Египет /Тема 15/

• 58 152
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Може би, ще се насочим към Bel Air Azur Resort (Adults Only). Разгледах доста снимки в Tripadvisor на всички хотели, които харесахме и честно казано има доста разочароващи от гледна точка на стая и баня (доста мръсни, стари, захабени и неподдържани). Става въпрос най- вече за Sunny Days El Palacio Resort и ZYA Regina Resort and Aqua Park. Най- прилични изглеждат в Bel Air и Seagull (не че стаите са най- важни, защото не се прекарва много време в тях, но все пак да бъдат поддържани).

Затова ще се радвам, ако дадете мнение за самите стаи в хотелите. Иначе относно Bel Air и Arabia Azur, доколкото разбирам ползват еднакъв плаж, включително и островчето, което ми допада (надявам се да не греша). В Booking Bel Air има най- висока оценка от всики тези хотели. Предполагам е обективна?

А, относно Seagull, виждам че има стандартни стаи и Superior. Superior би трябвало да са реновирани и да са по- ОК от стандартните? Предполагам, продавате Seagull повече от Bel Air поради причината, че в него става и за дечица, докато Bel Air е Adulst Only- предполагам, че има значение?

От снощи сме в seagull resort. Бяхме настанени в много, ама много смотани стаи, че ходих да се карам с рецепция и днес ни преместиха. Казаха ни, че от агенцията в такава категория са запазили. Иначе хотелът не е лош, има два плажа, не мога да преценя доколко са големи на фона на други хотели. Храната е хубава. В момента съм на плажа, много е приятен. От хотела все още не сме излизали.

За съжаление това им е любим отговор. Агенцията предлага Х типа стаи, които хотелът е предоставил като цени. Клиентът си избира тип стая и получава такава, за каквато е платил. Друг е въпросът, в какво го настанява хотелът. Едно от най-честите оплаквания, които имам от туристи, е че хотелът им дава гадни стаи, обяснява, как това е запазено от агенцията и иска доплащане за да ги смени...Съветвам всеки, които е в такава ситуация, първо да говори с представителите на място.

Доста продавам този хотел, защото от икономичните варианти е сравнително най-добре. Със сигурност не е уау, но е с добро местоположение и си има всичко.

Двата хотела Азур на практика са в едно. Просто единият е само за възрастни. Прилични са.

Другите два са си икономични хотели. Ако са на промоция - да супер.
[/quote]

# 616
Здравейте! Моля, за отзиви за хотел Steigerberger Aqua Хургада.

# 617
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
Моля за малко помощ,кои са хотелите с хубав риф в Хургада?

# 618
  • София
Здравейте! Утре отиваме в Хургада, моля за препоръки какво мога да си купя оттам - четох, че маслата са им хубави, но от къде?
Ако говориш за етерични масла - много внимавай. Тези, които се опитаха да ни продадат в специализиран магазин, бяха абсолютно фалшиви. Ако не можеш да разпознаваш истинско от фалшиво, по-добре не купувай...
Изобщо не разбирам. Бях чела за масло от лотус от фабриката. От българите тук също няма разбиращ, а местните не ми се иска да питам, че няма отърване от тях.
Здравейте, през октомври плануваме почивка в Хургада за двама и в понеделник ще ходим да резервираме. Спрели сме се на няколко хотела
3) SEAGULL BEACH RESORT 4*
От снощи сме в seagull resort. Бяхме настанени в много, ама много смотани стаи, че ходих да се карам с рецепция и днес ни преместиха. Казаха ни, че от агенцията в такава категория са запазили. Иначе хотелът не е лош, има два плажа, не мога да преценя доколко са големи на фона на други хотели. Храната е хубава. В момента съм на плажа, много е приятен. От хотела все още не сме излизали.
Във вторник се връщаме и ще пиша коментар, защото за четиризвездни хотели почти не се публикува.
Питайте в групата на Български институт по Египтология във ФБ. Там има много хора, коити често пътувст до Египет и може да Ви насочи някой какво да гледате или в кой магазин да отидете.

# 619
Здравейте!
в събота тръгваме за Египет.Съответно въпросите са :
- ще бъдем на круиз.... колко джобни пари да носим- аз и ММ? Ще трябва да вземем няколко подаръчета - да препоръчате  нещо за децата ( 2 над 20годишни и 1 на 3год) , да си купуваме вода, по някоя дреболия (нещо като магнити или ключодържатели или нещо типично за Египет  за приятели да препоръчате  ), и знам ли нещо дребно ако ни хареса , но храната е осигурена? За бакшиши колко да предвидим ?  Ако изтървам нещо - моля да напишете. От къде е най удачно да пазарим? От Хургада или Кайро? Предполагам , че в градчетата по продължение на круиза ще е скъпо и стоките ще са фалшиви
- времето - да, разгледах Accu weather -24-32 градуса- летни дрехи, задължително нещо за главата и май това е ? Бански за кораба и Хургада , репелент ? Друго?
- Как стои въпроса с лекарствата и лекарската помощ в Египет? Ние ще си вземем лекарства от тук , но не дай си боже ако се наложи?
- за визата и интернет картата съм наясно.... Моля ако нещо изтърваме да добавите

# 620
С питане съм за хотел Iberotel Makadi Beach - някой бил ли е там и какво да очаквам?

Пак да попитам, ако никой не е прочел въпросът ми...
Хургада ми е непознат район, само летището сме ползвали.

# 621
Здравейте!
- ще бъдем на круиз.... колко джобни пари да носим- аз и ММ? Ще трябва да вземем няколко подаръчета - да препоръчате  нещо за децата ( 2 над 20годишни и 1 на 3год) , да си купуваме вода, по някоя дреболия (нещо като магнити или ключодържатели или нещо типично за Египет  за приятели да препоръчате  ), и знам ли нещо дребно ако ни хареса , но храната е осигурена? За бакшиши колко да предвидим ?  Ако изтървам нещо - моля да напишете. От къде е най удачно да пазарим? От Хургада или Кайро? Предполагам , че в градчетата по продължение на круиза ще е скъпо и стоките ще са фалшиви
- времето - да, разгледах Accu weather -24-32 градуса- летни дрехи, задължително нещо за главата и май това е ? Бански за кораба и Хургада , репелент ? Друго?
- Как стои въпроса с лекарствата и лекарската помощ в Египет? Ние ще си вземем лекарства от тук , но не дай си боже ако се наложи?
- за визата и интернет картата съм наясно.... Моля ако нещо изтърваме да добавите
За лекарства… може да си вземете нещо да имате под ръка за температура, за диария, за алергия, стандартните без рецепта. Там също продават лекарства. Същите са като нашите, но на арабски. Не са по-скъпи. Купували сме сироп за кашлица там и ни консултираха добре в аптеката. Ползвали сме и лекарска помощ по застраховката и общо взето ни изписаха същите, които си и носихме. Те бяха покрити от застраховката. Доволни сме е от прегледа.

# 622
Здравейте! Някой закупувал ли е сам самолетни билети за Египет? И също така дали някой е летял с вътрешен полет от Шарм до Хургада или обратно?

# 623
  • Варна
Здравейте!

Вземете си по 3-5 долара дневно за бакшиши поне. За вода 1 долар - 2 бутилки или в местните пари. По 1 долар за 3ма за тоалетна. Изкушенийца има навсякъде - магнитчета на пирамидите примерно, чаши, пирамидки, пясък в шишенца, но изчакайте гида да ви покаже откъде, защото търговците са много нападателни. На изхода на всеки храм има търговци. Ще им свикнете. На кораба за напитки също се доплаща допълнително. За 3 дена май 15тина долара изхарчих там.
Аз лично си бях взела грубо 30-40 долара дневни, за да не се стискам. За лични подаръци - бих препоръчала картуши (за семейството). Нашият местен гид ни поръча в Луксор - има различни видове и дизайни. Във фабриката за алабастър също има страхотни неща, аз си взех котки Simple Smile
За дрехите - задължително си вземете по някой суичър. През деня е горещо, но рано сутрин здраво траках зъби. Местните шалове са идеални - може за покривало, може и да се увиеш като ти стане студено. Продават се навсякъде - има различни размери, качество и цветове.

# 624

За лекарства… може да си вземете нещо да имате под ръка за температура, за диария, за алергия, стандартните без рецепта. Там също продават лекарства. Същите са като нашите, но на арабски. Не са по-скъпи. Купували сме сироп за кашлица там и ни консултираха добре в аптеката. Ползвали сме и лекарска помощ по застраховката и общо взето ни изписаха същите, които си и носихме. Те бяха покрити от застраховката. Доволни сме е от прегледа.
За каква застраховка става въпрос всъщност? За тази която  в цената на екскурзията? Или допълнителна ? Ако е за допълнителна, къде да се направи ?

# 625
Здравейте! Днес или утре ще правя резервации за почивка в Хургада, за края на април. Колебая се между два хотела- Gravity hotel and Aquapark Hurghada и Swiss in resort Hurghada. Бях харесала и Desert rose, но отпадна, защото нямат стаи с морски изглед.
Моля, за впечатления и препоръки.

# 626
Здравейте!
- ще бъдем на круиз.... колко джобни пари да носим- аз и ММ? Ще трябва да вземем няколко подаръчета - да препоръчате  нещо за децата ( 2 над 20годишни и 1 на 3год) , да си купуваме вода, по някоя дреболия (нещо като магнити или ключодържатели или нещо типично за Египет  за приятели да препоръчате  ), и знам ли нещо дребно ако ни хареса , но храната е осигурена? За бакшиши колко да предвидим ?  Ако изтървам нещо - моля да напишете. От къде е най удачно да пазарим? От Хургада или Кайро? Предполагам , че в градчетата по продължение на круиза ще е скъпо и стоките ще са фалшиви

Била съм на круиз, но преди доста време. Писали са за водата и тоалетната.
Ако имате възможност поръчайте в някое чейч бюро да ви приготвят 50 (20-30) $ по 1. Обикновено мрънкат и не искат, бъдете настоятелни. Също и по 1 или 2 евро, ако имате. Колко бакшиш е нормално да се дава ще разберете на място. Все пак не е нещо задължително.
Препоръчвам ви да си вземете повече лекарства, макар и да ги върнете после: за болка, против температура, разстройство, нещо за стомах и каквото още се сетите, даже и антибиотик, защото много се съмнявам, че на всеки кораб има лекар. Писа се, че лекарствата в Египет са добри, в аптеките помагат, но на кораба на който бяхме аптека нямаше. Програмата е доста натоварена, надявам се да нямате време да боледувате. Hands Pray
Ще се срещате с още много кораби, на всяка спирка се събират по 5-6, понякога и повече кораби и става нещо като мост, преминавате през спрелите докато стигнете вашия.
Не съм с наблюдение на кораба да е имало фалшиви стоки на круиза. Навякъде се пазарете, това включва и корабите, така че е трудно да се каже къде ще е по-евтино, предвид че времето на суша ще ви е доста ограничено. Логично би трябвало в Кайро да е по-евтино. Ако намерите магазин с фиксирани цени до хотела в Кайро или Хургада ще ви е най-удобно, но предвид времето не се знае как ще е всичко.
Вземете си по-дебела дрешка, след като залезе слънцето става ужасно студено, поне за мен. А и ще сте капнали от умора.
За подаръци въобще не мога да помогна, аз се затруднявам с такива неща, но всичко, което ви предлагат веднага делете на 3 и тогава започвайте пазарлъка. По долар, два ще намерите доста от т.н подаръци.
Вземете си веселото настроение и напред!

Редактирам се за да пусна клип с цени в Шарм Ел Шейх от 16.02.2024г. Ако не разбирате руски, пуснете автоматичния преводач, човекът обаче си показва стоката и казва кое колко струва.
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 18 мар 2024, 20:27 от Zanet

# 627
Здравейте,
Някой дали е почивал в CHARMILLION GARDENS AQUAPARK в Шарм? Как е храната и чистотата? Имам страхове от хранителни натравяния. С две деца ще сме.

# 628
Кога пътувате? Имаше много назад в темата коментар, по спомен добър коментар без негативи. [quote author=Ерос link=topic=1593981.msg47768684#msg47768684 date=1710840206]
Здравейте,
Някой дали е почивал в CHARMILLION GARDENS AQUAPARK в Шарм? Как е храната и чистотата? Имам страхове от хранителни натравяния. С две деца ще сме.
[/quote]

# 629
  • Beyond the Frontiers
Не е проблем храната. А водата...

Чудесен хотел. Даже точно кухнята му хвалят често.

Общи условия

Активация на акаунт