Египет /Тема 15/

• 58 118
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте,
Някой дали е почивал в CHARMILLION GARDENS AQUAPARK в Шарм? Как е храната и чистотата? Имам страхове от хранителни натравяния. С две деца ще сме.
Ние бяхме в съседния charmillion club. Предполагам че бюфета е един и същ. Не сме имали проблеми с храната и натравяния. Но не мога да кажа, че ми е било вкусно. По принцип обичам да опитвам от всичко, но техните манджи не ми бяха по вкуса. Главно ядох пържена риба, тя беше много вкусна. Иначе беше чисто, те са 3 или 4 хотела и спокойно можеш да се разхождаш из цялата им територия. От а ла карт ресторантите препоръчвам азиатския тепаняки, беше интересно и вкусно.

Галактик, по назад в темата видях че си запазила Pickalbatros blue spa. Посети ли го? Насочила съм се тази година там. По-висок клас хотел ли се води?

# 631
Здравейте, мили хора Simple Smile Simple Smile Simple Smile
 Тази година решихме да сменим късното ни море с Египет вместо Турция. Като период - средата месец Октомври.
Целта на пътуването ще е почивка и релакс, без допълнителни екскурзии, защото живот и здраве тогава ще сме с дете на година и 3 месеца - евентуално нещо полудневно може и да пробваме.
Като курорт сме набелязали Хургада или Шарм ел-Шейх, заради сравнителнио бързия трансфер.

Изискванията ни са хубави зелени площи, чистота (главно за баня), залив, аз не бих отказала и хубав риф.
Моля за препоръки за хотел отговарящ на тези критерии. Благодаря Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 632
  • Sofia
Изискванията ни са хубави зелени площи, чистота (главно за баня), залив, аз не бих отказала и хубав риф.
Моля за препоръки за хотел отговарящ на тези критерии. Благодаря Simple Smile Simple Smile Simple Smile

В Шарм хотели със страхотен риф са тези в залива Ras Um Sid, както неведнъж съм писала. Ние лично сме отсядали в Jaz Fanara.
В Хургада, доколкото знам, един от най-хубавите "house reefs" е този в залива Макади.

# 633
Здравейте,
Някой дали е почивал в CHARMILLION GARDENS AQUAPARK в Шарм? Как е храната и чистотата? Имам страхове от хранителни натравяния. С две деца ще сме.

Чистотата е на ниво. Храната - въпрос на вкус, но винаги можете да си намерите нещо вкусно. Безалкохолните напитки са тип "степче", за алкохола нямам мнение, защото не съм го пробвала.
Плажа е страхотен, но влизането в морето е много под въпрос. Всъщност това е слабото място.
Ние бяхме в CHARMILLION LIFE RESORT /в групата сме само в "зряла" възраст без деца/, но цялата територия е достъпна. Предполагам, че на децата ще им е по-забавно на аква парка и няма да им липсва морето.

# 634
  • Варна
Какво означава "много под въпрос"?

# 635
Означава, че е много каменисто, ама говорим за "скални" камъни, а не малки обли камъчета. Без аква обувки е абсурд да се влезе. Отделно, че в самите камъни се крият разни гадинки, които нямат нищо против да те ухапят, ако си им седнал на "къщичката". Има разни "дупки", с размерите на леген, в които няма камъни, ама стигането до тях е през споменатите ръбести камънаци.
п.п. Това е за водата преди края на понтона. От него се влиза в рифа, но нямахме късмет да влезем, защото имаше вятър, респ. вълни, и понтона беше затворен. Имаше функцията на мост за разходка.

# 636
  • Sofia
Честно казано, да отидеш в някой курорт в Египет и да не можеш да влизаш в морето всеки ден, по колкото си време искаш, ми звучи като жив кошмар. Simple Smile Аз затова избирах хотела много внимателно.
Плувах по около 5-6 ча̀са дневно – естествено, с шнорхелинг маска и плавници. Подводният свят беше удивителен. Направо се "губех" в него отново и отново. Simple Smile Морска приказка без край.

# 637
Означава, че е много каменисто, ама говорим за "скални" камъни, а не малки обли камъчета. Без аква обувки е абсурд да се влезе. Отделно, че в самите камъни се крият разни гадинки, които нямат нищо против да те ухапят, ако си им седнал на "къщичката". Има разни "дупки", с размерите на леген, в които няма камъни, ама стигането до тях е през споменатите ръбести камънаци.
п.п. Това е за водата преди края на понтона. От него се влиза в рифа, но нямахме късмет да влезем, защото имаше вятър, респ. вълни, и понтона беше затворен. Имаше функцията на мост за разходка.
О да, съгласна съм. Морето изобщо не е за влизане. Но пък рифа е уникален. Имаше страшно красиви риби, на мен много ми хареса

# 638
Здравейте,

Чистотата е на ниво. Храната - въпрос на вкус, но винаги можете да си намерите нещо вкусно. Безалкохолните напитки са тип "степче", за алкохола нямам мнение, защото не съм го пробвала.
Плажа е страхотен, но влизането в морето е много под въпрос. Всъщност това е слабото място.
Ние бяхме в CHARMILLION LIFE RESORT /в групата сме само в "зряла" възраст без деца/, но цялата територия е достъпна. Предполагам, че на децата ще им е по-забавно на аква парка и няма да им липсва морето.
А дали знаете как е положението с Charmillion Club Aqua Park? Виждам, че и той има хубав аквапарк. Децата свързват почивката с аквапарк. Колкото повече пързалки има, значи е по-хубав хотела Grinning От Варна сме.

# 639
Здравейте! Днес дадох капаро за Перлите на Египет  - 22.04. 2024  с полет Варна-Кайро-Хургада по програмата на Абакс., чрез туристически агент.Хотела, който ми препоръчаха / в средния ценови диапазон/ е  - Jasmine Palace Resort.
Моля ако някой е отсядал в хотела да сподели мнение относно него и плажа му . Много ли е каменисто и необходими ли са акваобувки.? Другото което искам да попитам е за допълнителните  екскурзии , понеже от оператора ми казаха, че трябва да ги заявя при следващото плащане. А аз прочетох че препоръчвате да вземем от там - основно Аладин, защото цените са по  добри. Та въпроса ми е лесно ли става свързването с Аладин и имали друга разлика  в услугата освен цената.
За първи път ни е ходеното в Египет и въпросите тепърва ще започнат. Благодаря предварително.Дано съм направила правилния избор, че и приятели навих за компания.

# 640
  • Sofia
Скрит текст:
Здравейте! Днес дадох капаро за Перлите на Египет  - 22.04. 2024  с полет Варна-Кайро-Хургада по програмата на Абакс., чрез туристически агент.Хотела, който ми препоръчаха / в средния ценови диапазон/ е  - Jasmine Palace Resort.
Моля ако някой е отсядал в хотела да сподели мнение относно него и плажа му . Много ли е каменисто и необходими ли са акваобувки.? Другото което искам да попитам е за допълнителните  екскурзии , понеже от оператора ми казаха, че трябва да ги заявя при следващото плащане. А аз прочетох че препоръчвате да вземем от там - основно Аладин, защото цените са по  добри. Та въпроса ми е лесно ли става свързването с Аладин и имали друга разлика  в услугата освен цената.
За първи път ни е ходеното в Египет и въпросите тепърва ще започнат. Благодаря предварително.Дано съм направила правилния избор, че и приятели навих за компания.
Септември 2023 бяхме в хотела, за цената която платихме останахме доволни. Сравнително голяма територия, няколко басейна, вкл с вълни, няколко нормални и релакс басейн. Три етажни блокчета, беше чисто, храната също ставаше, без да е Уау. Не сме чакали за външни маси, плажът е пясък с отлив около 200-250 метра, има понтон от който се влиза за плуване. Заради малките парченца отчупени корали аква обувките са задължителни. Анимацията не струваше, но не ни била приоритет. Ако имате въпроси, питайте. Simple Smile
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 21 мар 2024, 20:49 от Crystal_Noir

# 641
Комуникацията с Аладин е изключително лесна.Пишете им във вайбър и те Ви отговарят на абсолютно всичко, което Ви интересува във връзка с екскурзиите. Разбирате се за цена , ден и час за взимане от хотела.Предварително нищо не се заплаща.Много са коректни и всичко е така , както е описано в сайта им .А цените са без аналог!

# 642
  • Beyond the Frontiers
Ако цената ви устройва вземете стая супериор, а не стандарт.

# 643
Комуникацията с Аладин е изключително лесна.Пишете им във вайбър и те Ви отговарят на абсолютно всичко, което Ви интересува във връзка с екскурзиите. Разбирате се за цена , ден и час за взимане от хотела.Предварително нищо не се заплаща.Много са коректни и всичко е така , както е описано в сайта им .А цените са без аналог!
    Притеснението ми е най вече за екскурзията до Луксор, тъй като разбрах, че с Аладин само вторник  е на български. А ние във вторник вечерта ще пристигнем от Кайро и няма да успеем. По програма с агенцията Луксор е предвиден за петък, но цената е двойна.Май ще запиша и платя от тук само Луксор, а всичко останало там на място.Пълно щастие няма.

Последна редакция: пт, 22 мар 2024, 10:38 от vili6303

# 644
  • В полите на Витоша :)
vili6303, Луксор на български език се предлага в по-силния сезон, така ни казаха септември 2023 от Аладин. Предполагам, че и април няма да се предлага, ние бяхме с тях, но на английски.

Общи условия

Активация на акаунт