Денонощна безТЕРМИНова немска тема / 245

• 33 650
  • 778
  •   1
Отговори
# 405
Не пием и не ядем. Фотосинтезираме. Затова и разходите ни за храна са минимални, съобразени с минималния ни бюджет.

# 406
  • Немция
Ще дадем приз в темата за най- харчещи и за най-спестовни. Smile

# 407
Аз не водя отчет и не смятам да започвам да го правя. Ще вземат да лъснат разни нелицеприятни истини. Rolling Eyes Не пестим за качествена храна. То и това оставаше. Надявам се никога да не ни се налага. Въпреки че в Германия знам как мога да се храня с качествена храна и с ограничен бюджет.

# 408
  • Германия
Аз си водя отчет за всичко, имам си Haushaltsbuch и си вписвам всичко. Искам да знам къде отиват парите.

# 409
Аз не мога да разбера какво носи тази информация къде отиват парите . На мен ми носи само безпокойство. Но имам приятелка, която всичко пише и наскоро ми показа цяла тетрадка със стойностите от соларите си от 18г. насам ... отчет. Направо ме впечатли и страшно ме изнерви тази тетрадка с тези всички цифрички Simple Smile

# 410
Аз знам къде заминават и без отчет. Сигурно е добре човек да си води такъв, но за мен ще е едно ужасно неприятно и досадно занимание. Докато стигат ще караме без отчет. Ако трябва да се пести, първо други пера ще резна. Храната е нещо от първа необходимост.

# 411
  • Немция
Аз си водя отчет за всичко, имам си Haushaltsbuch и си вписвам всичко. Искам да знам къде отиват парите.
Пробвала съм да водя, най-дълго за година съм успявала и го зарязох след време.
Иначе така човек успява да следи изкъсо разходите си.

Живяла съм временно в немско семейство преди години, жената водеше Haushaltsbuch. Аз такова чудо преди това не бях виждала. Grinning

# 412
...
И хляб си купуваме предимно от хлебарници(обичаме разнообразието на немския хляб), и вода купуваме- не каква да е...

Аз понеже съм си консерва (ама от тия първите - стоманените от 19-ти век Smile ), така и не можах за 9 години да харесам почти никакъв немски хляб, та затова се родих с хлебопекарната. Оттам ми е и липсата на бръчки Joy

И моята жена види ли цифрички, получава спазми, докато за мен систематизирането и подредбата им са перверзно удоволствие един вид. Направил съм си собствени екселски таблици, не готови тетрадки.

# 413
  • Немция
Брей, какъв структуриран мъж! Grinning

Това, което научих от германката, при която живях и го прилагам все още е воденето на Terminkalender. Без това не мога, животът ми в Германия е немислим без него.

# 414
Термините са другото от което ме побиват тръпки и календара ... като изключиме картинките и червените дати означаващи - днес е пазник Simple Smile

# 415
Брей, какъв структуриран мъж! Grinning

Това, което научих от германката, при която живях и го прилагам все още е воденето на Terminkalender. Без това не мога, животът ми в Германия е немислим без него.
Аз без терминкалендърът ми съм все едно съм без телефон. Задължително хартиен за да виждам всичко седмици напред.

# 416
  • Немция
И аз държа да е хартиен, за да имам поглед седмици и месеци напред, когато го разлиствам.

Белла, не знам как се оправяш без Терминкалендер. Аз имам записани ангажименти чак след половин година, някой път с година напред.

# 417
Бибит аз не правя такива ангажименти. Нямам.

# 418
Без терминкаледър и аз съм загубена. Вече имам нанесени термини за 01.2025.

Не водя отчети в домакинството, грубо знам къде и по колко пари отиват. Стигат ми отчетите, които водя на работа. 😂

# 419
Терминкалендара ни е хартиен, с 8 графи и за две години напред. Без него не мога, иначе става сложна организацията и стиковането на индивидуалните и общи програми.
Добре, че се появиха и други разбивки за храна, защото взех да си мисля, че сме прахосници. Храна не се хвърля и се храним предимно вкъщи, но явно много ядем. Четирицифрена сума категорично на месец, без глезотии и напъване.

Общи условия

Активация на акаунт