Египет /Тема 15/

• 57 886
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте!
За организиране на еднодневни екскурзии на български до Кайро и Луксор от Хургада, не през ТА, а на място, кои фирми сте използвали и колко е струвало?
Попитах в една група за Хургада и сега съм залята с предложения и покани за приятелство Grinning, а повечето не са по моя въпрос.
Аз съм го правила индивидуално, с български гид, с Канари турс. Цената няма да коментирам, защото беше по различен маршрут и с добавени различни неща.

Feedy, вие сте решили да пътувате сами. Чудесно. Най-вероятно търсенето в интернет на варианти, информация и т.н. е част от преживяването за вас. Представете си обаче, че огромна част от хората не са така. За тях вариант са агенциите.
Сметките за вашето пътуване са си ваши, за двама, пробвайте същото ама за 100 души на куп. 
Не знам и как сметнахте, че един пакет през туроператор е 600 лв. като това вече само чартъра не покрива, но предполагам сте виждали договорите за наем на самолети и за това коментирате...

Туроператорите предлагат продукт, за който има търсене. Докато е така, ще ги има.
Евтино или скъпо е въпрос на лична гледна точка.

Напълно съм съгласен.

# 481
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Не разбрах защо е тази агресия.
Не съм туроператор и няма нищо общо с туристическия бизнес. Просто живея тук и виждам как са нещата.

Не знам колко излиза на операторите и не ме интересува. Чужди пари и не броя.

Искате да се самоорганизирате, давайте.

Много ми се иска след това и да напишете как е било. Wink и колко е излязло.
Не за друго, а защото твърдите, че ще е на високо ниво и за малко пари.
Интересно ми е просто.

Не мога да препоръчам гидове нито на български, нито на руски, нито на английски, но можете да пишете, ако закъсате в Кайро.
Ще дойда на помощ.

# 482
Не съм туроператор и няма нищо общо с туристическия бизнес. Просто живея тук и виждам как са нещата.

Интересно ми е просто.

Не мога да препоръчам гидове нито на български, нито на руски, нито на английски, но можете да пишете, ако закъсате в Кайро.
Ще дойда на помощ.

С удоволствие ще пиша как е минало. Мисля, че ще сме окей - в сайтове като Viator и Getyourguide има всичко от което някога бихме имали нужда. Както казах - без агресия и нищо лично хаха! За високото ниво съм сигурен, защото всеки хотел, гид или каквото и да е било е лично избрано през платформи, в които хиляди хора оставят актуални ревюта всеки ден. И не съм казал, че е евтино - но като цена няма нищо общо с това, когато друг припечелва от теб. Не сме на милостта на какво някой друг ще избере вместо нас, за да му е по-голяма печалбата :p Щом живеете там знаете хотелите на агенциите какви са всъщност и колко струват за тях - нощувка от 15$ тук се продава за 60$+ Simple Smile

Последна редакция: ср, 07 фев 2024, 16:02 от feedy

# 483

Интересно ми е просто.

Ще дойда на помощ.

С удоволствие ще пиша как е минало. Мисля, че ще сме окей - в сайтове като Viator и Getyourguide има всичко от което някога бихме имали нужда. Както казах - без агресия и нищо лично хаха! За високото ниво съм сигурен, защото всеки хотел, гид или каквото и да е било е лично избрано през платформи, в които хиляди хора оставят актуални ревюта всеки ден. И не съм казал, че е евтино - но като цена няма нищо общо с това, когато друг припечелва от теб. Не сме на милостта на какво някой друг ще избере вместо нас, за да му е по-голяма печалбата :p Щом живеете там знаете хотелите на агенциите какви са всъщност и колко струват за тях - нощувка от 15$ тук се продава за 60$+ Simple Smile

Да, пишете ни как е било самоорганизирано. Но мисля ,че малоумието да тръгнеш без група в Египет не важи за всеки! Сто процента излиза и по скъпо! Все пак вие си решавате!

# 484
  • Варна
Към почивалите през октомври и ноември::
Има ли разлика в тепмературата на въздуха и водата между  1.10 и 10.11?
По сайтовете с данни от 23та еднакви температурни стойности виждам за октомври и до 10ти ноември. Вие кой месец бихте предпочели?

# 485
  • Sofia
По сайтовете с данни от 23та еднакви температурни стойности виждам за октомври и до 10ти ноември. Вие кой месец бихте предпочели?
Зависи от целта на посещението, разглеждане на забележителности или почивка. За първото бих избрала ноември, а за второто октомври. И с уговорката, че ние бяхме в средата на септември, в Кайро и на плажа в Хургада ни беше супер, но в Луксор 42+

# 486
  • Beyond the Frontiers
Аз съм змия и си го усещам. Водата ми е по-хладно.

# 487
Здравейте, да дам малко ъпдейт за това какъв ни е планът като хора, които за първи път отиват в Египет за 10 дни и искаме да включим почивка в Хургада и круиз по Нил.
Скрит текст:
Давам и приблизителни цени.

1. Пътуваме на 30-ти Април вечерта и кацаме в Кайро в 2:30 сутринта на 1-ви май.

2. Прекарваме 4 часа на летището и в 6:30 си хващаме самолет за Асуан, там сме към 7:30. Запазваме круиз по Нил (Асуан -> Луксор) за същата дата - той включва в цената взимане от летището като пристигнем. Първият ден се гледат забележителности само в и около града и не е много натоварено (вечерта ще имаме време за почивка).

3. На втория ден круиза включва пътуване до Абу Симбел рано сутрин, прибиране по обяд и отплаване от Асуан.

4. На 4-ти май ни оставят в Луксор като по пътя през последните 2 дни сме минали през най-големите обекти (стандартни за всички круизи по този маршрут).

5. На същия ден, следобед-привечер пътуваме с публичен или частен транспорт до Хургада за малко океанска почивка - 4 пълни дни (5 нощувки) до 9-ти май.

6. На 9-ти сутринта напускаме хотела и летим към Кайро. Ако летим рано сутринта си буукваме тур за пирамидите и музеят, който по възможност включва взимане от летището и прибиране в хотел.

7. На 10-ти имаме време да видим други неща в Кайро или най-вероятно да направим един Food tour (или музеят ако не ни е останало време от пирамидите предишният ден).

8. На 11-ти полетът към София е много рано сутринта (към 3:00). Ще се чекираме от хотела на 10-ти и просто ще си оставим багажа там до 9-10 вечерта, след което с Юбер към летището.

9. Кацаме в София на 11-ти сутринта.

Като цени (1 човек) до сега:
Полети София <-> Кайро - 430 лв.
Полет Кайро -> Асуан <-> 71 лв.
Круиз 3 нощувки, полет с балон, посещение до Абу Симбел, всички билети за местата на посещетие, гид - 730 лв.? (има и по-евтини и по-скъпи, все още не е взет, но това е среден клас)
Транспорт Луксор -> Хургада - 25 лв. (или около 10 лв с публичен транспорт)
Хотел Хургада 5 звезди all-inclusive (Serenity Makadi Beach) 5 нощувки - 550 лв.
Полет Хургада -> Кайро - 71 лв.
Хотел Кайро 2 нощувки - 150 лв? (отново - има страшно скъпи и хубави хотели, както и много по-евтини, но за 300 лв, мисля че ще е нещо средно)
Гид за пирамидите - 50 лв (смятам го около 100 лв общо като сме 2-ма)
Транспорт до летището - 10 лв.

Общо на човек (при 2-ма пътуващи): 2087 лв.

Цената не включва бакшиши, обяд и вечеря за последните 2 дни в Кайро (навсякъде другаде е включена), дневни трипове до острови в Хургада, сувенири, сим карта и други покупки/шопинг.

Общо мисля, че ще излезе до около 3000 лв. МАКС на човек. Може да се спести много от хотела в Хургада, но ние искаме да е на високо ниво и този изглежда страхотен по ревюта във всички платформи. Също така може да се спести от пътувания със самолети и Юбер. Междуградските влакове и автобуси са много евтини.

Всичко по-горе съм го намерил и измислил за 2 дни и съм сигурен, че не е оптимално, но включва невероятни неща за 2000 лв и мисля, че се справих добре.

И сега малко да захапя, защото иначе не е интересно:

Тъй като има хора, които казват, че през агенция е по-евтино до Египет - ще се радвам да пуснете оферта, която се доближава дори малко по цена (около 2 хил. лв) и качество до описаният маршрут по-горе. Масово предлаганите морски хотели от туроператори са на много по-ниско ниво, макар и 5-звездни и all inclusive, а тези в Кайро са супер евтини да си ги буукнеш сам - по 20-40 лв на вечер. Круизите също са най-евтините налични през която и да е агенция (поне в България - има чуждестранни, които предлагат много луксозни лодки). Също така съм напъло наясно, че повечето хора не пътуват редовно и нямат опита/навика/знанията/търпението да си сглобят маршрут сами. Също така знам, че туроператорите трябва да правят пари. Това не означава, че хората трябва да бъдат лъгани в лицето тук във форума. С агенция ВИНАГИ плащате повече или получавате по-ниско качество от това, което може да си намерите сами. Просто спестявате малко време и усилието да го свършите сами. В дългосрочен план това усилие се превръща в страхотно умение, защото знаете и избирате сами къде отивате, какво ще правите и видите и колко ще ви струва. Готов съм да бъда опроверган. И не само за Египет Simple Smile
[/spoiler]
В момента съм в Египет по подобен маршрут, запазих директно с египетска агенция, навсякъде сме с частни екскурзоводи и кола с шофьор,  пакета ни е около 1600 долара на човек за 10 дни и отделно си взехме сам. билети. Подробно, като се приберем в края на седмицата.
Очаквам разказите ви

Последна редакция: чт, 08 фев 2024, 21:37 от virgin2012

# 488
  • Beyond the Frontiers
В момента има оферта за 300 евро програма Хургада, 490 евро Кайро и Хургада. Продавала съм почивки и за 450 лв.
Но това са си ласт минит оферти. А не норма.
Както да организираш за двама е едно, за 100 много по-различно.

# 489
фииди, точно с виатур бяхме на круиза. на сайта им няма да намерите моят коментар. вината не беше точно тяхна, но и няма да повторим.
никого не искам да плаша, но това са други хора, с други разбирания. не са лоши, просто са различни.
те например, никога няма да ти кажат не, даже когато знаят, че е невъзможно.
което почти сигурно ще доведе до проблем.

не запомних кога искате да идвате, имайте предвид, че март е Рамадана.

# 490
# 491

И интересни цени. Wink

# 492
Здравейте,
Моля за препоръки от хора, които са били в Шарм. Понеже Анталия ни отпадна от списъка за почивки много се чудих, дали да резервираме нещо в Тунис. Не намерих читав хотел с аквапарк /задължителен е/ и сега прибягвам пак до Египет. Миналата година бяхме октомври в Хургада, но не знаех, че хотела който избираме трябва да е в залив. Имаше постоянен вятър и беше много неприятно за децата след като излязат от водата. Сега разглеждам хотелите в Шарм. И там ли духа постоянен вятър? Там пък друг проблем Flushed не намирам началото на септември полети от Варна. Не ми се рискува октомври, понеже едното ми дете започва нов етап от образованието си и трябва да отсъства цяла седмица от училище. Намерих полет за първата седмица през май, там има повече почивни дни, но как ще е водата, дали ще става за къпане в морето и басейните?
Накрая май ще ходим на топлата вода във Варна Stuck Out Tongue Closed Eyes хахах

# 493
  • Варна
Ерос, при проверка на няколко агенции явно още не са пуснали датите от Варна. Има ги обявени, но без предложения.
Със същите искание се насочих към Coral Sea aqua club или Charmillion Garden Aqua park. Чакам да пуснат офертите и който препоръча Galactic ще е .
Хотелите от веригите на първа линия се оказаха без аквапарк, а техните на втора са с такива.
Ще се радвам да споделиш на кой хотел ще се спрете.

Crystal, предимно почивка и малко екскурзии.
Проблемът е, че на 14.09 се връщаме последно от Турция и поне месец ще е хубаво да сме тук преди да заминем пак.

Не мога да отворя сайта на Аладин. Само при мен ли има проблем или при отваряне от България се иска нещо повече?

Последна редакция: пт, 09 фев 2024, 12:13 от eli70o0

# 494
Ние сме били началоъо на май в Хургада .Водата в морето беше разкошна .

Общи условия

Активация на акаунт