Египет /Тема 15/

• 61 012
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
Минавам само да споделя моя скромен опит с две почивки в Египет, че няма никакво значение каква стая си резервирал, а какво ще се разбереш на място на рецепция. Срещу бакшиш, разбира се. Общо взето първият ден го отделям за неразбории с настаняване. Имам отрицателен и положителен опит. Първият път ни настаниха в нереновирана стая, а бяхме платили за реновирана. Трябваше да се намеси и местния представител на Емералд за да се случат нещата. Вторият път ни настаниха в по-скъпа стая, но пък етажът не ни беше удобен без асансьор и с количка,  та пак ни я смениха с друга същия клас, която си беше и с топ локация.

# 181
Павел Иванов, благодаря за инфото. Това със настаняването 3+1 най -много ме притеснява. Годините назад когато съм търсила настаняване за нашата конфигурация двама възрастни с две деца винаги от агенциите с ми казвали, че единственият вариант е две двойни стаи. Сега за първа година има възможност 3+1. Дано да няма лоши изненади. За рецепцията колко да предвидя бакшиш? ,Там с долар няма да се мине:)

# 182
  • Beyond the Frontiers
С две големи деца съм. В стандартна стая в Гравити Хургада имахме 3 редовни легла плюс диван за още двама.
В Джаз Аквамарин - спалня и две лежанки.
3+1 си се настанява нормално и следва да има легла за всички.

Емералд ще възобновят полетите до Египет от другата седмица.

Последна редакция: чт, 19 окт 2023, 15:33 от Galactic Voyager

# 183
  • София

Емералд ще възобновят полетите до Египет от другата седмица.

А стана ли ясна причината да отменят полетите за тази седмица и миналия уикенд?

# 184
  • Beyond the Frontiers
На хората в туризма е ясна.

Плюс корекция в сайта на Външно - https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo/egypt

Коригирано е така, че да е както на почти всички ЕС държави.

Днес ще има пресконференция с посланика на Египет, МТ и някои браншови организации.

Последна редакция: чт, 19 окт 2023, 15:33 от Galactic Voyager

# 185
  • Sofia
За рецепцията колко да предвидя бакшиш? ,Там с долар няма да се мине:)

Ние оставихме $5, но сякаш, момчето не остана особено доволно, т.е. май трябваше повече. Grinning
Всъщност, идеята ни беше просто да получим стая на по-висок етаж, а се оказа, че като че ли, ни е дал стая от по-висок клас. Осъзнахме това, чак като се настанихме.

# 186
На хората в туризма е ясна.

Плюс корекция в сайта на Външно - https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo/egypt

Коригирано е така, че да е както на почти всички ЕС държави.

Днес ще има пресконференция с посланика на Египет, МТ и някои браншови организации.
Благодаря, че ни държиш в течение!
Не са споменали Кайро в това уточнение, което може би ще даде повод да се започнат едни тълкувания.

И като споменах Кайро, някой има ли представа колко горе-долу струва таксито, да кажем от летището до центъра? На картата видях, че е относително голямо разстоянието.

# 187
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Кайро фестивал сити. Simple Smile

Музикалния фон беше вечерната молитва първо, след това Майкъл Джексън.

# 188
  • Beyond the Frontiers
Да. Не е споменато Кайро, Марса Алам, Луксор, които са на сериозно разстояние от границата...
Но при нас няма тази схема с картата за да е визуално по-лесно. А пък изброяване на градове явно е сложно...
Все пак мисля, че дава известна яснота и спокойствие.

Иначе туристи ми пишат и звънят от Египет с обратна връзка: всичко е спокойно и нормално. Екскурзиите се случват, както са предвидени.

# 189
Здравейте! Някой има ли информация за 12.11 Емералд?

# 190
Потвърдени са 27 и 29 октомври

# 191
При трансфера от Хургада до Кайро до колкото разбрах се спира веднъж. Та това спиране къде се случва, има ли тоалетни?
Конкретно за Десерт Роуз, центъра за гмуркане на територията на хотела, какво предлага ? Имам предвид нещо, което е включено в цената за гостите на хотела има ли? Или предлага стандартните активности срещу допълнително заплащане?

Последна редакция: пт, 20 окт 2023, 12:28 от dete2

# 192
Има тоалетни, които се плащат.
Има заведения и магазини. Съвсем цивилизовано е. В автобуса също има тоалетни.

# 193
  • Варна
Нещо като голяма спирка насред пустинята беше между Луксор и Хургада. Продават кафе, чай, храна. Тоалетните по принцип - 3ма за един долар или гледайте да имате 10 паунда местни. На нашата спирка имаше и едни бедуинчета, ходих да се запознавам.
На спирката между Асуан и Абу Симбел по същия начин. Там хич не отразих тоалетната, хукнах да маам гащи в пустинята. И не бях единствената.
Тоалетните в Египет ме впечатлиха изключително много с чистотата си.

# 194
...Там с долар няма да се мине:)

Не се филмирай и вкарвай в безсмислени драми !
Все пак нали отивате на организиран воаяж в уж пет звезден , нищо че специално стаите отговарят на три звезди комплекс ?
Какви бакшиши на рецепцията какви безсмислици ....
Няма смисъл да вършите работата на гида закачен към хотела ви и в същото време да давате бакшиш за нещо което ще получите същото било с , било без бакшиш !
Ако сте с Абакс то Валери ще ви поеме , вземе стаята от рецепцията и ще ви изчака да кажете дали сте я харесали . Ако нещо не и харесате ще я замени с друга доближаваща максимално изискванията ви , но за жалост първата вечер ще трябва да бивакувате в тази която не сте харесали но пък има и голяма вероятност да я харесате още първия път .
Според определението което са дали за стая в случаят предполагам , че ще ви дадат две такива с общ преход , вътрешни две врати , а те всичките са с балкон . При тях хубавото е , че хем сте заедно с децата , хем по някое време може да затворите междинната врата та мама и татко да си се видят насаме .
Целият комплекс се състои от дву и три етажни корпуси , та няма какво да се притеснявате от разполагане на много висок етаж .

.... Та това спиране къде се случва, има ли тоалетни?
Конкретно за Десерт Роуз, центъра за гмуркане на територията на хотела, какво предлага ? Имам предвид нещо, което е включено в цената за гостите на хотела има ли? Или предлага стандартните активности срещу допълнително заплащане?

Горе долу по средата , на три часа и малко от Кайро и два часа и нещо от Хургада .
Тоалетни има , 10 египетски лири на човек , от кухнята препоръчвам двойният телешки хамбургер и не препоръчвам пиците с морски дарове . Вторите имали афинитет да предизвикват предсрочното им освобождаване още преди пристигането до следващата тоалетна . Кафето там не струва но в магазина има такова на Старбъкс и други бутилирани кафета .
Конкретно за центъра за гмуркане в "Пустинната роза" предлага куп неща описани в една дебела презентациона книга която неуморните психотормозители разнасят и по плажа и по басейните . Друго включено в цената освен разни развлекателни мероприятия на територията на самият хотел няма , дори камилата с която разхождат по плажа се плаща . Тук обаче мога да сложа един плюс ! Това беше единствената чиста и спретната камила която видях по време на цялото ми пребиваване в Египет Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт