Денонощна безТЕРМИНова немска тема / 245

• 33 646
  • 778
  •   1
Отговори
# 435
За мен е добре човек да вижда, къде са разходите. Аз исках само за храната, другото е ок май, просто събирах бележките седмично и преглеждах. Всъщност иначе едно си мислим, но числата и фактите понякога са стряскащи.

За хляба в руският магазин Mix Max има един хляб литовски, пакетирани, както българските и същия вкус, купувам и замразявм, имахме хлебопекарна, но така и не я ползвах и я подарих.

# 436
tan_nia нали написах, че в изкл. случаи имаме някои и друг термин на един календар при мъжа ми. Само нямаме такова стълоптворение от термини за специалисти. Има тук там някой си , но чак пък затрупани с термини не сме. А иначе си намираме скоропостижни когато ни потрябват. Не знам при вас как е .

# 437
  • Немция
Таня, ние получаваме краткосрочно термини за лекари. Например при децата профилактичните ги плануваме с 2-3 месеца напред, но при проблем минаваме бързо, зависи от спешността.
И не само при педиатрите е така.
Но дори часът ни да е след седмица, пак го записвам.
Да помня един куп термини ме натоварва психически.
Като го запиша, повече не го мисля. Защото не е един или два.
Мои термини, покрай децата термини, на мъжа понякога, защото е важно при плануване да знам и неговите.
Децата ни не водят все още свои Терминкалендери, освен училищния Planer, който имат.
Lange Rede, kurzer Sinn:
Воденето на тефтерО Grinning е едно улеснение за мен и тръгна ли нещо да планувам, организирам- отворя ли тефтера на графата за януари да речем, виждам какво е положението от раз. Wink

# 438
Какъв е толкова вкусът на българския хляб? Rolling Eyes Този от едно време ли имате предвид? Аз май не съм сигурна, че го помня.

Някои си гледат отпуските на календара, а аз редовно поглеждам времето на морето и се чудя защо живея на такова тъмно и мрачно през зимата място. Уф, много ме мори тъмнината през този сезон. Ще си търся лампа с дневна светлина или там каквато трябва…

# 439
  • Am Dorf (BB)
Бибит, и при нас при повечето специаисти при остър проблем получаваш бързо час. Има обаче и такива, при които дори при проблем и Überweisung се чака с месеци (проктолог, кожен).

# 440
  • Немция
И аз съм отвикнала от вкуса на българския хляб. Може да хапна нещо подобно понякога, но ми е скучен.

Синьо, минавай на свещи, декоративни светлинки, светещи фенери...Smile, на нещо алтернативно, заместващо светлината.

Аз обичам есенните залези, слънцето е под друг ъгъл и се получават прекрасни цветове.
Ето един от тази вечер, реално беше по-розов..............

Последна редакция: вт, 14 ное 2023, 14:44 от Бибит

# 441
Терминкалендер нямам, но записвам всички термини на стенния календар - часове за лекар, концерти, театър, резервации за пътуване. Рождени дни помня като слон, не се е случвало да пропусна някой, затова не ги отбелязвам. Всъщност, това са единствените цифри, които помня. Скарана съм по рождение със сметките, затова и не водя тефтери с пресмятания. Мъжа ми е по тая част.
Да се оплача, взех си днес очилата от Аполо оптик и изобщо не съм доволна. Gleitsicht са, обаче надалече виждам като в мъгла, а като тръгна да ходя с тях, не мога, защото имам чувството, че ще падна. Не го обясних май добре, но с една дума не съм доволна. Казах на момчето в оптиката, той отвърна, че ми трябва време да свикна с тях, но ако има някакъв проблем герне мога да намина пак. И ще намина!

# 442
Пипи, наистина трябва време да се нагоди окото. Дай си 5-6 дни. Но и на рекламация имаш право и си настоявай да ти ги направят, така че да виждаш добре. Май скоро ги обсъждахме очилата. С мъжът ми си поръчахме първите очила в един и същи ден,  в една и съща оптика и при един и същ специалист след преглед при един очен лекар. Моите буквално ми заспаха на очите, свикнах много бързо и си ги ползвам с удоволствие. Той ги връща и преправя 3 пъти и пак не е доволен.

# 443
Бибит щом имате толкова термини си ви трябва календар Simple Smile
Не отричам, просто не го обичам календара и затова минимирам дългосрочни термини на макс . .
Pippi_ не става ли да мръднес през някоя оптика ?

Последна редакция: пн, 13 ное 2023, 19:30 от bella-ciao

# 444
  • Germany
Мисля си, че всеки в днешно време си води някакъв вид календар (е освен Бела, тя явно помни). Аз понеже забравям от егн-то вече, затова записвам на телефонния календар 😉 Че то само термините на детето за зъболекар не мога да запомня, на 8 седмици на ортодонт, на 3 месеца на зъболекар. И той си ги пише, но ни е важно да сме двойно застраховани. И да се похваля тихичко, че не е много сигурно, но може януари да му махнат брекетите. Бързичко станаха нещата 🤞.

# 445
PeaPink  имаме за някои важни неща, но не са толкова много. Ортодонта наведнъж ли правите всички термини до края на лечението? Ние имаме един и следващ не е правен.
Както и да е . Стига ми вече с календарите и термините Simple Smile  Много ми стана .
Пак за космонавтите и  експериментите  . Един ксперимент бил бъркане на бетон . Оказало се , че забъркания в космоса бетон е доста по-здрав от този, забъркан на земята .
Каза, че строителството с бетон имало в пъти повече емисии co2 за година от цялото самолетолетене за година зааедно със сувалките подобни мисии и пр.    Аз това не го не знаех .

Последна редакция: пн, 13 ное 2023, 22:48 от bella-ciao

# 446
Какъв е толкова вкусът на българския хляб? Rolling Eyes Този от едно време ли имате предвид? Аз май не съм сигурна, че го помня.

Някои си гледат отпуските на календара, а аз редовно поглеждам времето на морето и се чудя защо живея на такова тъмно и мрачно през зимата място. Уф, много ме мори тъмнината през този сезон. Ще си търся лампа с дневна светлина или там каквато трябва…

Български хляб тип "Добруджа". Има много видове хляб в Германия, но кората е твърда, на следващия ден е твърд, и често не ми е вкусен. Иначе купувам питки, чабата и от скоро чаревичен хляб от пекарна, който е вкусен също.

# 447
Купуваме от местния хляб, но и много често меся.
Обичам да правя хляб. Понякога ме мързи да отида до магазина, когато установя, че хляба свършил и предпочитам да омеся. Но и местните хлебове си ги бива, обичаме да опитваме всякакви видове.

# 448
Бибит, да, но си ми липсва слънцето. Днес цял ден облаци и дъжд. Беше ми тъмно навън следобед на разходката, много осезаемо се усещаше по-малкото светлина. Почти като при слънчево затъмнение. Joy

Sephora, ясно. Аз като дете точно кората на хляба обичах. Наистина тук няма с точно такава.

И аз обичам да меся хляб, даже много обичам, но не го правя напоследък, ‘щото не ядем много-много хляб. И с бирена мая месех, и с квас… ех. Правех един страхотно пухкав с квас, сравнително бяло брашно и сладък картоф. Пухкав и оранжев. И с покълнали зърна правех без добавка на квас, втасваше си директно от микроорганизмите в зрънцата. Съвсем дива ферментация.

Мисля, че в края на гимназиалния курс ще знам перфектно френски. Joy Дребното е решило, че съм голЕма компетенция по всички езици и само ме тормози да помагам.

# 449
Тази седмица само имам 5 термина и санкт Мартин, обаче ако вали ще заобиколя градината.
Едно време на село възрастните хора викаха на хляба самун. Много обичах да ходя до селската фурна, да купя два самуна и да изям половин още топъл, с дебела коричка по пътя 😄 Много е важно да има кора и да се дъвче.

Общи условия

Активация на акаунт