Денонощна безТЕРМИНова немска тема / 245

• 33 653
  • 778
  •   1
Отговори
# 390
Аз много се дразня като се сложи знак за равенство между био и веган. Ама много. И смятам за много вредно да облъчват точно децата с подобни брътвежи.
...
Това пък къде? При нас в момтесорито ежедневното меню беше био, но не можеха да си позволят всички родители био с месо и затова менюто беше био вегетарианско.Т.е. лазанията си беше зеленчукова , но със заливката.   Ако не беше толкова скъпо може би щяха да поръчват за вегетарианците отделно и да си имат дни с месо. Но наистина беше доста цифра за обядите.
Сега имат в столовата кой каквото си вземе. Обикн. е разделено и сипват каквото посочи .
И аз не съм смятала специално сумите за храна. С такива занимания не ми се губи време .

# 391
  • Германия
Ние даваме между 500€ и 600€ на месец за храна, отделно поръчваме понякога от Hello Fresh. Закуска правя и за двете деца, дъщеря ми обядва в училище. Готвим почти всеки ден, рядко минава с Brotzeit или с остатъците от предната вечер.

Често каним гости и ако мъжът ми готви нещо по-специално заминава и по-сериозна сума 😝

# 392
Аз гледам да не минаваме 150 Е на седмица и си мислех, че прекаляваме, вие направо ме успокоихте 😀, че не сме толкова прекаляващи.

# 393
  • Germany
И ние даваме около 150 Евро на седмица за храна. Големият обядва почти всеки ден в кантина на Унито. Малкият 3 пъти седмично обядва в града, защото има дълъг ден. Мъжа ми не винаги обядва. Закуска си взимат от вкъщи, за вечеря готвя. Обикновено остават и 1-2 порции за другия ден за обяд. Ако няма готвя и за обяд. Горе долу веднъж седмично си поръчваме пица или бургери за вечеря. Сок и смутита не купуваме и не правя. Пием само вода. Енергийни напитки пият доста в класа на малкият/ 9кл/, но той не е изявявал желание.

# 394
  • в сърцето на един мъж...
Енергийни напитки пият доста около големия. Аз съм обяснявала защо не е добре да се пие, обаче колко е чул е друг въпрос. Обаче след като беше пил и беше спортувал и се оказа с кръвно почти двеста и пулс над 100 много бързо му мина желанието за експерименти и му стана ясно, че не даването не е защото го мразя Simple Smile

# 395
Не съм изчислявала колко даваме за храна, но не е много. Не повече от 100 евро на седмица. Но ние сме само двама.
Относно енергийните напитки - по-скоро не ги понасям, смърдят ми гадно. Веднъж се наложи да остана будна през нощта и пих някаква, не можах да мигна и през деня. И изобщо освен кафе, тонизиращи напитки не пия. Кола пием доста, когато пътуваме по-дълъг път. Правя си домашни сиропи и през лятото пием доста с газирана вода.
Сняг ли иде, моя мъж гледа тук някакви прогнози и ме уплаши.

# 396
Синът ти може да ти разказва, но да не пие. Интересно му е, споделя с теб. Това е хубаво.  Децата ми са на приливи и отливи - понякога носят кутии за обяд, понякога- не. Закусват вкъщи. Категорично отказват да се хранят в столовете.
Със сигурност не ми споделя всичко, но това ми разказва точно защото е потресен в какви количества се яде джънк и се пият точно тези сините боклуци. Но ще купя веднъж такова синьо и ще обяснявам и дружно ще опитаме, аз такова никога не съм пила. Веднъж щях да си отида от комби Ред Бул и водка, но не сме стигнали още до там в 6-ти клас.
По темата реал и гимназия кое къде колко се консумира със сигурност има някаква разлика, но едва ли е генерално. От класа на синът ми родителите така като сме се срещали са си нормални хора, с добри професии, явно не се занимават с темата храна и какво ядат и пият децата им. По друг начин не си го обяснявам. Или наистина не знаят какво се случва с джобните.
Колко пари даваме за храна месечно не знам, но не е малко. Синът ми не желае повече да се храни в дългите дни в училище и си носи сега, а за дребната плащаме обяд в градината.

# 397
  • München, Deutschland
И при нас като Тео83, съотнесено към нашата бройка от двама, т.е. някъде 250 до 300 евро месечно.

Sephora, 150€ седмично за 4ма не ми се вижда ужасно много, за двама биха били 300€ месечно. Според мен е нормална сума, особено ако имаш тийн или пък сте свикнали на 3 хапвания дневно...

# 398
  • Германия
Миналата година си говорих с позната, и те са 4ма, с две малки деца в ДГ. Та тя разказваше че дава по над 1000€ на месец за храна. За мен са ужасно много пари, за други е нормално 🤷🏻♀

# 399
Аз мога да разбера хора, които дават много за по-скъпа т.н. храна . Това което не мога да разбера е хора, които изхвърлят храна. Независимо колко им е струвала. Аз гледам да нямам изхвърлена храна. Т.е. не смятам какво давам за храна защото ме мързи, но гледам да не влузам в магазин преди да съм изразходвала основните количества в хладилника.

И понеже темата е за храненето снимах вчера на изложението спец. няколко космонавтски менюта с опаковките храна Simple Smile Най-дългото меню с консервичките е руското Simple Smile

Скрит текст:

Астронавтите бяха само вчера в Шпайер, но казаха че са на тур и значи може да правят подобни представяния и на други места.
Иначе изложението си го има и може да се види още .  Изложението не е малко и плюс музея си изисква време. Ние отидохме само следобеда и накрая не остана време за филмите , а 2 филма в имакса са включени в билета .

На изложенията за експедициите и се вижда как още 1975 на ръкава на космонавти е имало   половина американското знаме и половина руското, експедиции със смесени толкова различни хора, нации ... ръководителите много често с екзотично име ... И си мисля за днешните викове дивърсити, дъгички и пр. В експертни среди  си е било въпрос на способности и експертиза. 
Също се замислих при всичко постигнато от хората и цялата човешка история как може в 21 век  , в момента, така да се избиват хората. Да не повярваш, че може да постигне човечеството толкова много и в същото време да реагира толкова първично. Но както някой беше написал Genauer betrachtet sind Menschen auch nur Leute

Последна редакция: нд, 12 ное 2023, 09:28 от bella-ciao

# 400
Матиас Маурър е страхотен, срещала съм го покрай мои ангажименти когато се подготвяше за мисията си на ISS.
Войни винаги е имало, винаги сме се избивали и няма мирен период в историята на човечеството.
За храната е строго индивидуално от къде пазаруваш, така че няма смисъл от сравнения. Едно време още като бяхме двама давахме по над 400 евро, сега не искам да знам. Отделно и навън се яде, закуски се купуват, не мога да му хвана края. Обаче ярко помня периода в който месеци наред съм се хранила буквално с бял хляб тост и супа от тези инстантнитев пакетче, варях я в 1 литър вода, бях свалила ужасно и се моля на Господ никога да не стигам пак до там. Днес си горе, утре си долу приказката я знаете..

# 401
За колко хора ги давате тези суми? Кво точно се пазарува у вазе? Аз под 300 евракис не мога да мина седмицата. И туй, без да броим алкохола и излизанията. Да не седите по 4 дни седмично на вода?

# 402
Да не седите по 4 дни седмично на вода?
По цели месеци седим на вода. 😀

# 403
Понеже си водя счетоводство (стар навик), казвам директно, че ние минаваме месеца с между 800 и 1000€  за храна + придружаващите дребни покупки. Аз ям вкъщи сутрин и вечер, обяд навън, а съпругата и щерката  - най-често и сутрин, и обед, и вечер. Но понеже обичам да готвя, винаги имаме домашна храна + домашен хляб от хлебопекарна. Пием само вода, с изключение в мое лице през бирения сезон. Relaxed    През останалите за наздраве не ме бройте Stuck Out Tongue Winking Eye

# 404
  • Немция
Оо, Допелът се появи, бравос!

Замислих се тези дни колко даваме за храна- ами доста даваме, четирицифрена сума на месец ще да е за храна. И хляб си купуваме предимно от хлебарници(обичаме разнообразието на немския хляб), и вода купуваме- не каква да е...

Ами сега ще трябва да почна да отчитам каква е тази четирицифрена сума. 1000 ли, 2000 ли...Laughing
Факт е, че парАта добре хвърчи за храна в днешни дни.

Общи условия

Активация на акаунт