Денонощна безТЕРМИНова немска тема / 245

• 33 633
  • 778
  •   1
Отговори
# 465
Ако това и да си купиш същото количество реколта са на една и съща цена .... може да се занимаваш с осиновяване само ако ти харесва. Ползата ще да е в удоволствието .

# 466
Аз мисля, че е на принципа SoLaWi. Има и за вино, да.

# 467
Всякакви инициативи има. Аз намирам за много смислена инциатива регионалното производство. Днес казаха, че оборота на регионално произведени неща е намалял с 50% , което правило много регионални производители да се отказват сами да си изработват продукцията и да си я предлагат под собствена марка  ... показаха един човек с кравеферма и софсвена марка кисело мляко, което се предлага в регионалните магазини и супермаркети. КАза, че при повишение на производствените разходи и намаляне на търсенето с 50% не може да поддържа своя продукция и може да си продава суровото мляко на големите и нерегионални изкупвачи ....
Но пък биото от супермаркетите явно излиза по-евтино , макар и не регионално , и имало увеличение в покупките. Т.е. сега кое е по-важно? Регионалните производители или био от където и да е и на всяка цена ?
Аз съм за регионалните. Те правят разнообразието в областта. Аз купувам от регионални овце, козе, зеленчуко ферми (отварят само няколко дни седмично и разпродават всичко в самия ден ) и без да е био. И ми харесват нещата. И предпочитам пред супермаркетското био със съответно срок на годност и незнайна дата на производство.

# 468
Осиновяването е малка застраховка за фермера, че ще има редовен приход от осиновителите. В днешно време не им е лесно да се борят срещу промоциите на дискаунтърите. Защото точно както казваш, био от незнайно къде е на половината цена, най-много.

# 469
То пък като че ли био от Wochenmarkt е сигурно. И от там съм взимала зелена салата, от която ни боли корем.

# 470
Аз съм в селски район, хората си продават собствената продукция на място. Това имах предвид. Иначе вохенмарктите особено в по-голям град са си просто един пазар на открито.

# 471
Мама-ени става дума за инициативи в замеделски район, където всеки си произвежда нещо, но заедно продават в магазина на един ... т.е. той продава тези на земляците си. Там можеш да си сигурна, че всизко е прясно, защото те си пазаруват също от там . Например много харесваме една такава инициатива - https://www.nudeln-vom-specht.de/pages/home_aktuelles.php . Това на сайта е много малък асортимент в сравнение с наличието в магазина. Но става дума за голяма ферма, която се специализира в производството на нудели от яйца от собствени кокошки. Увеличават продукцията и асортимента, правят малък магазин и в последствие по-голям и започват да продават от цялата околност - плодове, мляко, сиропи и сокове, сладолед, вино , ракията им е супер и т.н. Доста неща.
Но и по-близко до нас има подобни инициативи зеленчуци, козеферма с млека и сирена, овцеферма с месо, сирене , дреболии и т.н.  Не произвеждат био, но са пресни и регионални неща. Придават голямо разнообразие на района и са алтернатива за някои неща . Например агнешкото никъде не е по-добро, яйцата са супер, киселото мляко е страхотно, тиквите са  вкусни и т.н. не може всичко да се изброи .
Phloxx местните производители , когато не продават на място и ако имат специален камион си карат продукция на регионалните маркти . От вохенмаркт взимам четвъртъците страхотни пуешки дробчета и картофен хляб. Simple Smile
Сега да не си помислите, че съм стриктно по специалната храна. Аз не съм Имам някои неща, които съм си избрала и си взимам от определени места. За останалите - каквото ми изнася.

Последна редакция: ср, 15 ное 2023, 20:51 от bella-ciao

# 472
Наздраве с някаква много яка тъмна френска бира, непастьоризирана, нефилтрирана, био. Направо полезна! Joy Да им се не види и французите! И по-хубава бира правят, и по-хубави наденички, и шоколад, и и и…

# 473
Тук сте с по-големи деца, но ще питам. Моето 11 годишно държи да се обади всяка сутрин, че е стигнало в училище. Жизнено важно ме е, за мен едно съобщение е достатъчно. Не винаги мога да говоря, а настава паника иначе. Как беше на тази възраст при вашите деца?

# 474
Осиновяването е малка застраховка за фермера, че ще има редовен приход от осиновителите.

Точно. Внасяш една месечна сума и получаваш продукт. И производителят доволен.

# 475
Рейна, не може ли да се разберете за размяна на 1-2 съобщения? Моето (на 13) не е изпитвало такива нужди (пътува до съседен град, но с цяла тумба деца от селото, 11 от класа му). Обажда се само ако има някакъв проблем.

Утре се чудим дали да го пращаме на училище. Трамваят най-вероятно няма да върви или ще има чутовни закъснения. Ще имат само 2 часа – религия и спорт. Rolling Eyes

# 476
  • Немция
На нашия Вохенмаркт има продажби на регионални фермери. От един такъв купувам мармалад от мушмули. Yum

Рейна, не съм имала точно такава ситуация(но сме имали друга при безпокойство при голямото ми дете, когато беше 2-3 клас).
Обаждането по телефона му носи чувство на сигурност, проблемът е, че за теб не винаги пасва.
Не знам... освен да се договорите само за 1 съобщение, но сигурно трябва веднага да му отговориш.
И това ще отмине, ама.. защо понякога да е лесно, като може да е трудно.
Не става ли да звънне на баща си, ако на него му пасва? Grin

Като се спомена за тъмна бира, в Източна Германия пих вкусна, поне за моя вкус и за вкуса на половинката, тъмна горчива бира(обичам горчиви бири),  Köstritzer от Тюрингия.
Да не се бърка с тъмното пиво на Ur Krostitzer Laughing, тя е също от района, пак е приятна, но не така горчива.
В нашия Trinkgut я няма, а имат голям избор на бири.

Последна редакция: чт, 16 ное 2023, 09:20 от Бибит

# 477
  • в сърцето на един мъж...
Ние не сме имали подобни проблеми, защото нямаха телефони до 6ти клас

# 478
Беше започнал и мъжът ми да тормози, но и той не е толкова мек като мен и пак се прехвърли към мен. Вече доста дълго проявявам разбиране, исках да си сверя часовника. Да разбирам ли, че на тази възраст не би трябвало да е необходимост? По-скоро това ме тормози. Страх ли е, какво е..

# 479
  • в сърцето на един мъж...
Неговите чувства са отражение на твоите. Ако ти си показала в някакъв момент безпокойство, то се е прехвърлило у него и е останало. Просто трябва да изясниш този въпрос без емоции и да поясниш, че си на негово разположение, но просто не винаги можеш на секундата да отговориш, тъй като имаш свои собствени отговорности. И евентуално да се договориш с него, едно обаждане, едно съобщение - така да варират. Докато лека полека разредиш.

Общи условия

Активация на акаунт