Денонощна безТЕРМИНова немска тема / 245

• 33 628
  • 778
  •   1
Отговори
# 480
  • Немция
Да разбирам ли, че на тази възраст не би трябвало да е необходимост? По-скоро това ме тормози. Страх ли е, какво е..
Моите деца не са го правили, от 5 клас са с телефони.
Но при твоето дете си спомням, че имаше проблем с адаптацията в новото училище или нещо подобно. Така че(според мен) детето изпитва някаква тревожност или несигурност и обаждането като ритуал му носи спокойствие.

Идеята за единият ден обаждане, другият ден едно съобщение ми допада.

# 481
Нямам спомен да съм показвала безпокойство точно в тази ситуация, но най-вероятно е пак нещо с училището. Пффф, той тъй или иначе не ходи герн въпреки, чу уж има приятели. Един ден така, един ден иначе ми се струва, че ще го обърква. Клоня към директно писане на кратко съобщение. Само трябва да се наложа
Без изобщо обаче знак от него не съм баш съгласна, нямам приложение което да го следи къде се намира.

# 482
  • Germany
Е като му се звъни, да звънне, какво лошо има. Ако не можеш да вдигаш по това време, просто му го обясни, ще разбере детето. Моето пък никога не си вдига телефона, ама никога. Звъняла съм и по 10 пъти (не в учебно време), направо ми е идвало да се изям от яд. За какво му е този телефон не ми е ясно, като не мога да му се обадя 😠

# 483
  • в сърцето на един мъж...
Ами това, че ти не си усетила такова нещо, не означава, че той не е усетил. Ти по това, което пишеш определено звучиш стресирана, няма начин той да не усеща, че си несигурна. Избираш си какво искаш и му го казваш. Какво значи - трябва да се наложа?
PeaPink - аз имам същите проблеми, и моите не си ги вдигат телефоните Simple Smile

# 484
Рейна, голямата щерка все още редовно ми пише къде е, кога и как е пристигнала, макар че е вече на 20. Синът ми пък почти никога не си вдига телефона, не отговаря на съобщения и т. н. На последния тренировъчен лагер в Италия, получих само 2 съобщения за 10 дни и то като отговори на мои съобщения. Като цяло сме се разбрали да пишат, а ако е нещо спешно да звънят.
Ако  можете да постигнете компромис с детето, да ти пише, вместо да звъни, ще е добре и за двете страни.

# 485
На никого не вдигат телефона или само на вас? Второто ми се струва много неуважително. Sad Не ми звучите като майки истерички, които нон стоп упражняват телефонен терор. ‘Щото сигурно има и такива “контрольорки”. Аз също редовно не си вдигам телефона когато съм навън, просто защото не го чувам в чантата. Половинката обаче си ме знае и ако е “спешно” ми дрънчи пронизително с онази функция „find me“ или както се вика. Тогава няма как да не чуя.

Да разбирам ли, че на тази възраст не би трябвало да е необходимост?
За твоето дете може да е необходимост. Децата са различни. Моето има други странни необходимости, които някой би казал, че на неговата възраст не са ОК. Мен това обаче не ме интересува, познавам си детето и знам, че всичко е до време. За някои неща узрява по-рано, за други – по-късно. Понякога лекичко насочваме в правилната посока. Хванали сме му цаката. Grin Да видим дали ще работи тактиката и когато го друсне пубертетът. Grinning

# 486
Ами това, че ти не си усетила такова нещо, не означава, че той не е усетил. Ти по това, което пишеш определено звучиш стресирана, няма начин той да не усеща, че си несигурна. Избираш си какво искаш и му го казваш. Какво значи - трябва да се наложа?
PeaPink - аз имамш същите проблеми, и моите не си ги вдигат телефоните Simple Smile
Стресирана съм, че ми звъни. Да се наложа означава, че трябва да приеме, че не съм на разположение всяка сутрин в 7:45 да вдигам телефон. Ако не вдигна изпада в паника.
Сега има биланцгешпрехе в училище и ще ходим, да видим какво ще кажат туторите.

# 487
Аз съм в отбора на Geia и PeaPink с моя син. Той също не си вдига телефона като го търся. Предполагам обаче, че се дължи и на факта, че телефонът е на беззвучен режим. 100 пъти съм казала, след училище телефонът да мине на звънене, ама глас в пустиня.🫤
Рейна,
Ако нямаш някаква работа в 7.45 ч., остави детето да звъни, може твоят глас да му действа успокоително.

# 488
Не са имали такива периоди моите деца. Звънят ми само, ако е нещо спешно, иначе пишат. Аз също им звъня рядко, при голяма спешност. Че ги възпитаваме в самостоятелност и самоорганизираност съм писала, няма да досаждам пак. Но това не значи, че намирам нещо лошо в поведението на детето ти, Рейна. Има нужда да препотвърди, че знаеш къде е и че ти си спокойна, за да е спокоен и той. Бих правила всичко възможно да му вдигам телефона всеки ден и бих работила по посока постигане на повече спокойствие и сигурност е душичката му, моята също. Какъв е начина и кое работи при вас, си го знаеш ти.

# 489
  • Germany
Рейна, не са го правили моите деца, но ако за твоето, в момента, е важно, аз бих се опитала да дигам всяка сутрин. Междувременно бих говорила и се опитвала да разбера защо му е нужна тази верификация.

# 490
Най-вкусната тъмна бира, която съм пил, беше в Прага - наливна Козел. Ммммм... , а пък по принцип не съм фен на тъмното.

# 491
Рейна, не са го правили моите деца, но ако за твоето, в момента, е важно, аз бих се опитала да дигам всяка сутрин. Междувременно бих говорила и се опитвала да разбера защо му е нужна тази верификация.
И аз така мисля. Не виждам да е ясно защо го прави. На нас още по-малко.
Успех в разрешаването на ситуацията.

# 492
Тук сте с по-големи деца, но ще питам. Моето 11 годишно държи да се обади всяка сутрин, че е стигнало в училище. Жизнено важно ме е, за мен едно съобщение е достатъчно. Не винаги мога да говоря, а настава паника иначе. Как беше на тази възраст при вашите деца?

Не виждан  нищо лошо, дори не обаждане а съобщение. Част от израстването. Без дълбаене и анализиране на ситуацията, защо, как. Това е в момента. Нещата постоянно се променят. После изростват и ще ти се иска да ти се обажда, но други ще са приоритетите. Питам кога ще се прибереш и получавам отговор: Е какви са тези въпроси. Аз съм голям, не ме питай такива неща. Иначе на тази възраст масово децата бяха без телефони, имат но не ги носят, при нас това беше задължително условие, по всяко време на имаме връзка.

# 493
  • Немция
И аз не виждам нищо лошо в едно обаждане, но проблемът е изпадане в паника или най-малкото безпокойство, ако майката не вдигне телефона. Според описаното от Рейна.

# 494
Мен по- би ме обезпокоило налагането, което тя спомена, в която и да е форма.

Общи условия

Активация на акаунт