Египет /Тема 15/

• 58 165
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, имам запитване относно няколко хотела в Хургада, понеже много се колебаем, кой да изберем. Ако имате някакъв отзив, било положителен или отрицателен, към тях, ще съм много благодарна!
-Xanadu Makadi Bay 5*
-Jaz Aquaviva Hotel Premium 5*
-JAZ Aquamarine 5*
-JAZ MAKADI OASIS RESORT 5*
-Tropitel Sahl Hasheesh Lux 5*

Търсим някой по тих хотел за релакс, без много шумни анимации и вечерни шоу програми. Също така знам че има и доста ветровити плажове там, ако имате също мнение по въпроса ще е от полза.

# 601
  • Beyond the Frontiers
Jaz Oazis отговаря най-вече на всичко посочено.
Въпреки, че всички имат зони без анимация.

# 602
Здравейте, октомври бяхме в Tropitel Sahl Hasheesh.  Избрахме хотела предимно заради кораловия риф. Плажът е с голям отлив. Имаше и вятър, но действаше разхлаждащо. Доволни сме от храната и обслужването, с отношение към клиента. На басейна, докато се появим, идва човек и пита как да позиционира удобно за нас чадъри, шезлонги, носи ни хавлии. И това към всички туристи. Ако желаеш, носят ти пиета от бара. Но всичко това става без натрапчиво присъствие, без да усещаш, че си касичка и го правят за бакшиш. Ние се отплащахме с някой долар, но и към тези, които не го правеха, отношението беше същото. Мениджърът или началникът, който отговаря за територията на големия басейн, наблюдава и ако някой от момчетата е пропуснал новопоявили се туристи, ги насочва,  за да бъдат обгрижени.
По време на вечерята, под външната част на ресторанта почти всяка  вечер имаше изпълнения на живо - изпълнения на виолончело, цигулка, саксофон. Нежна и приятна музика,  докато се храниш.
Туристите предимно са германци, англичани, румънци. Денят преди да си тръгнем, дойдоха още едно семейство българи.  
За любителите на гмуркането има красив коралов риф. Излиза се с водач, няколко пъти през деня в определени часове - последната снимка. Между коралите се е образувал естествен вътрешен басейн. Там също може да се видят рибки, но истинското богатство е отвън.

Последна редакция: пн, 11 мар 2024, 11:15 от gigina

# 603
Миналата година бяхме в,, Jaz Oasis resort ,,. Хотелът е прекрасен.Обслужване , храна , чистота , плаж са без забележка. Изключително доволни останахме .Препоръчвам с две ръце !

# 604
Desi_2, в който хотел риксос по-точно бяхте? Гледам, че онекс пускат промоция за 900 Евро за Риксос голф и се чудя дали дали да запазим

# 605
  • София-Лагера
Desi_2, в който хотел риксос по-точно бяхте? Гледам, че онекс пускат промоция за 900 Евро за Риксос голф и се чудя дали дали да запазим
Rixos Sharm El Sheikh -  Adults Only 18 Plus

# 606
Това си е програмата на Абакс. Ще си пътувате с Абакс.

Обадих се да попитам,служителката на Адвентур не знаеше нищо за тази програма,каза че в понеделник ще провери.Явно са я пуснали Абакс вчера?!След това и видях ,и други агенции я имат и там съм направила запитване,че да видим,цената е много добра..Освен EL KARMA AQUA BEACH RESORT,харесах и още един хотел-SUNNY DAYS EL PALACIO 4* според вас,кой е по-хубав?
Аз също видях тази оферта, харесах Ел Карма, въпреки доста лошите отзиви в букинг, които бяха предимно от араби, и преди малко капарирах. Най-вече заради престоя в Кайро и пирамидите, макар че вече сме ги виждали .
Имаме още едно море през май в Анталия, така че тази бюджетна оферта ни устройва. Дано не се разочароваме прекалено. Искам да знам какви места можем да посетим на място? Хотелът дали предлага превоз до Хургада или пък дали има спирка пред хотела? Интернет от летището ли да си вземем или да разчитаме на wi-fi в хотела?

# 607
  • Бургас
Здравейте! Утре отиваме в Хургада, моля за препоръки какво мога да си купя оттам - четох, че маслата са им хубави, но от къде?
На кои магазини си струва да обърна внимание по главната улица?
За почерпка за в България, кое е традиционно да купя?

# 608
Здравейте бихте ли препоръчали хотел в Хургада с риф. За трима възрастни бюджета ни е около 3500-3700
Благодаря предварително

# 609
Здравейте! Утре отиваме в Хургада, моля за препоръки какво мога да си купя оттам - четох, че маслата са им хубави, но от къде?
На кои магазини си струва да обърна внимание по главната улица?
За почерпка за в България, кое е традиционно да купя?
Ако говориш за етерични масла - много внимавай. Тези, които се опитаха да ни продадат в специализиран магазин, бяха абсолютно фалшиви. Ако не можеш да разпознаваш истинско от фалшиво, по-добре не купувай, колкото и да ти обясняват, че това е семеен бизнес и да ти показват снимки от поля с билки.

# 610
Здравейте, през октомври плануваме почивка в Хургада за двама и в понеделник ще ходим да резервираме. Спрели сме се на няколко хотела:
1) ARABIA AZUR 4*
2) SUNNY DAYS EL PALACIO 4*
3) SEAGULL BEACH RESORT 4*
4) BEL AIR AZUR (ADULT ONLY +18) 4*
5) ZYA REGINA AQUA PARK 4*

Моля, за мнение за тези хотели, ако има някой по- запознат или някой, който е бил в някой от тях.
Искаме да бъдат близо до центъра на града, тъй като обичаме да разглеждаме и да се разхождаме, а не да стоим само в стаите. Поради тази причина сме се спрели на тези, но в темите няма много информация за тях. Държим и плажът да е хубав и достатъчно голям, тъй като забелязах, че на повечето други хотели плаживете са сравнително малки (съответно няма да има достатъчно места). Ако може и малко информация за ресторантите.

Благодаря предварително!

# 611
  • Бургас
Ако говориш за етерични масла - много внимавай. Тези, които се опитаха да ни продадат в специализиран магазин, бяха абсолютно фалшиви. Ако не можеш да разпознаваш истинско от фалшиво, по-добре не купувай...
Изобщо не разбирам. Бях чела за масло от лотус от фабриката. От българите тук също няма разбиращ, а местните не ми се иска да питам, че няма отърване от тях.
Здравейте, през октомври плануваме почивка в Хургада за двама и в понеделник ще ходим да резервираме. Спрели сме се на няколко хотела
От снощи сме в seagull resort. Бяхме настанени в много, ама много смотани стаи, че ходих да се карам с рецепция и днес ни преместиха. Казаха ни, че от агенцията в такава категория са запазили. Иначе хотелът не е лош, има два плажа, не мога да преценя доколко са големи на фона на други хотели. Храната е хубава. В момента съм на плажа, много е приятен. От хотела все още не сме излизали.
Във вторник се връщаме и ще пиша коментар, защото за четиризвездни хотели почти не се публикува.

Последна редакция: чт, 14 мар 2024, 16:27 от dorita_

# 612
Ако говориш за етерични масла - много внимавай. Тези, които се опитаха да ни продадат в специализиран магазин, бяха абсолютно фалшиви. Ако не можеш да разпознаваш истинско от фалшиво, по-добре не купувай...
Изобщо не разбирам. Бях чела за масло от лотус от фабриката. От българите тук също няма разбиращ, а местните не ми се иска да питам, че няма отърване от тях.
Здравейте, през октомври плануваме почивка в Хургада за двама и в понеделник ще ходим да резервираме. Спрели сме се на няколко хотела
От снощи сме в seagull resort. Бяхме настанени в много, ама много смотани стаи, че ходих да се карам с рецепция и днес ни преместиха. Казаха ни, че от агенцията в такава категория са запазили. Иначе хотелът не е лош, има два плажа, не мога да преценя доколко са големи на фона на други хотели. Храната е хубава. В момента съм на плажа, много е приятен. От хотела все още не сме излизали.
Във вторник се връщаме и ще пиша коментар, защото за четиризвездни хотели почти не се публикува.

Здравейте, ще се радвам, ако споделите допълнителни впечатления Simple Smile

# 613
С питане съм за хотел Iberotel Makadi Beach - някой бил ли е там и какво да очаквам?

# 614
  • Beyond the Frontiers
[/quote]

За съжаление това им е любим отговор. Агенцията предлага Х типа стаи, които хотелът е предоставил като цени. Клиентът си избира тип стая и получава такава, за каквато е платил. Друг е въпросът, в какво го настанява хотелът. Едно от най-честите оплаквания, които имам от туристи, е че хотелът им дава гадни стаи, обяснява, как това е запазено от агенцията и иска доплащане за да ги смени...Съветвам всеки, които е в такава ситуация, първо да говори с представителите на място.

Доста продавам този хотел, защото от икономичните варианти е сравнително най-добре. Със сигурност не е уау, но е с добро местоположение и си има всичко.

Двата хотела Азур на практика са в едно. Просто единият е само за възрастни. Прилични са.

Другите два са си икономични хотели. Ако са на промоция - да супер.

Последна редакция: чт, 14 мар 2024, 18:02 от Galactic Voyager

Общи условия

Активация на акаунт