Египет /Тема 15/

• 57 883
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
[Здравейте - и на нас ни предстои почти същото пътуване и знам, че банкоматите там са супер (няма такси и с карти като револют получаваш най-добрият курс), но се чудех от къде можем да си набавим едни 100-200 лв дребни пари за бакшиши? Има ли начин от България или там на място някъде? Нали чейндж бюрата тук уж не дават стотинки, но може би не важи за тамошната валута?

Спокойно, ние също откачихме да търсим дребни преди да тръгнем - то не беше обикаляне по чейдж бюра, заявки в банки... Ужас.
Още на летището, докато си плащате визата/таксата - ще ви развалят парите.
В хотела имахме машинка, където пъхваш доларите и ти насипва паунди. Аз лично хванах един чичко да ми го направи, защото всичко беше на египетски.
На рецепцията в хотела също могат да ви развалят.
Плащала съм с карта един път - нямаше такса. Но не съм теглила от банкомат.

# 511
Здравейте,

Обмисляме варианти за меден месец през Април, като най-важно за нас е да има добър All Inclusive (откъм храна, а-ла карт ресторанти), както и най-важното - хубав, чист и (по възможност) кристален плаж. Ако има риф към него е предимство, но не е задължително. Харесва ми и когато територията на хотела е по-озеленена.
Спряхме се на тези хотели, но не можем да преценим кой е най-добрият:

STEIGENBERGER RAS SOMA 5*
BARON PALACE SAHL HASHEESH 5*
RIXOS PREMIUM MAGAWISH 5*
SERRY BEACH RESORT 5*

Ще се радвам да чуя мнението ви!

# 512
Здравейте все още се чудим за кога да запазим своето море миналата година бяхме в Хургада за Великден.
Тази година обмисляме Шарм Ел шейх,дали края на март ще е топло и ще става за къпане понеже сме с две деца?

# 513
  • Варна
И аз това се питам. Иска ни се Шарм от Варна, с деца сме.

# 514
  • София
Здравейте все още се чудим за кога да запазим своето море миналата година бяхме в Хургада за Великден.
Тази година обмисляме Шарм Ел шейх,дали края на март ще е топло и ще става за къпане понеже сме с две деца?
миналата година бяхме в началото на септември в Хургада и беше супер. Но ние обичаме топлото време и висока температура на водата. Около 40 градуса на въздуха.Simple Smile

# 515
За самоорганизиращите се - от 15.03 Пегасус пускат полети до Кайро от Истанбул( С. Гьокчен) на цени от 80$

# 516
  • Beyond the Frontiers
За самоорганизиращите се - от 15.03 Пегасус пускат полети до Кайро от Истанбул( С. Гьокчен) на цени от 80$
Добре звучи. Сега да вземат и музея да отворят....

# 517
За хубав, чист и кристален плаж и море, май трябва да се преориентирате към Малдивите, в Египет няма такова животно. Аз стигнах до това заключение след доста задълбочено проучване, за което ми помогнаха и мненията тук.

# 518
  • Beyond the Frontiers
Малко е странно това изказване...
Ясно е, че в Египет плажовете са коралови. Ако някой търси ситен пясък тип Малдиви - трудно...
Наличието на живи коралови рифове пък е достатъчно доказателство дали водата е чиста.

SnowRoze1, всичките посочени хотели са изключително висок клас и няма да съжалявате за никой от тях.
Serry е нов хотел, най-централен от всички. В самата Хургада. Чуден е, но като сравнение с по-малка територия и ако си представяте някакъв огромен плаж...мисля, че не отговаря на идеята.
Барон е страхотен, там има обаче вятър. Поне така са ми казвали практикуващи кайт сърф.
Аз бих избирала между Риксос и Щайгенбергер.
На Риксос плажът е един от малкото истински пясъчни плажове със сигурност.

# 519
  • Sofia
За хубав, чист и кристален плаж и море, май трябва да се преориентирате към Малдивите, в Египет няма такова животно.

Как да няма?! Че те, всички плажове в Египет, са такива. Peace

# 520
За хубав, чист и кристален плаж и море, май трябва да се преориентирате към Малдивите, в Египет няма такова животно.

Как да няма?! Че те, всички плажове в Египет, са такива. Peace

Дай конкретни примери. Аз разучавах много подробно плажовете в Шарм, или са с насипан пясък или са с (мъртви) корали и скали точно отпред  и е невъзможнп влизане в морето, освен по кей (пред Риксос например), или април месец е ужасно ветровито. Последно се спрях на Iberohotel Palace по препоръка на Галактик, защото там е по-закътано, но плажът е  компромисен, което ясно се вижда от снимките.

А лазурно екзотично море (тип Малдиви) няма никъде в Египет, точно както няма никъде на Черно море.

# 521
Плажът пред Беладжио в Хургада например много прилича на язовир. Беше обявен за пясъчен, и като го видях доста се шокирах. На сушата е червен сбит чакъл, в който краката няма как да ти потънат /както в пясъка/, а във водата е тиня, стъпиш ли, се вдига мътилка и дори краката ти залепват в тинята.

# 522
Galactic Voyager, много благодаря за помощта!

# 523
Плажът пред Беладжио в Хургада например много прилича на язовир. Беше обявен за пясъчен, и като го видях доста се шокирах. На сушата е червен сбит чакъл, в който краката няма как да ти потънат /както в пясъка/, а във водата е тиня, стъпиш ли, се вдига мътилка и дори краката ти залепват в тинята.
Здравейте, а за хотела какво ви е мнението? Април ще сме там в началото? Не знам става ли за плаж и басейни?

# 524
  • Beyond the Frontiers
Няма такива пясъчни плажове в Египет като Малдиви. Има с пясък, но не е като Малдиви. И разбира се друг тип са бреговете. Ама всеки има различно виждане за хубав плаж...

Иначе на Иберотел Коста Марес е пясък, като при нас например. Влизаш и плуваш и съвсем близо до брега има риф, защитен. Аз съм виждала там морени, риба крокодил и костенурки. Другите рибки са ясни.

Общи условия

Активация на акаунт