Египет /Тема 15/

• 57 922
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте, да дам малко ъпдейт за това какъв ни е планът като хора, които за първи път отиват в Египет за 10 дни и искаме да включим почивка в Хургада и круиз по Нил. Давам и приблизителни цени.

1. Пътуваме на 30-ти Април вечерта и кацаме в Кайро в 2:30 сутринта на 1-ви май.

2. Прекарваме 4 часа на летището и в 6:30 си хващаме самолет за Асуан, там сме към 7:30. Запазваме круиз по Нил (Асуан -> Луксор) за същата дата - той включва в цената взимане от летището като пристигнем. Първият ден се гледат забележителности само в и около града и не е много натоварено (вечерта ще имаме време за почивка).

3. На втория ден круиза включва пътуване до Абу Симбел рано сутрин, прибиране по обяд и отплаване от Асуан.

4. На 4-ти май ни оставят в Луксор като по пътя през последните 2 дни сме минали през най-големите обекти (стандартни за всички круизи по този маршрут).

5. На същия ден, следобед-привечер пътуваме с публичен или частен транспорт до Хургада за малко океанска почивка - 4 пълни дни (5 нощувки) до 9-ти май.

6. На 9-ти сутринта напускаме хотела и летим към Кайро. Ако летим рано сутринта си буукваме тур за пирамидите и музеят, който по възможност включва взимане от летището и прибиране в хотел.

7. На 10-ти имаме време да видим други неща в Кайро или най-вероятно да направим един Food tour (или музеят ако не ни е останало време от пирамидите предишният ден).

8. На 11-ти полетът към София е много рано сутринта (към 3:00). Ще се чекираме от хотела на 10-ти и просто ще си оставим багажа там до 9-10 вечерта, след което с Юбер към летището.

9. Кацаме в София на 11-ти сутринта.

Като цени (1 човек) до сега:
Полети София <-> Кайро - 430 лв.
Полет Кайро -> Асуан <-> 71 лв.
Круиз 3 нощувки, полет с балон, посещение до Абу Симбел, всички билети за местата на посещетие, гид - 730 лв.? (има и по-евтини и по-скъпи, все още не е взет, но това е среден клас)
Транспорт Луксор -> Хургада - 25 лв. (или около 10 лв с публичен транспорт)
Хотел Хургада 5 звезди all-inclusive (Serenity Makadi Beach) 5 нощувки - 550 лв.
Полет Хургада -> Кайро - 71 лв.
Хотел Кайро 2 нощувки - 150 лв? (отново - има страшно скъпи и хубави хотели, както и много по-евтини, но за 300 лв, мисля че ще е нещо средно)
Гид за пирамидите - 50 лв (смятам го около 100 лв общо като сме 2-ма)
Транспорт до летището - 10 лв.

Общо на човек (при 2-ма пътуващи): 2087 лв.

Цената не включва бакшиши, обяд и вечеря за последните 2 дни в Кайро (навсякъде другаде е включена), дневни трипове до острови в Хургада, сувенири, сим карта и други покупки/шопинг.

Общо мисля, че ще излезе до около 3000 лв. МАКС на човек. Може да се спести много от хотела в Хургада, но ние искаме да е на високо ниво и този изглежда страхотен по ревюта във всички платформи. Също така може да се спести от пътувания със самолети и Юбер. Междуградските влакове и автобуси са много евтини.

Всичко по-горе съм го намерил и измислил за 2 дни и съм сигурен, че не е оптимално, но включва невероятни неща за 2000 лв и мисля, че се справих добре.

И сега малко да захапя, защото иначе не е интересно:

Тъй като има хора, които казват, че през агенция е по-евтино до Египет - ще се радвам да пуснете оферта, която се доближава дори малко по цена (около 2 хил. лв) и качество до описаният маршрут по-горе. Масово предлаганите морски хотели от туроператори са на много по-ниско ниво, макар и 5-звездни и all inclusive, а тези в Кайро са супер евтини да си ги буукнеш сам - по 20-40 лв на вечер. Круизите също са най-евтините налични през която и да е агенция (поне в България - има чуждестранни, които предлагат много луксозни лодки). Също така съм напъло наясно, че повечето хора не пътуват редовно и нямат опита/навика/знанията/търпението да си сглобят маршрут сами. Също така знам, че туроператорите трябва да правят пари. Това не означава, че хората трябва да бъдат лъгани в лицето тук във форума. С агенция ВИНАГИ плащате повече или получавате по-ниско качество от това, което може да си намерите сами. Просто спестявате малко време и усилието да го свършите сами. В дългосрочен план това усилие се превръща в страхотно умение, защото знаете и избирате сами къде отивате, какво ще правите и видите и колко ще ви струва. Готов съм да бъда опроверган. И не само за Египет Simple Smile
В момента съм в Египет по подобен маршрут, запазих директно с египетска агенция, навсякъде сме с частни екскурзоводи и кола с шофьор,  пакета ни е около 1600 долара на човек за 10 дни и отделно си взехме сам. билети. Подробно, като се приберем в края на седмицата.

Това е добър компромис! Запазвайки с агенция от самата държава със сигурност е много по-евтино от колкото с агенция от България. При вас пак идва малко по-скъпо от колкото да го направите сами, но цената е разумна за това, което получавате. От Българска агенция за тези пари получаваш ходене с големи групи, хотели средно качество, мъкнене по автобуси и влакове и дори няма включен круиз. Да не говорим, че не съобразяваш с точно определени дати.

Последна редакция: вт, 06 фев 2024, 08:47 от feedy

# 466
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Следя с най-голям интерес организацията на тази екскурзия.
Много искам всичко да е както го казвате, но някак ми е трудно да се убедя.
Обикновено не се връзвам на предизвикателства и сега няма.
Не мога да предложа нищо, не съм фирма и нямам контакти с такива, само  ми се иска да обърна внимание на разбивката.

Вече съм го казвала, даже ми показаха картинка на цена от около 400 лева на Луфтханза (те май са само с един ръчен багаж), но за три години често пътуване не ми се е случвало цената да е под 400 евро. С едно изключение, заради акция на гърците и заради златни и платинени карти.

За полета до Асуан също се чудя дали наистина има такъв за 70 лева. Бърза справка показва друго.

Търся фактурата за нашата екскурзия с круиз по Нил от Асуан до Луксор. С местна фирма е и нямам спомен за такава цена, а беше преди две години.

Живеем близо до летището (според каирските мащаби) и с убер от нас до летището е около 300 паунда, горе-долу 20 лева. Не знам къде ще ви е хотела, но цените за транспорт ми се виждат несериозни.

За другото не мога да кажа нищо. Т.е. мога, но не искам.

# 467

Всичко по-горе съм го намерил и измислил за 2 дни и съм сигурен, че не е оптимално, но включва невероятни неща за 2000 лв и никакво мъкнене по автобуси и влакове. Мисля, че се справих добре.

Добри, човека си го е измислил и най-вероятно се надява, да се вмести в някаква зададена сума за място, което не му е познато Simple Smile

Нищо де, остави го да се радва Simple Smile

# 468
Следя с най-голям интерес организацията на тази екскурзия.
Много искам всичко да е както го казвате, но някак ми е трудно да се убедя.
Обикновено не се връзвам на предизвикателства и сега няма.
Не мога да предложа нищо, не съм фирма и нямам контакти с такива, само  ми се иска да обърна внимание на разбивката.

Вече съм го казвала, даже ми показаха картинка на цена от около 400 лева на Луфтханза (те май са само с един ръчен багаж), но за три години често пътуване не ми се е случвало цената да е под 400 евро. С едно изключение, заради акция на гърците и заради златни и платинени карти.

За полета до Асуан също се чудя дали наистина има такъв за 70 лева. Бърза справка показва друго.

Търся фактурата за нашата екскурзия с круиз по Нил от Асуан до Луксор. С местна фирма е и нямам спомен за такава цена, а беше преди две години.

Живеем близо до летището (според каирските мащаби) и с убер от нас до летището е около 300 паунда, горе-долу 20 лева. Не знам къде ще ви е хотела, но цените за транспорт ми се виждат несериозни.

За другото не мога да кажа нищо. Т.е. мога, но не искам.

С удоволствие ще ви огтоворя:

Полет София - Кайро отиване и връщане (цената е същата и дори по-ниска за почти всеки ден през Април, Май и Юни). Дори е паднала днес на 420 лв.

Полет Кайро - Асуан (цената се е вдигнала на 95 лв):

Мога да прикача и този от Хургада до Кайро. И тя в момента е около 90, но в google flights може да видите промените.

Както виждате за транспорт до летището съм написал 10 лв. и съм подчертал, че цената е НА ЧОВЕК в група от 2-ма.

Тоест напълно съвпада с вашите 20 лв Simple Smile

Цените за транспорт и гидове, които съм дал, трябва да се умножат по 2, защото сме 2-ма човека. Разбирате какво имам в предвид. Всичко е на човек.

За круизите сами може да проверите в множество сайтове - цените са между 300 с 800$ като при вас на място сигурно е по-евтино. Аз все още не съм се спрял на конкретен, но ще взема нещо около 400$ на човек. Дори ако може да ми препоръчате локална фирма, с която да го запазя, ще съм много благодарен.

Всичко по-горе съм го намерил и измислил за 2 дни и съм сигурен, че не е оптимално, но включва невероятни неща за 2000 лв и никакво мъкнене по автобуси и влакове. Мисля, че се справих добре.

Добри, човека си го е измислил и най-вероятно се надява, да се вмести в някаква зададена сума за място, което не му е познато Simple Smile

Нищо де, остави го да се радва Simple Smile

Нещо друго са имате да кажете след написаното по-горе? Обиколил съм половината свят и винаги се самоорганизирам, но сравнявам и цените от агенции. Дал съм всички цени и даже снимки да докажа цените. Ако сега вече не можете да дадете пример къде и защо греша, то тогава коментарът ви е малко глуповат и/или имате личен интерес? Simple Smile

Последна редакция: вт, 06 фев 2024, 16:10 от feedy

# 469
Защо ми се стува че на снимката първия полет е Кайро-София, а втория е София-Кайро? И това е цена без чекиран багаж, поне един куфар ако се чекира - по 156 лв на посока / стана ми интересно за цените и проиграх резервация/
Total price:BGN685.13

Последна редакция: вт, 06 фев 2024, 19:26 от stani.1997

# 470
feedy, напоследък ми излизат много рускоезични клипове в ютуб за Египет, за самостоятелно организирани хора.
Никъде не видях/разбрах, че цените за транспорт и гидове са на човек. Даже съветват да си вземе човек трансфер летище-хотел, иначе се губи много време. Пак си проверете информацията.
Твърди се, че Юбер е станал доста зле, излиза една цена, а после казват друга, естествено по-висока. Не запомних приложенията, които сега използват, но има.
Единият от блогерите си беше намерил хотел 3 звезди ол инклузив за 13,5 $ в Шарм Ел Шейх през януари т.г. Пътува сам. Всичко е заснето на момента. Единственото, което не е Ок е, че гореща и студена вода от душа идва на талази и къпането е тегаво. Ама никъде човек не е застрахован от нещо подобно. В храната не видях бог знае каква разлика, хотела е позанемарен, но за него не е  проблем.
Има и българка Maria Todorova Hurghada, публикува във фейса и тик ток, има агенция ли или работи към такава, може и с нея да се свържете за допълнителна информация.
Разбирам и че повечето от шофьори, гидове, търговци говорят по няколко езика.
Успех!

# 471
feedy, напоследък ми излизат много рускоезични клипове в ютуб за Египет, за самостоятелно организирани хора.
Никъде не видях/разбрах, че цените за транспорт и гидове са на човек. Даже съветват да си вземе човек трансфер летище-хотел, иначе се губи много време. Пак си проверете информацията.
Твърди се, че Юбер е станал доста зле, излиза една цена, а после казват друга, естествено по-висока. Не запомних приложенията, които сега използват, но има.
Единият от блогерите си беше намерил хотел 3 звезди ол инклузив за 13,5 $ в Шарм Ел Шейх през януари т.г. Пътува сам. Всичко е заснето на момента. Единственото, което не е Ок е, че гореща и студена вода от душа идва на талази и къпането е тегаво. Ама никъде човек не е застрахован от нещо подобно. В храната не видях бог знае каква разлика, хотела е позанемарен, но за него не е  проблем.
Има и българка Maria Todorova Hurghada, публикува във фейса и тик ток, има агенция ли или работи към такава, може и с нея да се свържете за допълнителна информация.
Разбирам и че повечето от шофьори, гидове, търговци говорят по няколко езика.
Успех!

Да, всичко което съм писал е на човек и за това уточних, че сумата от около 2000 лв. е на човек. И да - има 5 звездни хотели на смешни цени от по 30 лв на нощувка дори сега, но всъщност не са такива. Ние сме си запазили нещо, което реално е страхотно за около 500 лв. на човек за 5 нощувки (което също е смешна цена за това, което получаваме). Аз много мразя гадни хотели и винаги ги избягвам като чета ревюта във всички платформи. Относно Юбер - да и аз видях, че има друго приложение и не запомних името, но ще го погледна пак. Благодаря!

@stani.1997 да съжалявам избрал съм обратния маршрут, София - Кайро си е първоначалната цена (тоест не е 20 лв по-евтин днес). За малко се стреснах, но за щастие съм запазил правилния маршрут вчера Grinning Цените през целия месец са подобни, а март има дори по около 390.

# 472
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
искате да опитате - давайте.
не се и опитвам да ви разубеждавам.

поискахте мнение - дадох го.

агенциите са предлагат добра цена за настаняване+изхранване+чартър+екскурзии, която вие няма как да докарате.
удобството да пътуваш директно и кратко няма как да го постигнете, както и всичко да ви е организирано и да нямате грижа за нищо.
ще ви е трудно да се организирате сами - не познавате държавата, нравите, езика.

другите две, които знам са ДиДи и АйДрайв

# 473
искате да опитате - давайте.
не се и опитвам да ви разубеждавам.

поискахте мнение - дадох го.

агенциите са предлагат добра цена за настаняване+изхранване+чартър+екскурзии, която вие няма как да докарате.
удобството да пътуваш директно и кратко няма как да го постигнете, както и всичко да ви е организирано и да нямате грижа за нищо.
ще ви е трудно да се организирате сами - не познавате държавата, нравите, езика.

другите две, които знам са ДиДи и АйДрайв

Съжалявам, но този отговор може би минава пред по-незапознатите. Не пред някой, който както споменал по-рано, е обиколил половината свят. Много добре виждам какво се предлага за по 1500 евро+ на човек от агенциите. Транспорт от летището, абсолютно средно ниво хотел в Кайро, който струва стотинки, гид за пирамидите, влак/автобус до Хургада или до Луксор и съответно пътуване до другото място след това и отново абсолютно средно ниво хотел, който едвам задоволява претенциите за 5 звезди. Разбира се включва и разглеждане на забележителностите.

Но не включва круиз по Нил... Нито пътуване само със самолети или частен транспорт между градовете, а мъкнене по автобуси и влакове. Също така хотелите са В ПЪТИ по-ниско ниво. Както тези в Кайро, така и тези в Хургада. Да не забравяме и най-важното - пътуване когато си пожелаеш без да се съобразяваш с определени дати, просто защото агенцията иска да припечели 5 пъти повече от теб, вместо 3.

Извинявайте, но и двамата много добре знаем, че това излиза не повече от 300-600 евро на туроператора, тъй като гарантират бройка на определените хотели и плащат смешни пари за всичко останало освен за самолетните билети. Надценката на всички туроператори в България е от 3х нагоре. Изключително алчни компании, които се възползват от липсата на знания при хората, което се дължи на факта, че масовото ходене по места извън България е сравнително скорошно явление и непознато особено за по-възрастните.

Не съм виждал по алчни туристически агенции от тукашните, а съм сравнявал пакети от много фирми в различни държави.

И само да кажа - това да плашите хората, че езика е различен е просто смешно. Може да си наемеш български гид там за същите пари, за каквито и английски или на който и да е друг език. Апликации като Юбер разрешават проблема с транспорта. Гугъл мапс предлага всичко, което ти трябва да се ориентираш. Не упреквам хората, които ги е страх и предпочитат някой да ги води за ръка. Но да твърдите открито, че агенциите предлагат добри оферти е си е подвеждащо. Това, че хората не знаят колко струва нещо в реалност, не означава, че не се възползват от тях.

И съжалявам ако звуча агресивно, въобще не е така. Просто обсъждам тук, за да се информират други. Нищо лично или лоши чувства! Ще се радвам да пуснете реална оферта от агенция, която за вас е добра цена и може да обсъдим подробно колко струва всъщност и да я сравним с това което съм показал аз за 1000 евро Simple Smile

Последна редакция: вт, 06 фев 2024, 23:29 от feedy

# 474
feedy, не ме разбра предишния път. Не е на човек такситата, гида. На договорка е. Няма да платите повече за двама човека, отколкото за един. Бензина там е някакви смешни пари.

# 475
feedy, не ме разбра предишния път. Не е на човек такситата, гида. На договорка е. Няма да платите повече за двама човека, отколкото за един. Бензина там е някакви смешни пари.

Да разбира се, но Юбер е фиксирана цена например, която виждаш предварително. Ако от летището до хотела излиза 20 лв. и сте двама човека, това се пада по 10 лв на човек. И това е приблизителната цена, която съм дал, за да е по-ясно колко струва индивидуално пътуването при минимална група от двама човека. Ако бях сам, щях да напиша 20 лв. Разбира се същото е и с гидовете и всеки частен транспорт или подобна услуга. Аз съм дал цените, които като се умножат по 2 (защото сме двама), мисля че представляват това което ще срещнем там. Поне това са цени, които хора в други форуми са потвърдили за същите или подобни маршрути.

Последна редакция: вт, 06 фев 2024, 23:16 от feedy

# 476
Разбрах.

# 477
  • Бургас
Здравейте!
За организиране на еднодневни екскурзии на български до Кайро и Луксор от Хургада, не през ТА, а на място, кои фирми сте използвали и колко е струвало?
Попитах в една група за Хургада и сега съм залята с предложения и покани за приятелство Grinning, а повечето не са по моя въпрос.

# 478
Здравейте!
За организиране на еднодневни екскурзии на български до Кайро и Луксор от Хургада, не през ТА, а на място, кои фирми сте използвали и колко е струвало?
Попитах в една група за Хургада и сега съм залята с предложения и покани за приятелство Grinning, а повечето не са по моя въпрос.
Aladdin Travel за Луксор - по 50 долара на човек. Вече имат два дни с българоговорещ гид за Луксор - вторник и сряда. За Кайро имахме включена екскурзията в пакета от агенцията, но ни беше същия гид, който и Аладин ползват за Луксор. Изключително доволни останахме от тази фирма. Няколко екскурзии направихме с тях и всичко беше много точно.

# 479
  • Beyond the Frontiers
Здравейте!
Аз съм го правила индивидуално, с български гид, с Канари турс. Цената няма да коментирам, защото беше по различен маршрут и с добавени различни неща.

Feedy, вие сте решили да пътувате сами. Чудесно. Най-вероятно търсенето в интернет на варианти, информация и т.н. е част от преживяването за вас. Представете си обаче, че огромна част от хората не са така. За тях вариант са агенциите.
Сметките за вашето пътуване са си ваши, за двама, пробвайте същото ама за 100 души на куп. 
Не знам и как сметнахте, че един пакет през туроператор е 600 лв. като това вече само чартъра не покрива, но предполагам сте виждали договорите за наем на самолети и за това коментирате...

Туроператорите предлагат продукт, за който има търсене. Докато е така, ще ги има.
Евтино или скъпо е въпрос на лична гледна точка.

Общи условия

Активация на акаунт