Египет /Тема 15/

• 57 928
  • 737
  •   2
Отговори
# 435
Здравейте, някой с отзиви за CALIMERA BLEND PARADISE RESORT в Хургада
Заради аквапарка мислех да го резервирам, ни не посмях, никакви отзиви не намерих

# 436
А кой резервирахте
Заради аквапарка мислех да го резервирам, ни не посмях, никакви отзиви не намерих

# 437
А кой резервирахте
Титаник Бийч

# 438
Между Марса Алам и Шарм гласувам с две ръце за Шарм. Като и там има и хубави и не толкова хубави хотели.
Личният ми съвет е да търсите плаж, на който няма ветробрани Simple Smile . Също така, ако може да е в залив - още по-добре.
Марса Алам наистина е далече от Хургада, но автобуса си има "стоянка" на която спира. Кафенето не е нещо невероятно, но може да се отиде до WC, може да се пие кафе или фреш от манго.
Да, има места за плуване с хубави рифове, но в Шарм са "по-домашни" така да се каже.

п.п.3090 лв за трима ... УАУ! За тая цена не разбирам какви са претенциите...

# 439
  • Sofia
Между Марса Алам и Шарм гласувам с две ръце за Шарм. Като и там има и хубави и не толкова хубави хотели.
Личният ми съвет е да търсите плаж, на който няма ветробрани Simple Smile . Също така, ако може да е в залив - още по-добре.
Марса Алам наистина е далече от Хургада, но автобуса си има "стоянка" на която спира. Кафенето не е нещо невероятно, но може да се отиде до WC, може да се пие кафе или фреш от манго.
Да, има места за плуване с хубави рифове, но в Шарм са "по-домашни" така да се каже.

п.п.3090 лв за трима ... УАУ! За тая цена не разбирам какви са претенциите...
Фреш от манго ми е любимото и трябва да се пробва, задължително!
Може ли да имената на хотелите с хубав плаж в залив и с минимален отлив. Оглеждам се за нещо в Шарм, колебая се между него и Тунис за юни. Предварително благодаря! Simple Smile

# 440
  • Beyond the Frontiers
Ааа, домашен риф, залив с пясък, без вятър - Иберотел Costa Mares.
Домашният риф се предлага като екскурзия с нощно гмуркане. Супер е. В тъмното излизат всички интересни хищници. А коралите като се осветят с лампа светят много атрактивно.

На мен в Шарм едно нещо не ми хареса: пристанището за морските екскурзии...2 часа мотане, тълпи, лудница...Марса Алам си е спокойствие.

# 441
Момичета един въпрос . Ще сме от 30 март в Хургада , въпросът ми е къде има търговски център или пазари /и/ , как може да се стигне до такъв център примерно . Безопасно ли е с такси ? Там има ли в Хургада бусове / долмуши/ както във Турция или градски автобуси. През 2015 г бяхме в Съни дей Паласио 4* и един ден тръгнахме пеша и покрай голямата джамия отидохме до рибният пазар . Това е към 3-4 км. сигурно . На другия ден тур. агент на път за Кайро ни каза - " Вие нямате акъл да ходите пеша из Хургада...Как стои въпросът с безопасността ? Или да си седиме 7 дни във хотела

# 442
Здравейте, планирам 8 дневна екскурзия в Египет през май месец и се все още не мога да реша къде да отседна. Чудя се между:

1. 2-3 дни в Кайро, след това 3-4 дни круиз и обратно в Кайро
2. Кацане в Кайро, преместване до дестинация със страхотен плаж и от там да използваме услуги като https://aladdin-travels.com за да посетим всички големи забележителности за 3-4 дни и междувременно да имаме плажни дни - може би Хургада или Марса Алам?
3. Само круиз
4. Само Кайро

Моля за препоръки кой е най-добрият вариант за първи път в Египет, в кой град да отседнем, препоръки за хотели (на най-високо ниво), круизи и агенции, които предлагат екскурзии. По възможност да се каца и излита в Кайро тъй като самолетните билети до Хургада например са над двойно по-скъпи, а полет Кайро - Хургада е само 70 лв. Дните могат да се увеличат от 8 до макс 14.

Също така четох, че по улиците отношението към чуждестранните жени е отвратително - ако някой може да даде малко инфо по тази тема ще съм много благодарен тъй като искам да отида с приятелката.

Последна редакция: сб, 03 фев 2024, 16:38 от feedy

# 443
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
който е казал, че имат лошо отношение към жените чужденки е излъгал.
мноого.

за първи, втори и друг път лично аз бих препоръчала агенция.
знам, че много хора предпочитат самоорганизиране, но специално за Египет ще е трудно - малко от местните говорят английски, а вие предполагам не говорите арабски, египетски арабски, защото и това има значение. Simple Smile има си и особености, с които ще ви е трудно да се оправите сами.

агенциите имат много финансово красиви Simple Smile оферти  за чартър + настаняване + изхранване + екскурзии.

# 444
  • Sofia
Аз конкретно умувам за самостоятелно организирано пътуване с идеята да останем поне 2 дни в Луксор и да отделим поне един ден на пирамидите. Може би няма да е първия път, може би няма да се случи в едно пътуване, но искам да имаме достатъчно време да разгледаме и да усетим мястото, а не просто да го отметнем в програмата.

# 445
Аз конкретно умувам за самостоятелно организирано пътуване с идеята да останем поне 2 дни в Луксор и да отделим поне един ден на пирамидите. Може би няма да е първия път, може би няма да се случи в едно пътуване, но искам да имаме достатъчно време да разгледаме и да усетим мястото, а не просто да го отметнем в програмата.
Може да питаш ConstructiveDestruction. Той обикаля самоорганизирано в Египет и в Тунис с жена си и бебока. Има негови мнения и в двете теми.

# 446
Ако кацнете в Кайро можете спокойно сами да си отидете до пирамидите, а отсреща е новия Египетски музей. За двете ще ви стигне ден. От там можете с вътрешен полет до Хургада и вече да използвате Аладин за частен трансфер до Луксор и Долината.

# 447
Ако кацнете в Кайро можете спокойно сами да си отидете до пирамидите, а отсреща е новия Египетски музей. За двете ще ви стигне ден. От там можете с вътрешен полет до Хургада и вече да използвате Аладин за частен трансфер до Луксор и Долината.
[

Може ли цена за билета за новия музей?Знаем, че към момента се влиза само частно и билета е около 2000 лв или евро дори. Много спокойно пишете без да сте запознати. Ето това е тук това е там и, ?За Аладин сте прави ,може да се ползват!

# 448
  • Sofia
Да, следя тези постове тук, не е мисия невъзможна. Но още не съм се захванала сериозно с проучвания и организация.

# 449
  • Beyond the Frontiers
Да, следя тези постове тук, не е мисия невъзможна. Но още не съм се захванала сериозно с проучвания и организация.
Разбира се, че е възможно. Но все пак на място ще е добре да ползвате местна агенция. А те могат да ви организират всичко абсолютно по ваш маршрут и желания.
Новият музей мисля е отворена само входната зала. На практика не се виждат залите. Все още няма много смисъл да се посети според мен.

Общи условия

Активация на акаунт