Египет /Тема 15/

• 58 232
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
Извинете Not today,
Вие планирате ли пътуване в Египет?

Not today.

България Еър поне ще прибере почиващите.

# 91

Галактик нито пренебрегва, нито осмива ситуацията, а я следи и то с професионален интерес.

Вие сериозно ли "професионален интерес" ? "Лекичко на тях им вярвам повече." , "Няма да пускам снимка на разговора с консула в Египет, който се чуди, кой е измислил тази информация на сайта на външно..." Това ако не е пренебрегване и осмиване не знам. Финансовият интерес не трябва да е преди хората и тяхното здраве.

Вече има изолирани действия и по земя. Няма съмнение че ще има и по мащабни такива.

Вие сериозно ли ?Ситуацията в момента е твърде рискова и никой не знае и няма как да каже дали ще ескалира и в коя посока. Да добавя , че не плаша никой, всеки сам преценява дали да отиде на почивка и да не загуби парите за нея или да предприеме друга стъпка .И най-вече дали самия той ще се чувства спокоен на почивката си!

# 92
А вие сериозно ли?
Някъде да съм написала - Отивайте в Египет, всичко е точно, няма опасност!
Всеки си има глава на раменете и сам си прЕценя!

# 93
Цитат

Вие сериозно ли ?Ситуацията в момента е твърде рискова и никой не знае и няма как да каже дали ще ескалира и в коя посока. Да добавя , че не плаша никой, всеки сам преценява дали да отиде на почивка и да не загуби парите за нея или да предприеме друга стъпка .И най-вече дали самия той ще се чувства спокоен на почивката си!

"Вие сериозно ли ?" - ?
"Ситуацията в момента е твърде рискова" -  "не плаша никой" - Последно?
"да не загуби парите за нея" - когато агенцията няма дори полети за твоята почивка и министерството на твоята държава ти казва да НЕ пътуваш до там,  клиента няма вина, парите за почивката следва да се компенсират.

# 94
А вие сериозно ли?
Да, но добрата преценка се основава и на точна информация. Отделно, почивката не е само в пътя до местоположението, а и в качествения и спокоен релакс на място.

# 95
  • Sofia
Информация има предостатъчно. Нали не си мислите, че ТА и ТО са толкова прости, че да продължават да пращат туристи там, където не трябва? Ще кажете, че всичко опира до пари и на никой не му пука за другите. Ок, приемам, но защо смятате, че извънредното връщане на  същите тези туристи би им струвало малко? И да, всеки сам си преценЯ, но и ТА/ТО нямат вина, че напрежение тлеещо години наред, е ескалирало точно сега.

# 96
А вие сериозно ли?
Да, но добрата преценка се основава и на точна информация. Отделно, почивката не е само в пътя до местоположението, а и в качествения и спокоен релакс на място.

Съгласна съм с вас!
Но и няма как информацията  да е точна в тази динамична ситуация! Тя ще е за момента.Изведнъж може да дойде нова и ненадейна. Ако разчитаме на информация от преди един ден или от преди  минути пак не е сигурно защото след час положението може да е съвсем различно.
Качествения релакс е в основата на приятната почивка .
За който пита казвам: сериозна съм и то много !!!

# 97
  • Beyond the Frontiers
Полетите за Египет си излетяха днес нормално. На всички без Емералд.
Хотелите в Шарм и Хургада са пълни на 90%, така че сезонът си върви с пълна сила и успешно.
В Египет няма военни действия. Няма форсмажор. Няма причина да се отменят програми. В момента.

Като пускате статии и информация, поне проверявайте датите.

Ситуацията не е по-различна от обичайната. Винаги има риск някъде, нещо да се случи.
Много хора имаха притеснения за почивките в Турция заради земетресението. Е, Турция има супер успешен сезон.
Август месец имаше жестоко наводнение в Либия, Джерба е на 50 км. - нито се усети, нито разбраха.
Судан, който е огромен и точно до Египет, се тресе и гърми от месеци. Странно до сега никой не е анулирали програми, заради това.

Причината за анулация на полети е различна в момента. Няма нищо общо с Египет. Просто се използва като извинение.

Not today, не помня да се познаваме. Не помня да сме комуникирали, не знам на каква база си позволявате да правите оценка на написаното от мен. Вашата интерпретация е лично ваша.

# 98

Not today, не помня да се познаваме. Не помня да сме комуникирали, не знам на каква база си позволявате да правите оценка на написаното от мен. Вашата интерпретация е лично ваша.

"Като пускате статии и информация, поне проверявайте датите." На същата база на която вие си позволявате да правите оценка на всички в този форум!

# 99
  • Sofia
NotToday, вече стана прекалено лично и токсично, и предлагам да го прекратим!

# 100
NotToday, вече стана прекалено лично и токсично, и предлагам да го прекратим!

Не благодарение на мен. И да, нека на лични, ако някой има време за заяждане.

# 101
  • Mostly in my mind
Galactic Voyager, каква е причината за анулирането на полетите?

# 102
  • Sofia
Честно казано, много се радвам, че не успях да резервирам (в хотела, в който искахме да сме, нямаше свободни места).
Лично аз вероятно бих отишла, дори при настоящите обстоятелства, но си падам малко луда глава и трудно нещо може да ме откаже от планирана почивка.
Мисля си, обаче, че решението дали да се пътува, или "не", трябва да е изцяло в ръцете на клиента. Да те натискат да ходиш и да отказват да ти върнат парите, си е свинщина отвсякъде. Типично българска.

# 103

Мисля си, обаче, че решението дали да се пътува, или "не", трябва да е изцяло в ръцете на клиента. Да те натискат да ходиш и да отказват да ти върнат парите, си е свинщина отвсякъде. Типично българска.

За това говорим! Много правилно казано.

# 104
  • Beyond the Frontiers
Прясно инфо: Още реална информяция за обстановката в Египет. Вчера са стартирали регулярни ежеседмични  полети от Гърция до Шарм Ел Шейх.... Директни на Aegean Airlines от Атина. Явно в Гърция имат други критерии за безопасно пътуване и различна концепция за туризъм.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=625965526418929&id=100070164609765

Кой е отказал да върне пари? Щом полета е анулиран, парите ще се върнат.
Решението дали да се пътува винаги е в ръцете на клиента. В момента също е така.
Няма обаче основание да не се пътува. Египет не е във война, не е военна зона. Т.е. няма форсмажор. Туроператорът е длъжен да си изпълни договорите към клиенти и доставчици. Същото важи и за клиента.

"Като пускате статии и информация, поне проверявайте датите." На същата база на която вие си позволявате да правите оценка на всички в този форум!

Бихте ли показали, къде и кога оценявам "всички"? И как го разбрахте с регистрация от един ден?
Няма лошо в спор, но определено малко хора са наясно, как се води. Личните нападки и обиди не са аргумент.

Последна редакция: сб, 14 окт 2023, 12:57 от Galactic Voyager

Общи условия

Активация на акаунт