Египет /Тема 15/

• 58 433
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
  • Beyond the Frontiers
Съобщението на Емералд е за анулирани полети на 14 и 15 10
Аз предприех това пътуване на мястото на друго провалено пътуване / Мексико/😀
Да видим…
Свалили са всички полети от сайта си и от резервационната система...Аз също имам хора на 18.10, 21.10....за съжаление те не поддържат дежурен екип през уикенда. Т.е. днес няма кой да отговори. Най-рано в понеделник.

България Еър потвърди, че ще си изпълни полетите. Все пак има туристи в Египет на Емералд, които трябва да се приберат в следващите дни. Съвсем логично е това.

Цитирам от статията: От МВнР поясняват пред Bgtourism.bg, че решението им е превантивна мярка, която се обуславя от изключителната динамика на събитията в региона и потенциалното им отражение върху ситуацията по сигурността в съседните на Израел държави. Предприетата от МВнР мярка има за цел единствено и само да допринесе в оптимална степен за безопасността, здравето и живота на българските граждани, които плануват пътувания към въпросните дестинации. Мярката не е задължителна, а препоръчителна!
https://bgtourism.bg/bulgarski-turisti-egypt-jordan/?fbclid=IwAR … JG29nN1hfSzaNidCg

Последна редакция: сб, 14 окт 2023, 18:20 от Galactic Voyager

# 121
Ние сме с Екватор и,програма на Абаакс за 18.10 само в Шарм Ел Шейх и вчера но потвърдиха ,че няма да бъде отменена .

# 122
Ние сме с Екватор и,програма на Абаакс за 18.10 само в Шарм Ел Шейх и вчера но потвърдиха ,че няма да бъде отменена .

Никакво съобразяване със ситуацията, с правителството, с клиентите си.

# 123
Not today, каква е целта на писанията ви тук? Всички ние имаме глави на раменете си, умеем да търсим информация в интернет, и можем да взимаме решения.
Бихте ли споделил/а реалния си проблем? Искате да пътувате, но Ви е страх? Искате полета Ви да бъде анулиран, за да не се отказвате само Вие и да загубите пари? Или просто обичате да внасяте напрежение?

# 124
Not today, каква е целта на писанията ви тук? Всички ние имаме глави на раменете си, умеем да търсим информация в интернет, и можем да взимаме решения.
Бихте ли споделил/а реалния си проблем? Искате да пътувате, но Ви е страх? Искате полета Ви да бъде анулиран, за да не се отказвате само Вие и да загубите пари? Или просто обичате да внасяте напрежение?

Както написа @Cristi и после го изтри, проблем че не блея в хор с другите?

"Всички ние имаме глави на раменете си, умеем да търсим информация в интернет, и можем да взимаме решения. "
Имани и аз и ти знаем , че ако това беше вярно то този форум нямаше да го има. Даваш назад и виждаш че 90% от постовете са от рода на "каква е температурата през месец еди кой си.. този хотел или другият хотел.. хавлия трябва ли да нося.." и т.н. Все неща които може да се проверят.

"Или просто обичате да внасяте напрежение?" Внасям другата гледна точка, а хора които имат глава на раменете не би следвало да се напрягат ако няма защо.

# 125
  • Beyond the Frontiers
Цитирам от статията: Мярката не е задължителна, а препоръчителна!
https://bgtourism.bg/bulgarski-turisti-egypt-jordan/?fbclid=IwAR … JG29nN1hfSzaNidCg

А който иска може да прочете тук: https://offnews.bg/turizam/v-egipet-e-spokojno-ima-turisti-ot-tc … uvPGP5b3yfLPF844M
И тук коментари на хора, които са в Египет: https://www.travelnews.bg/bg/news/16973572789983/balgarski-turis … sichko-e-spokoyno

Все така в Египет няма военни действия. Египет не е част от войната в Газа.

# 126
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
потвърждавам.
в Кайро няма напрежение.

# 127
Нищо не съм трила аз. Най - вероятно съм наранила нечия нежна душа и модератор ме е замел.

# 128
И аз съм в момента в Хургада. Всичко е нормално. Преди няколко часа дори се прибрахме от екскурзия до Луксор. По забележителностите и в хотела е пълно с туристи от всякакви националности.

# 129
Разпитах мои познати, които работят в бранша (макар не и в България), кой има полза от всяване на такава паника. Отговорът беше "Ами, буквално никой".
Между другото ми разказаха как немски и холандски туристи заменили едно градче в Украйна от тип Венеция за друго такова пак в Украйна. И почти никой не се отказал. Хората си пътуват, просто не ходят там където са им казали, че е наистина опасно.
Струва ми се, че това е достатъчно показателно, че имаме хората, които или тролват за забавление, или просто са се нашили с една камара пари за резервация, и сега треперят от страх (в което лошо няма). И не искат да преглътнат едни пари или страха си. Да всеки си прави преценката, но не смятам, че трябва да ставаме заложници на страховете на един човек. По тази логика не трябва да пътуват кораби и самолети. Като се замислиш, че има хора, които ги е страх да карат колело, защото наистина можеш сам да паднеш смъртносно от колело, съвсем отидохме в гъбите...

# 130
Разпитах мои познати, които работят в бранша (макар не и в България), кой има полза от всяване на такава паника. Отговорът беше "Ами, буквално никой".
Между другото ми разказаха как немски и холандски туристи заменили едно градче в Украйна от тип Венеция за друго такова пак в Украйна. И почти никой не се отказал. Хората си пътуват, просто не ходят там където са им казали, че е наистина опасно.
Струва ми се, че това е достатъчно показателно, че имаме хората, които или тролват за забавление, или просто са се нашили с една камара пари за резервация, и сега треперят от страх (в което лошо няма). И не искат да преглътнат едни пари или страха си. Да всеки си прави преценката, но не смятам, че трябва да ставаме заложници на страховете на един човек. По тази логика не трябва да пътуват кораби и самолети. Като се замислиш, че има хора, които ги е страх да карат колело, защото наистина можеш сам да паднеш смъртносно от колело, съвсем отидохме в гъбите...

idraganov90 прочитайки вашият пост ние оставаме с впечатление че вие сте един смел човек, Украйна, Египет колела, кораби.. Но както с всички които се бият в гърдите когато нещата станат реални пеят друга песен.

За някой който не трепери от страх малко е странно да питате във форума за безопасни неща..

"Някой може ли да препоръча какво може да се прави в Кайро извън програмата? Говорим нещо безопасно и..”

и  видимо да се притеснявате...

“- предпочитаме пътуването със самолет, съпругата ми се притеснява от няколко дни на кораб, а аз от нощни приключения в египетски влак

Следващия път преди да съдите , замислите се дали не прожектирате вашите емоции върху другите.

Последна редакция: пн, 16 окт 2023, 11:37 от Анонимен

# 131
  • Sofia
https://nova.bg/news/view/2023/10/16/429366/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D … 0%B0%D0%BD%D0%B0/
От тази сутрин, точно по темата. Изгледайте видеото с Драганов, защото в написаното е поорязано.

# 132

idraganov90 прочитайки вашият пост човек остава с впечатление че вие сте един смел човек, Украйна, Египет колела, кораби.. Но както с всички които се бият в гърдите когато нещата станат реални пеят друга песен.

За човек който не трепери от страх малко е странно да питате във форума за безопасни неща..

"Някой може ли да препоръча какво може да се прави в Кайро извън програмата? Говорим нещо безопасно и..”

и  видимо да се притеснявате...

“- предпочитаме пътуването със самолет, съпругата ми се притеснява от няколко дни на кораб, а аз от нощни приключения в египетски влак

Следващия път преди да съдите , замислите се дали не прожектирате вашите емоции върху другите.

Да, в моите въпроси имам предвид неща, които могат да се случат по принцип във всяко едно пътуване.
Да, жена ми се притеснява от морска болест, защото никой не иска да пвръща 3 дни на кораб или цяла нощ във влак, а не ракета да удари кораба или влака.
Да, дори и в София, след като стане тъмно могат да ви ограбят по време на разходка.
Докато Вие говорите как ще отидете в Египет, и ще ви убият с 8 ракети и 3 пълнителя от автомат изстреляни от съседната държава...
Ако не можете да осъзнаете семантиките в двата контекста, ще е много тъжно.

Вижте, не е срамно да си признаете, че сте дали Х пари за екскурзия, сега Ви е страх, и не искате да отидете, но все пак държите да ви върнат парите. Има си договор, който сте подписали и сте били наясно с такива сценарии.
Съвет - опитайте се да замените пътуването си с доплащане до друга дестинация.

Сега знам, че ще изберете фраза от поста и ще я извъртите в грешния контекст, каквито са абсолютно всичките ви отговори.

# 133
Всъщност, сравнението със София и с колелото е нелепо. И семантиката няма нищо общо в случая.

Последна редакция: пн, 16 окт 2023, 11:58 от Tsugumi_

# 134
  • Sofia
Не разбирам за какво е целият спор, ширещ се на последните страници?
Някои хора просто смятаме, че е редно агенциите да върнат парите на клиентите, които решат да канселират пътуването си, с оглед на международната обстановка. За мен всичко останало е следствие на недобросъвестни търговски практики. От морална гледна точка, не е редно. Това е.
Не виждам какво общо има страхът и защо да е повод за подигравки от страна на някои потребители. Аз самата написах, че вероятно бих отишла, ако бях запазила екскурзия, но има хора с по-лабилна нервна система, със склонност към паник атаки и какво ли още не, или пък семейства с малки деца, които не искат да поемат излишни рискове.

Последна редакция: пн, 16 окт 2023, 15:06 от Blаck Cat

Общи условия

Активация на акаунт