Египет /Тема 15/

• 58 310
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
Цитат
Кой е отказал да върне пари? Щом полета е анулиран, парите ще се върнат.
Решението дали да се пътува винаги е в ръцете на клиента. В момента също е така.
Няма обаче основание да не се пътува. Египет не е във война, не е военна зона. Т.е. няма форсмажор. Туроператорът е длъжен да си изпълни договорите към клиенти и доставчици. Същото важи и за клиента.

" Египет не е във война, не е военна зона" Това не е аргумент. Има много страни които изрично са посочени да не се пътува без да има война или военни действия  - Афганистан, Йемен ... Нали не мислите че всички туристи са наивни до такава степен? Налице е отказ от ТО и ТИ да се съобразят с официалната власт, сякаш те са над всички.

Трябва ли да се случи най-лошото за да спрете да гарантирате колко е безопасно в момента?

# 106
  • Mostly in my mind
Египет не ми е толкова спешен, че да тръгна да летя от Гърция даже.
Живи и здрави, ще отидем. Спокойствието ми е най-важно. Simple Smile

# 107
  • Beyond the Frontiers
Как да не е аргумент? Разбира се, че е.

В случая става вече въпрос за търговски спор между юридическо и физическо лице. И там си има точни правила и закони, конкретни уточния, какво е форсмажор и кога се прилага.
Това не е въпрос на лично мнение и емоция.

Египет не ми е толкова спешен, че да тръгна да летя от Гърция даже.
Живи и здрави, ще отидем. Спокойствието ми е най-важно. Simple Smile
Факт. Но предполагам, няма да тръгнете да обяснявате на непознати да не пътуват, защото вие сте взели друго решение за вас.

Galactic Voyager, каква е причината за анулирането на полетите?
Информацията, която имам е непотвърдена. Не бих спекулирала с нея публично по ред причини. Предполагам в следващите дни ще стане ясно.

# 108
Как да не е аргумент?Разбира се, че е.

"Няма обаче основание да не се пътува. Египет не е във война, не е военна зона. Т.е. няма форсмажор."

Форсмажор има, МВнР има издадено предупреждение, не е нужно да има война или военни действия за да има "форсмажор"/ предупреждение за пътуване - дадох ви пример със страни в които не се препоръчва да се ходи и НЕ попадат във вашият премис за война и т.н.  От туk вашето заключение което се основава главно на  "не е във война, не е военна зона" прави аргумента ви грешен/безпочвен.

# 109
Ама за какво е целия спор? Никой не ви принуждава да пътувате и никой на никого не краде парите. Всички търсят Галактик за помощ и всякакви въпроси, ама сега е черната овца, защото не блее в общия хор? Жената си споделя обективното мнение и (ценна) информация, а получава постоянно мърморене. Темата е за Египет, да се придържаме към нея.

Препоръки от личен опит за UAI в Египет?

# 110
И аз искам да напомня , че Galactic ни е ценен съветник по туристическите теми и да я помоля да ни информира какво се случва с клиентите от анулираните полети.
Моята дата е 29 10 с Емералд , заради хотел , който Абакс не предлага
Дано имам късмет

# 111
И аз искам да напомня , че Galactic ни е ценен съветник по туристическите теми и да я помоля да ни информира какво се случва с клиентите от анулираните полети.
Моята дата е 29 10 с Емералд , заради хотел , който Абакс не предлага
Дано имам късмет

Иматe ли имейл от Емералд относно полета?

Последна редакция: сб, 14 окт 2023, 16:53 от Анонимен

# 112
Как да не е аргумент?Разбира се, че е.

"Няма обаче основание да не се пътува. Египет не е във война, не е военна зона. Т.е. няма форсмажор."

Форсмажор има, МВнР има издадено предупреждение, не е нужно да има война или военни действия за да има "форсмажор"/ предупреждение за пътуване - дадох ви пример със страни в които не се препоръчва да се ходи и НЕ попадат във вашият премис за война и т.н.  От туk вашето заключение което се основава главно на  "не е във война, не е военна зона" прави аргумента ви грешен/безпочвен.

Има сериозно основание да не се пътува до Египет, а то е че се очаква и други страни да участват в конфликта!!! Това е нещо което не може да се предвиди.

# 113
Франция е обявила най-висока степен на опасност от терористични актове след вчерашния инцидент.
На сайта на МВнР е с код 2:
ИНДЕКС НА РИСКА

Ниво 2: Повишено внимание

Не разбрахме Not today и господинът, желаещ да отнемат лицензи на туроператори, дали имат резервации и са влезли в темата за да ни предупредят да не ходим в Египет или само си чешат клавиатурата.

Моя позната заминава за Йордания другата седмица. Вчера си е получила всички документи и инструкции от ТА.

# 114
Съобщението на Емералд е за анулирани полети на 14 и 15 10
Аз предприех това пътуване на мястото на друго провалено пътуване / Мексико/😀
Да видим…

# 115
Франция е обявила най-висока степен на опасност от терористични актове след вчерашния инцидент.
На сайта на МВнР е с код 2:
ИНДЕКС НА РИСКА

Ниво 2: Повишено внимание

Не разбрахме Not today и господинът, желаещ да отнемат лицензи на туроператори, дали имат резервации и са влезли в темата за да ни предупредят да не ходим в Египет или само си чешат клавиатурата.

Моя позната заминава за Йордания другата седмица. Вчера си е получила всички документи и инструкции от ТА.

Съдейки по 10 000+  поста които вие имате мисля че е красноречиво кой си чеше клавиатурата.

"Моя позната заминава за Йордания другата седмица. Вчера си е получила всички документи и инструкции от ТА." -  цитирам Black Cat -
 "Мисля си, обаче, че решението дали да се пътува, или "не", трябва да е изцяло в ръцете на клиента. Да те натискат да ходиш и да отказват да ти върнат парите, си е свинщина отвсякъде. Типично българска."

# 116
От сайта на БГ Еър
„България Еър“ ще изпълни чартърните си полети от Хургада и Шарм Ел Шейх в Египет до края на седмицата
14 октомври 2023
Във връзка с издаденото в петък предупреждение от Министерство на външните работи относно ограничаване на пътуването в съседните на Израел страни - Египет и Йордания, националният превозвач информира пътниците, че ще бъдат изпълнени планираните чартърни полети до египетските курорти Хургада и Шарм Ел Шейх през почивните дни - 14 и 15 октомври.

Въпреки повишаването степента на опасност, националният превозвач предприема тази стъпка с цел гарантиране на безопасното прибиране на туристическите групи от Египет, след като страната беше засегната от последиците на военния конфликт в Израел.

„България Еър“, като част от социално отговорната си мисия на национален превозвач, ще изпълни поетите си ангажименти към туроператорите и агенциите. Авиокомпанията се стреми да гарантира безопасен превоз на българите зад граница, в края на тяхната почивка в курортния град Хургада в събота и Шарм Ел Шейх в неделя.

Чартърните полети до края на седмицата от и до Египет ще бъдат изпълнени по предварително обявеното разписание и в пълен обем.

Екипът на „България Еър“ Ви уверява, че основен приоритет на авиокомпанията остават всички пътници и тяхното удобно и безопасно пътуване.

# 117
От сайта на БГ Еър
„България Еър“ ще изпълни чартърните си полети от Хургада и Шарм Ел Шейх в Египет до края на седмицата
14 октомври 2023

Авиокомпанията се стреми да гарантира безопасен превоз на българите зад граница, в края на тяхната почивка в курортния град Хургада в събота и Шарм Ел Шейх в неделя.

Аз го разбирам като прибираме си туристите и спираме докато няма промяна в ситуацията.

# 118
Ето мнение на българка, която живее в Хургада
https://www.facebook.com/groups/407713509656056/permalink/170884 … 543279/?ref=share

# 119
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
някои хора имат и полезни постове. имай го предвид.

няма съобщения от посолството.
няма нищо и от училището на детето.
няма указания за въздържане от пътуване или за барикадиране в дома и от службата в работата на половинката.
фирмата не е българска, не е египетска и са много отговорни към персонала си.

Общи условия

Активация на акаунт