Денонощна безТЕРМИНова немска тема / 245

• 33 649
  • 778
  •   1
Отговори
# 420
  • Am Dorf (BB)
Ние сме 4ма, сигурно към 800е се сумират за храна месечно (закуска и вечеря през седмицата, вода, един път седмично поръчваме нещо).
Водя отчет какво харчим, благодарение на него съм засичала места с ненужни разходи или на лоши тарифи. Важно е точно дребните, но повтарящи се разходи да се държат под око, човек е склонен да маха ръка при тях, а после се оказва, че напразно напр. се наливат пари някъде.

Без терминкалендер съм загубена. С мъжа ми сме си синхтонизирали календарите и винаги зная кой кога може да поеме даден ангажимрнт. Прегледи на децата, спорт, гости, всичко е вътре. Не мога да си представя как бих съгласувала всичко без.

# 421
  • Немция
Мьос ще е рекордьорка с планове за 2025. Grinning

Таня, когато децата станат ученици, се прибавят и училищните термини, освен останалите Grin.

# 422
Как бе хора ? Нали децата ви били самоорганизирани и отговорни и вие само по едно око хвърляте и си знаете , че те с всичко ще се справят и нямат никаква друга нужда освен от едно потупване по рамото ... Защото не беше ли , че всички , които нещо организират за децата си много лошо им правят ( на децата си ) .

Сега вече съм по-объркана отколкото само без календар. Simple Smile

# 423
  • Варна
Здравейте. Извинете , че нахлувам в темата, но имам малко странен въпрос. Искам да направя подарък персонализиран калъф за паспорт. Аз съм си в България. Ще подарявам на човек с немски паспорт.  Има ли разлика в размера на документите? Да не стане така, че аз да го подаря, а той да не може да го ползва?

# 424
  • Am Dorf (BB)
 Има ли разлика в размера на документите? Да не стане така, че аз да го подаря, а той да не може да го ползва?
Няма разлика🤗

Бела, моите деца още са малки и сами нито си правят часове при лекари и за спорт, нито самостоятелно ходят на такива срещи. Смятам, че докато всички живеят под един покрив, ще има нужда от поне груб общ календар. Твоите деца къде си записват напр. час за зъболекар? Ако сте планирали пътуване нанякъде как избягвате напр. час при лекар или билети за някакво събитие да не се паднат във време, в което имате други планове, ако нямате общ календар 🤔
Или пък ако ходят на спорт не си ли с тях по турнири напр., за да ги гледаш?

# 425
Няма разлика.

И аз нямам хартиен календар. Правя термин на телефона за нещо по-важно. Иначе уж помня. Joy Пък голяма работа ако пропусна нещо, жизненоважни термини нямам. Отпуск и почивка например няма как да забравя. Grin На половинката обикновено са по същото време. Wink И на детето така.

# 426
  • Немция
Здравейте. Извинете , че нахлувам в темата, но имам малко странен въпрос. Искам да направя подарък персонализиран калъф за паспорт. Аз съм си в България. Ще подарявам на човек с немски паспорт.  Има ли разлика в размера на документите? Да не стане така, че аз да го подаря, а той да не може да го ползва?
Фани, паспортите(български и немски) са с еднакви размери.

# 427
  • Варна
Благодаря за моите паспорти!

# 428
tan_nia нещо като при Cиньo Simple Smile
А и ние не правим дългосрочни термини. Ако има нещо по-специално си го пише мъжа ми , но това е голяма рядкост. Плащания делегираме на да си теглят сами, зъболекар правим за тази или макс за следващата седмица или за оставяме за бг  . Спортовете вече са в уотапс групи и си имат ръководители на отборите и те им пращат предварително ... Като си имат ръководители аз какво да се занимавам да ръководя ? Не виждам какво да сложа в този календар , че да ми пуска напомняния за всеки един от 4ма ни термините и непрестанно да ми бибитка и да изперкам. Нямам нужда.

# 429
  • Deutschland/HE
Бела, след преглед при кожен за една бенка на дъщеря ми и дадоха термин за догодина за цялостен преглед, не е в нашия град и тя сама няма как да отиде, за това термина е в моя график и в нейния. При годишният очен преглед, ни дават термин за следващият, който е след шест месеца или след година. Как да го помня? Билети за концерти понякога купуваме и шест месеца предварително. Всичко слагам в гугъл календар, като отбелязвам и за кой сруг се отнася, за да му напомня и на него.

П.С. След Ковид започнах да забравям повече, та в календара съм сложила и рожденните дни на приятелите ни, подсигурявам се.

# 430
colibri хубаво. вие си знаете кое ви е полезно и си го ползвате. Ваша си стратегия. tan_nia попита и и отговорих . И на бибит отговорих.   Но факт е , че нямам ни един рожден ден в календара Simple Smile дори моя го нямам. Simple Smile

# 431
  • Am Dorf (BB)
Не съм предполагала, че в Германия има места, на които толкова краткосточно се получава час за лекар. За децата през Август писах запитване за час за U- през Ноември, дадоха ми час за края на Декември. За специалисти също се чака много, мъжа ми през септември се свърза с няколко специалиста за час за изследване, през Януари беше най-близкия възможен свободен час.
Да помня с месеци наред такива неща за мен ще е пълен стрес 😨, което не означава, че очаквам от всички други да правят същото.

# 432
  • Германия
Аз ако имам час за лекар си закачам листчето с датата на хладилника, така уж не забравям 😅

# 433
Много помага да знаеш кога и къде е всеки член от семейството, особено при поемане на общи ангажименти или при промяна на настоящи. Билети за концерти, театри и подобни се купуват с месеци предварително - виждаш веднага на конкретната дата кой е в командировка, кой на мач, кой е свободен за концерт. Сменят термина за ваксина на котката - веднага става ясно ще има ли наличен индивид да я заведе. Някой има изпит в понеделник , значи гостите в неделя е добре да се отложат или да се случат на заведение. Искаш да отидеш с приятели на картинг - колата ще е свободна в събота, в неделя не. Значи запазваш картинга в събота. Физиотерапиите на момчетата са планирани за месеци напред и постоянно се разместват - веднага при обаждане от праксиса се вижда може ли да бъде преместен термина и за кога. От всеки. Един поглед, но много информация.

А, профилактиките забравих. Зъболекарски преглед и почистване през 6 месеца, термините се правят за следващия преглед още на настоящия. Всички други необходими и препоръчителни профилактични също доста предварително планираме - въпрос на организация и установен ритъм.

Последна редакция: пн, 13 ное 2023, 16:55 от Mößbauer-Effekt

# 434
Зъболекарските часове на децата са през 8 седмици за брекетите, не става с помнене. Имам обикновен фамилен хартиен календар по месеци. Обичам да си пиша ваканции, отпуски, всичко. Така си ги гледам и им се радвам😀.
Кой колко дава за храна, зависи основно от кой колко пари има и колко човека храни.
Само от четене в тази тема за хранителни предпочитания, почивки, ако щете марки дрехи + деца, горе-долу ми е ясно, колко харча аз и колко другите в темата, без да си даваме точни отчети.

Общи условия

Активация на акаунт