ума мисълта, че биха изисквали заплащането на допълнителни два билета на човек... Няма как да стане това.

Явно ще трябва да се самоорганизираме, ако искаме по-дълъг престой. В нашия случай цената би била с около 30% по-ниска, спрямо тази на туроператорите, а с малко повече дебнене се надявам, че може да излезе почти наполовина.
Именно затова реших да се поинтересувам от по-рано – за да имам време да обмисля всичко старателно.

# 343
Не разбирам защо слагате всички ТА под общ знаменател. И аз съм имала тотално провалени почивки от недомислици на служители в някоя ТА, но съм имала и страхотно обслужване и обръщане на внимание на най-малката подробност пак от ТА.
А седалките в самолетите не са подарък от авиокомпанията. Самолета се лангърка в дадена посока и се ПРОДАВА това удоволствие. Летищните и горивни такси не са брой пътници /до колкото знам/, а са на полет. Горивото също не се влияе от брой пътуващи. Дали останалите пътници ще са склонни да си поделят “седалката“, която не ползвате и не искате да платите, за да останете още няколко дена? А на връщане, ако самолета е пълен, с пръст ли ще посочите кой да остане, за да се качите вие? Това е чартър все пак.

# 344
  • Beyond the Frontiers
Сигурно не сте чували за хотели, който анулират резервация при пристигане с аргумент, че са в овърбукинг...а не заради форсмажор.  Или защото са приели други клиенти, които плащат по-висока тарифа...
И сигурно само в БГ се случва да се смени хотел по програма.

Общи условия

Активация на акаунт