Денонощна безТЕРМИНова немска тема / 245

• 33 658
  • 778
  •   1
Отговори
# 375
Синът ти може да ти разказва, но да не пие. Интересно му е, споделя с теб. Това е хубаво.  Децата ми са на приливи и отливи - понякога носят кутии за обяд, понякога- не. Закусват вкъщи. Категорично отказват да се хранят в столовете.

# 376
  • Немция
Рейна, да, нека обсъдим зехтините, няма проблем- само уточнявах откъде тръгнахме. Grinning
Този, който купувам, е за 5,95, а на Voelkel цената е двойно, че и почти тройно отгоре. Сигурно има разлики в качеството, но е скъпичък все пак.

Рейна, още в 7 клас подочух за пиене на Енерджи дринк, но това само за няколко ученика от класа.
Едно момиче редовно идвала все още с такава напитка на училище.
И за мен не е нормално, но разни хора, разни семейства, разни деца...

Белла, тепърва зимата иде.
Не дават ли този уикенд в Южна Германия снеговалежи в планините?
Доколкото разбрах в Bayerischer Wald и в Erzgebirge ще има сняг(май и в Schwarzwald), а за Алпите се подразбира при големи височини.

# 377
Моето най-малко е в 9 клас и малко се позамислих да си спомня имало ли е фази в училище, когато боклуците са били тренд или мода. Ами не, даже май точно обратното. Попрекаляваха с облъчването за био, веган и здравословно, и то до степен децата да ме питат обувките ни от естествена кожа ли са и месото за вечеря био ли е. Разбира се, че има деца, които се хранят предимно с боклуци в училище, споделяли са и моите за този или онзи съученик или познат, но не със завист, а с потрес. Когато енергийните станаха популярни сред децата от определени кръгове, купих две кенчета и дадох и на моите да опитат, за да знаят вкуса и да не им е интересно да опитват навън. Напоително си обяснихме какво съдържат и как действат. Вкусовете и навиците за хранене се оформят вкъщи и училището не ни е виновно за това.
Пазаруваме често с децата и обясняваме от малки защо посягаме към това, а не към онова. Защо ако няма това, няма да купим по-нискокачествената алтернатива. И т.н. Иначе и бонбони ядат, и шоколад. От 6-7 клас си приготвят кутиите за училище сами, избират пълноценни хранителни комбинации, които и аз бих им сложила. Носят си вода за пиене, в студ и чай. Случва се да обядват с дюнер, сандвич или китайско, не го смятам за престъпление и не забранявам. Но не е редовно, за което съм доволна. Училищния стол е зле, студента харесва кантината в унито.

# 378
Аз имам колеги, които на работа пият енерджи дринк вместо вода. Бутилки по 1,5л. Не съм питала, но предполагам че техните деца пият същото.

# 379
  • Немция
Мьос, големият син никога не е обсъждал, че в кликата им
(предимно 4 момчета) в училище са говорили на тема био, веган, здравословно. Според мен повече сред момичетата се обсъждат подобни теми.
Но и двамата не обядват в училище. Само, ако имат AG, това е веднъж седмично.

# 380
Phloxx ако това е продължило дълго време какви са ти наблюденията? Има ли разлика в изгледа на тези хора. Т.е. как им се променя физ. състояние видимо или не се променя? И в коя възрастова група? Мисля си че на млади хора може да не личи много , но ако минат в друга възрастова група става по-видимо. Но пък и не се знае дали е само от тези напитки.

Аз само да допълня за който се интересува и е на близо и още не е чул по радиото ... днес в техн. музей в Шпайер има ден на астронавтиката и между 14 и 17 ще има среща на немски астронавти с посетителите и те ще споделят опит. моите се интересуват и ще идем. Проверих в нета и ускам тук един линк
https://speyer.technik-museum.de/de/15-jahre-apollo-and-beyond

По повод био и веган мога роман да изпиша след 8г. монтесори опит в основно у-ще ... има ефект училището върху съзнанието, но има и по-гнусливи деца, които след почерпка от съученик с купа истински био череши с червейчетата ... сега първо се уверяват дали някой плод случайно не е био ... т.е. дали има нужда да чистят червейчетата

# 381
Точно от първородния се започна при нас. Дори беше твърдо веге 2 години, сега чат-пат яде месо. Но покрай него намалихме месото вкъщи и разнообразихме безмесните неща, които готвим обичайно. Спортисти са, това също дава отражение. Обсъждат  диетите си след тренировка, треньорите също им дават наклон понякога.

# 382
Масово се пият енергийни напитки и да говорите и да не говорите, това не е мода, а епидемия. Гледах някакво видео и мъжът обяснява на кърмещата си жена, как е добре да пие енергийни напитки и това давало енергия на бебето. До такова степен е заблудата,. Мъж при изрична препоръка да не пие енергийни напитки заради сериозни сърдечни проблеми, но е зависим и не може да ги откаже. Иначе в бутилки литър и половина не съм виждала, обикновено са в кенчета, в 500 мл. бутилка пластмасова има едни сини напитки, само цвета като му видя е неприятно.

# 383
  • Germany
Виждала съм много малки деца, в грундшулето така като ги гледам, да си купуват енергийни напитки. Пият се доста от младежите. Моето е жаба и лочи вода по цял ден, засега не е опитвало, но предполагам в някой момент и това ще стане, от любопитство. Като цяло в къщи не обичаме газирани неща, смути, сок може.
Не знам кой какво яде, ама вашите тинейджъри много ли ядат? Това дете, главата му все в хладилника завряна и все се оплаква, че нищо нямало. Яде, колкото баща си 😆 А е някакъв слаботелесен и само ме дразни.

# 384
  • Немция
При активни спортисти храненето е тема явно. Моите спортуват, но умерено, не са амбициозни спортисти. Колкото за хоби и социализиране.

Pea pink, не, моят тийн не яде много, но той е в другата крайност. Злояд, капризен и много слаб(беше и с хранителна алергия). Отскоро е в пубертета и леко е увеличил количествата. Grin

# 385
Много ядат. Колко даваме за храна и какви количества вървят, не е за разправяне.

Енергийните са масови в определени среди. В близкия Реал се пият повече енергийни, отколкото в гимназията до него.

# 386
Колко давате седмично за храна ние сме четирима и поне 150 Е на седмица. Готвя всеки ден, правя кутии за закуска и обяд.

# 387
Яде моят син.
Тъй като в гимназиите на двете ми деца има от всички съсловия, моите наблюдения са, че нищо тийнейджърско не им е чуждо на децата там- енергийни напитки, цигари, алкохол, Азис (препоръчан на сина ми от чужденци!), немско-турски рап, диети, гримиране, желание за смяна на пола и т.н.

# 388
  • Немция
Sephora, да си призная, от доста време не съм засичала колко даваме за храна на седмица, но са повече от 150 евро, пазарува се порядъчно. Обичаме деликатесни храни също, някои са био. Падаме си по готвенето и угаждането- и аз, и мъжът ми. Grin
Децата ни все още не ядат големи количества храна.

Последна редакция: сб, 11 ное 2023, 14:29 от Бибит

# 389
Аз много се дразня като се сложи знак за равенство между био и веган. Ама много. И смятам за много вредно да облъчват точно децата с подобни брътвежи.

Много даваме за храна. Четирицифрена сума на месец. Без глезотии, изгъзици и полуфабрикати. Само основни хранителни продукти. И шоколад. Joy

Пиещото енергийни напитки в класа на детето се махна от класа. Иначе масово децата ядат боклуци, да. Но то родителите са масово захаро и джък зависими, какви да са децата?!

Общи условия

Активация на акаунт