Египет /Тема 15/

• 57 934
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
  • Beyond the Frontiers
Аз не знам, кой какво чете. Ама в тази новина нито се пише, че Шарм е затворен за туристи, нито че има такъв план. Не пише и, че Египет ще влиза във война с някой.

Израел предупреди цивилните в определен район на Палестина да се евакуират. На практика няма на къде вече да се евакуират. И тъй като правителството на Египет следи ситуацията и се опасяват, че ще има бежанци към Египет, се подготвят. Строят бежански лагер с огромни стени (защото освен невинни бежанци има опасения и че опасни субекти ще избягат и съответно ще създават проблеми в самия Египет).

# 541
  • Варна
Аз лично имах предвид, че излизат статии, да и дадох пример, но и миналата година, тук като беше истерия на тема Египет, хората си ходеха и прекарваха страхотни почивки.

# 542
  • Beyond the Frontiers
Аз лично имах предвид, че излизат статии, да и дадох пример, но и миналата година, тук като беше истерия на тема Египет, хората си ходеха и прекарваха страхотни почивки.
Ами едно към едно същото го има като новина на Нова ТВ. Аз я прочетох днес през деня.

Аз ще пътувам на 1.04 към Шарм с децата си. Ако нещо се случи преди това, програмите ще се анулират и ще ми върнат парите.

# 543
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
аз лично бих попитала има ли, а не бих заявила "няма такова животно", но това съм аз.
хубавото на Египет е, че е близо, евтино е и е топло когато при нас е студено.
разбира се има и по-топло, и по-хубаво, и по-луксозно... свят голям, варианти много.

и е до избор - всеки е свободен да пътува където иска и както иска. Simple Smile
мир?

да разкажа ли за първото ни ходене в Ал Аламейн?
хотелът е супер-дупер... лентичката е прерязана лично от Сиси и всичките крале, шейхове и каквито там са им титлите на арабските страни. запис на тържественото откриване се върти на екраните въ фоайето.
извън сезона е, така обичаме да ходим, беше и в месеца на Рамадана. пристигаме почти в 11:00. регистрация, документи и аз задавам много важния въпрос - храната. бяхме станали в 6, не сме закусвали.
- може ли да закусим в ресторанта на хотела.
- може, разбира се, че може, в тази кула (седем са) има два ресторанта във фоайето и един към басейна.
- в кой от тях може да закусим?
- разбира се, че можете, ето ресторанта.
останах с усещането, че не се разбираме съвсем, но тръгваме с човека към ресторанта. показва и го, отвън, и със скръбна физиономия казва, че закуската за тази сутрин не е включена в цената.
- няма проблем. ще си я платим. може ли?
- разбира се, че може, но точно сега ресторанта затваря, защото закуската е до 11:00.
- добре, а да обядваме може ли?
- може, разбира се, че може...

и така нататък, още толкова време, а може и по-дълго да беше, докато се разбере, че ресторантите не работят на обяд, но може да си поръчаме храна в стаята.

Simple Smile хубава беше, и през следващите дни поръчвахме.

това е едно от нещата, които имах предвид, когато казах, че е трудно човек да се оправи. не те лъжат, просто не могат да казват "не".
не знаят къде е мястото, за което питаш, но те насочват наляво, надясно... и звучат много убедително.

https://www.regalheightshotel.com/en/news/regal-heights-grand-opening-celebration

Последна редакция: сб, 17 фев 2024, 17:57 от st. Dobri

# 544
  • На планетата Земя
Хахаха,Добри, така живо си го представих! Точно така са, толкова досадни на моменти, че чак ти стават сладки и ти иде да ги цунеш по челата 😆😆😆

# 545
Здравейте отново!
Може ли да споделите мнение за хотел Caves Resort Beach, Хургада?
Ще пътуваме за първи път до Египет и избрахме този хотел много ни допадна, но коментарите са 50% ок, 50% не и то конкретно към храна...

Благодаря Ви!

# 546
Здравейте отново!
Може ли да споделите мнение за хотел Caves Resort Beach, Хургада?
Ще пътуваме за първи път до Египет и избрахме този хотел много ни допадна, но коментарите са 50% ок, 50% не и то конкретно към храна...

Благодаря Ви!

Четете ревютата в гугъл - не се доверявайте само на Буукинг. Лично аз винаги ги намирам най-близки като оценка до моята. 3.9 е окей - ще си изкарате добре. КЛИК

Ние запазихме в този - КЛИК - излезна точно 1000 лв общо за 2-ма, 5 нощувки.

Последна редакция: пн, 19 фев 2024, 18:21 от feedy

# 547
Здравейте дали някой има отзиви за хотел BLEND CLUB AQUA RESORT.

# 548
Здравейте.
Някой може ли да сподели мнение за екскурзиите на Бохемия? Програмата си е тяхна, не е на Абакс или на друг голям оператор. Заинтригувани сме от тази с тръгване от Хургада, круиз по Нил и последните две нощувки - в Кайро (в 4-звезден хотел с лоши отзиви в Букинг). Биха ми били полезни всякакви отзиви - за водачите и екскурзоводите, за организацията на допълнителните екскурзии, за круизния кораб (В офертата няма никакво описание, нито снимки.), за хотелите, които ползват в Хургада и Кайро...
Бързо трябва да вземем решение и ще съм много благодарна за всяка информация.

Последна редакция: пн, 19 фев 2024, 20:53 от Ли

# 549
Здравейте дали някой има отзиви за хотел BLEND CLUB AQUA RESORT.
Миналата година питах за него, заради аквапарка го харесахме. Не намерих никакви отзиви и не рискувахме.

# 550
Коя местна агенция за екскурзии препоръчвате в Шарм Ел Шейх?
Има ли подобна като Аладин в Хургада?

# 551
Аладин работи във всички курорти.

# 552
Здравейте, кои месеци са подходящи за посещение на Египет, по-конкретно Шарм ел Шейх или Хургада? Simple Smile

# 553
  • Beyond the Frontiers
Здравейте, кои месеци са подходящи за посещение на Египет, по-конкретно Шарм ел Шейх или Хургада? Simple Smile
Египет е целогодишна дестинация. Личните предпочитания за месеци зависят изцяло от целта на пътуването.

# 554
Да се доверя ли на Бохемия за круиз по Нил?Thinking

Общи условия

Активация на акаунт