Денонощна безТЕРМИНова немска тема / 245

• 33 642
  • 778
  •   1
Отговори
# 450
За хляба в моето село поема бих написала, но ми липсва дарба. Това е нещо, което колкото и да описваш, без да си опитал - файда няма.
Моето задължение беше да купувам хляба. Всеки ден се връщах с половината изядена горна кора на едниния хляб. А как ухаеше покрай селската фурна!

# 451
  • Немция
Селският хляб беше друг тип. Такъв в града нямаше.
Иначе и аз едно време като дете ръфах кората от топлия хляб, Добруджа или Стара Загора, сегашните хлябове не са като онези от края на 80-те.
Бяха само 2-3 вида хляб. Диетичните бяха ръжен и грахам, бяха вкусни и истински на вкус между другото.

Тук също съм купувала дъхав хляб и съм яла коричка от края на хляба. Smile
Вкусни хлябове за ръфане има и в Германия във всеки случай. Laughing

# 452
Може би  има в България хубави хлебопекарни, но масовият хляб, който се продава в магазините - нарязан на филии хич не ме кефи. Поне в моя град не съм попадала на хубав хляб, затова се разцепвам от месене като се приберем по празниците. Или купуваме от Лидл.

# 453
Селски хляб с хрупкава коричка правя по тази рецепта (солта намалявам наполовина) https://www.mish-mash.recipes/2016/02/hljab-bez-mesene.html?m=1
Изяжда се до троха. Напоследък под формата на багетки (така коричката е повече) .
Търпи модификации с различни видове брашна и добавяне на семена, само втасва по-дълго.

# 454
В София има вече доста пекарни с хубав хляб . Старата пекарна на нашата улица си работи още и има доста добри хлебчета . Но не вади като старите от едно време .  Пък и не съм сигурна дали някой ще ги купува ако вади същите , както тогава.

# 455
Аз  обичам хляб,често меся и си правя експерименти,но определено много харесвам и немски хлябове ! Имаме си два любими бекерая и често купуваме и от там.А това с мързела ми е много познато- често се е случвало да пека вкъщи хляб,защото ме мързи да се облека и да излезна да купя! Joy

# 456
Като споменах по-назад, че не харесвам немските, имах предвид тия модерните - мургави, клисави, кисели, люспести и подобните блякс-изпълнения за по 5€ павето.
Хлябът ми трябва да е пухкав, с хрупкава кора и да знам какво има вътре. Та заради това се наслаждавам на домашното производство. Замествам единствено Weizenmehl с Dinkel 630 и добавям някакви семки, най-често слънчогледови. Единственият доказан недостатък на домашния е, че топъл, намазан с масло, поръсен с шарена сол и със саламурено сирене има свойствата да изчезва яко дим Relaxed
Ама ганьовщинка сега, що да сторя ...

# 457
Селски хляб с хрупкава коричка правя по тази рецепта (солта намалявам наполовина) https://www.mish-mash.recipes/2016/02/hljab-bez-mesene.html?m=1
Изяжда се до троха. Напоследък под формата на багетки (така коричката е повече) .
Търпи модификации с различни видове брашна и добавяне на семена, само втасва по-дълго.

Ще я пробвам тази рецепта. Какво брашно купувате? Аз от Лидъл, но дали има по-,добра алтернатива.

# 458
Мен пък Doppel T ще ме вдъхнови да извадя хлебопекарната. Не съм я ползвала от над 15г.

# 459
Мен пък Doppel T ще ме вдъхнови да извадя хлебопекарната. Не съм я ползвала от над 15г.
Отхвърлям всички обвинения! Grin

# 460
  • Deutschland/HE
Чували ли сте за осиновяване на цитрусово/маслиново дръвче?
Колежка на мъжа ми му споделила, че срещу 80евро на година осиновили цитрус и получават портокали и клементини, можело да осиновят маслина и получават маслини и зехтин, имало възможност и за мед с аромат на портокали.

# 461
В България има възможност да се осинови кошер и точно така, получаваш всеки месец бурканче мед. Възможно е и тук да има нещо такова, но не съм запозната.

# 462
  • Germany
А дали може да се осинови винарна и да получаваш вино?😊
Много смешно ми стана, какви неща измислят хората…

# 463
colibri чувала съм, но не знам каква е разликата да осиновявам и да получавам нещо си от да си купя нещо си ?

# 464
Осиновеното не е у вас, а расте другаде, само правото да го ползваш и грижата по него е твоя. Така ми говори логиката, но понякога ме е дънила, та може и да бъркам.  Smile

Общи условия

Активация на акаунт